Hoe AI uw nieuwsfeed personaliseert

Inhoudsopgave:

Hoe AI uw nieuwsfeed personaliseert
Hoe AI uw nieuwsfeed personaliseert
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft Start is een nieuwe gepersonaliseerde nieuwsservice die kunstmatige intelligentie gebruikt om een nieuwsfeed samen te stellen op basis van uw interesses.
  • Een andere manier waarop AI voor nieuws kan worden gebruikt, is het genereren van "isometrische nieuwskoppen op een blauwe achtergrond" id=mntl-sc-block-image_1-0/> alt="</h4" />

    De dagen dat je lokale krant werd bezorgd en elke zondag het nieuws las, zijn allang voorbij, en experts zeggen dat kunstmatige intelligentie de volgende fase van nieuws is.

    AI-gegenereerde inhoud kan tegenwoordig veel dingen betekenen, waaronder gepersonaliseerde nieuwsfeeds die zijn afgestemd op de interesses van lezers en geschreven artikelen die zijn verzameld uit een dataset. Met zoveel informatie die 24/7 beschikbaar is, is het logisch dat AI ingrijpt en helpt bij het samenstellen van een deel van het nieuws dat we consumeren.

    "Het is gewoon niet logisch dat mensen naar binnen gaan en bepaalde soorten inhoud genereren en samenstellen, omdat er geen creativiteit is - het is gewoon geestdodend, en AI-systemen zijn goed in het geestdodende ding, " vertelde Ronald Schmelzer, een managing partner en hoofdanalist bij Cognilytica, telefonisch aan Lifewire.

    Microsoft Start

    Microsoft introduceerde Microsoft Start in september als een "gepersonaliseerde nieuwsfeed en verzameling van informatieve inhoud [die] nieuws van premium uitgevers biedt, tijdige updates op maat van uw interesses en beschikbaar is wanneer en waar u het wilt."

    Het platform bevat nieuws- en mediakanalen van meer dan 1.000 uitgevers, gecombineerd met AI- en machine learning-algoritmen om te sorteren welk nieuws aan gebruikers wordt gepresenteerd. Het personaliseert ook inhoud op basis van interesses en hoe u ermee omgaat. Microsoft Start wordt uitgerold als een mobiele app, een zelfstandige website en op de nieuwe Microsoft Edge Tab-pagina.

    Microsoft Start komt nadat de technologiegigant in 2019 $ 1 miljard heeft geïnvesteerd in open API's, met name een type AI genaamd GPT3.

    "GPT3 is een grote AI-tech-tekstgenerator", zei Schmelzer. "Je kunt het een klein beetje prompttekst geven en het kan terugkomen met letterlijk alinea's tekst. Microsoft heeft er een miljard dollar in gestopt, dus je kunt maar beter geloven dat ze elke mogelijke manier zullen proberen te vinden om ze kunnen hier waarde uit persen."

    Het nieuws kiezen dat je ziet

    Experts zeggen dat Microsoft gebruikmaakt van een heel specifiek type AI-patroon in zijn Microsoft Start-platform.

    "Het lijkt erop dat Microsoft echt in dit hyperpersonalisatiepatroon begint te komen, waarbij ze nieuws beginnen af te stemmen op die persoon", vertelde Kathleen Walch, een managing partner en hoofdanalist en bij Cognilytica, aan Lifewire in een telefoon interview.

    "Met behulp van kunstmatige intelligentie kun je je nieuws personaliseren omdat je geen gedrukte edities hebt die mensen lezen - ze lezen online. En dus kun je dat nieuws aanpassen naar hun zin en laat ze dingen zien die ze leuk vinden en begrijp hun afkeer, en laat ze dan geen artikelen zien die daarop gebaseerd zijn."

    Image
    Image

    Dit type gepersonaliseerde nieuwsfeed is niets nieuws, maar is in de loop der jaren uitgebreid. Zo lanceerde Facebook in 2017 een functie 'gerelateerde artikelen' om gebruikers bloot te stellen aan verhalen met andere opvattingen dan die van henzelf. Google Nieuws vertrouwt sinds 2018 ook op AI om informatie samen te stellen op een manier die lezers helpt te begrijpen wat er gebeurt en wat de impact of reactie is geweest.

    Op deze platforms - en nu kunnen Microsoft Start-lezers de onderwerpen bijhouden waar ze echt om geven in plaats van nieuws uit te filteren dat niet interessant voor hen is.

    "Ik kan mensen zien die specifieke industrieën of specifieke niches of hobby's volgen… Ik kan zien dat [door AI gegenereerde nieuwsfeeds] echt nuttig en nuttig zijn", voegde Schmelzer toe.

    Nieuws genereren

    Een andere manier waarop we nieuws zouden kunnen zien veranderen als gevolg van AI, is door daadwerkelijke AI-gegenereerde inhoud, wat betekent dat technologie een rol speelt bij de manier waarop inhoud wordt gemaakt.

    Het idee om AI te gebruiken om tekst te genereren, is een veld dat natuurlijke taalgeneratie (NLG) wordt genoemd, dat deel uitmaakt van de algemene markt van NLP-verwerking van natuurlijke taal. En ik weet dat we het gebruik van NLG voor nieuws sinds 2016,' zei Schmelzer.

    Dit betekent niet noodzakelijk dat AI professionele journalisten zou vervangen, maar AI zou eerder doen wat Schmelzer zei.

    "Dat is, denk ik, waar de kracht van algoritmisch gegenereerde inhoud ligt."

Aanbevolen: