Hoe u uw Facebook-profiel en nieuwsfeed beheert

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Facebook-profiel en nieuwsfeed beheert
Hoe u uw Facebook-profiel en nieuwsfeed beheert
Anonim

Facebook is de onbetwiste leider op sociale mediasites, maar er is een beetje een leercurve als je net begint met het delen, posten, leuk vinden en gebruiken van andere Facebook-functies. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste elementen van Facebook, waaronder je Facebook-profielpagina, startpagina en nieuwsfeed, en hoe je ze kunt gebruiken.

Facebook-vrienden

Facebook-vrienden zijn de mensen met wie je contact hebt gehad nadat je elkaars vriendschapsverzoeken hebt geaccepteerd. Het is gemakkelijk om vrienden en bekenden te zoeken met de zoekmachine van Facebook, en Facebook zal vaak potentiële vrienden voorstellen op basis van je huidige relaties. Nadat je vrienden hebt toegevoegd, verschijnen ze in je vriendenlijst.

Image
Image

Maak een bericht op Facebook

Wanneer je Facebook opent op je startpagina, zie je een tekstvak met de tekst: "Waar denk je aan [je naam]?" Hier typ je je statusupdate of gedachten en upload je foto's.

Image
Image

Startpagina en nieuwsfeed

Uw Facebook-startpagina geeft uw nieuwsfeed weer. Op uw nieuwsfeedpagina kunt u alles zien en doorbladeren dat is gepost door de mensen en bedrijfspagina's die u volgt. De nieuwsfeed is waar u terechtkomt wanneer u zich aanmeldt bij Facebook. Je kunt het op elk moment openen door het huisvormige Home-pictogram boven aan de pagina te selecteren als je Facebook op het bureaublad gebruikt. In de mobiele app zie je het Home-pictogram in het onderste menu voor iPhone of bovenaan voor Android.

Image
Image

Profielpagina

Je profielpagina is waar je terechtkomt nadat je je naam en afbeelding rechtsboven op het bureaublad hebt geselecteerd of door Menu > te selecteren. Zie je profiel op de mobiele Facebook-app.

Je profielpagina bevat je profielfoto en een omslagfoto, biografische informatie die je op elk moment kunt toevoegen of bewerken, en een scrollbare lijst met berichten die je hebt geplaatst of waarin je bent getagd.

In het profiel kun je je Over-informatie bewerken, je vrienden en foto's bekijken en je berichten beheren. Deze pagina heette in het verleden de "Muur" of de "Tijdlijn".

Andere gebruikers kunnen naar uw profielpagina navigeren om meer over u te weten te komen. Je hebt de mogelijkheid om je profielpagina-informatie beschikbaar te maken voor iedereen op Facebook om te zien of om je profiel alleen zichtbaar te houden voor je Facebook-vrienden.

Image
Image

Hoe uw nieuwsfeed en profielpagina verschillen

Je nieuwsoverzicht en profielpagina zijn waar je waarschijnlijk de meeste tijd op Facebook zult doorbrengen. De nieuwsfeed gaat over je vrienden en wat ze doen, terwijl je profielpagina over jou gaat en de informatie die je mag delen.

Je nieuwsfeedpagina is een stroom van voortdurend bijgewerkte informatie van je vrienden en alle groepen of Facebook-pagina's die je volgt. Wat u ziet is uniek omdat het draait om de mensen en organisaties die u interesseren.

Opties voor het bekijken van nieuwsfeeds

Je hebt enige controle over hoe je nieuwsfeed berichten aan je presenteert. Je kunt prioriteit geven aan specifieke berichten, mensen snoozen die je momenteel misschien irriteren, mensen ontvolgen en opnieuw contact maken met mensen die je eerder niet meer volgt.

Als je Facebook gebruikt via een webbrowser op je computer, krijg je toegang tot je accountinstellingen om de weergaveopties voor nieuwsfeeds te beheren.

  1. Selecteer op je nieuwsfeedpagina of profielpagina Account (ondersteboven driehoekje) in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen en privacy.

    Image
    Image
  3. Selecteer Voorkeuren nieuwsfeed.

    Image
    Image
  4. Selecteer Manage Favorites om berichten van bepaalde mensen hoger in je nieuwsfeed te zien; selecteer Unfollow om berichten uit je nieuwsfeed te verwijderen van mensen of pagina's die je kiest; selecteer Reconnect om berichten te zien van mensen die je eerder niet meer volgde; of selecteer Snooze om 30 dagen te stoppen met het zien van iemands berichten.

    Image
    Image

    Als u de instellingen voor de nieuwsfeed wilt beheren met de mobiele Facebook-app, selecteert u More (drie regels) en gaat u naar Instellingen en privacy > Instellingen > Nieuwsfeed Voorkeuren.

Aanbevolen: