Waarom AR populairder kan zijn dan smartphones

Inhoudsopgave:

Waarom AR populairder kan zijn dan smartphones
Waarom AR populairder kan zijn dan smartphones
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Augmented reality-headsets zijn ingesteld om smartphones in de categorie mobiele apparaten in te halen.
  • Musea gebruiken applicaties die informatie visueel rechtstreeks op artefacten leggen.
  • AR-systemen kunnen op een dag "bovenmenselijke" vermogens of zintuigen aan gebruikers bieden, waardoor ze anders onzichtbare elektromagnetische of fysieke signalen kunnen visualiseren.
Image
Image

U kunt uw smartphone binnenkort inruilen voor een augmented reality-headset.

De augmented reality (AR)-markt zal naar verwachting tegen het einde van 2030 een wereldwijde omzet van $ 152 miljard genereren, waarmee het het meest verkochte mobiele apparaat is, volgens een nieuw rapport van GlobalData, een data-analysebedrijf. De toenemende interesse in AR is een teken dat de technologie volwassen wordt, zeggen experts.

"In de niet al te verre toekomst zouden we allemaal een AR-bril kunnen dragen, waarvan bedrijven als Apple en Facebook hopen dat ze onze computerschermen, tv-schermen en nou ja, schermen in het algemeen zullen vervangen", Aaron Gordon, de CEO van videoproductiebedrijf Optic Sky, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

"Zeg vaarwel tegen 'tech nek' en stap per ongeluk in het verkeer; in deze versie van de nabije toekomst zullen we eindelijk allemaal 'heads up' zijn, niet langer naar beneden in onze telefoons staren."

Vergroot je

In het rapport voorspelde GlobalData dat AR werd gezien als de meest ontwrichtende technologie, vóór kunstmatige intelligentie (AI) en het internet der dingen (IoT).

"AR maakt de sprong van gaming en e-commerce om nieuwe sectoren, waaronder onderwijs, wakker te schudden", zegt Rupantar Guha, projectmanager bij GlobalData, in een persbericht. "Het zal helpen om traditionele, op tekstboeken gebaseerde leerpraktijken om te zetten in visuele, interactieve en meeslepende ervaringen."

AR stelt gebruikers in staat om nuttige of vermakelijke virtuele dingen in de echte wereld om hen heen te zien, vertelde Gregory Welch, een senior IEEE-lid en co-directeur van het University of Central Florida Synthetic Reality Laboratory, aan Lifewire in een e-mailinterview. De meest gebruikelijke aanpak is om het zicht van de gebruiker op de echte wereld te vergroten via een draagbare smartphone of een op het hoofd gedragen display.

"Een voorbeeld van een handige AR-toepassing voor een gemiddelde persoonlijke gebruiker is stapsgewijze navigatie", zei Welch. "Met een traditionele (niet-AR) navigatie-app op een telefoon moet de gebruiker schakelen tussen het kijken naar de kaart op zijn telefoon en de echte wereld. In sommige situaties kan dit omslachtig of onhandig zijn."

"In andere situaties, bijvoorbeeld tijdens het rijden, kan het gevaarlijk zijn", vervolgde Welch. "AR-gebaseerde navigatie legt de stapsgewijze annotaties visueel over de normale kijk van de gebruiker op de echte wereld, zodat dit heen en weer niet nodig is."

Musea en galerijen springen ook in AR. Educatieve toepassingen kunnen informatie visueel overlappen met museumartefacten of openbare objecten van belang.

"Dit bevrijdt de gebruiker van het moeten schakelen tussen zijn smartphone en het object van interesse en maakt het gemakkelijker om de virtuele informatie mentaal te correleren met het echte object," zei Welch.

Artsen gebruiken steeds vaker AR om te helpen bij medische procedures. "Chirurgen kunnen bijvoorbeeld AR gebruiken om CT- of MRI-gegevens direct 'in' de patiënt te visualiseren om hen te helpen de procedure beter uit te voeren," zei Welch.

Image
Image

Superkrachten via AR

AR-headsets worden kleiner en krachtiger. Naarmate ze alomtegenwoordiger worden, denken sommige experts dat ze een revolutie teweeg kunnen brengen in de manier waarop we de wereld zien.

Welch zei dat AR-systemen op een dag "bovenmenselijke" vermogens of zintuigen aan gebruikers zouden kunnen bieden, zoals hen in staat stellen anderszins onzichtbare elektromagnetische of fysieke signalen te visualiseren, waaronder thermische, radio-, radar- of magnetische velden. Met AR-systemen kunnen we achter onszelf kijken en gebouwen en andere objecten doorzien.

"Toekomstige AR-brillen kunnen worden gebruikt om de persoonlijke gezondheid en het welzijn in het algemeen te verbeteren", zei Welch. "En help een aantal specifieke stoornissen, zoals het helpen corrigeren van bepaalde visuele stoornissen of hulp bij visietherapie."

Naarmate AR evolueert, zullen we virtuele en alledaagse taken kunnen combineren, vertelde Jesse Easdon, de directeur van technologie bij het VR-bedrijf WIN Reality, aan Lifewire in een e-mailinterview.

"Stel je een app voor waarmee je dat unieke item gemakkelijk in een grote winkel kunt vinden, in een kwestie van seconden, of om een live sportevenement bij te wonen, met statistieken over de atleten terwijl ze spelen, " hij zei. "Of nog indrukwekkender, de mogelijkheid om tijdens een noodgeval de dichtstbijzijnde defibrillator op een onbekende plaats te vinden."

Aanbevolen: