Streaming is eindelijk populairder dan kabel

Inhoudsopgave:

Streaming is eindelijk populairder dan kabel
Streaming is eindelijk populairder dan kabel
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • In juli haalde streaming voor het eerst de kabel in.
  • Broadcast TV is nog steeds goed voor 22% van wat we kijken.
  • Sport is het laatste grote ding dat de kabel bovenaan houdt
Image
Image

Streaming werd vorige maand de populairste manier om tv en films te kijken, vóór uitzending en kabel.

Prime Video, Hulu, Netflix en YouTube bereikten allemaal hoogtepunten in juli, volgens cijfers van Nielsen, dankzij shows als Stranger Things en The Terminal List. Dit zijn echter niet allemaal "nieuwe media". Ook streamen we veel via apps van kabelmaatschappijen als Comcast. Streaming was goed voor 34,8% van de kijkcijfers, tegenover 34,4% voor kabel en 21,6% voor uitzendingen. Maar het is dat nog steeds gezonde uitzendnummer dat de toekomst van streaming zou kunnen voorspellen. Dat wil zeggen dat levering via de kabel en via de ether nog lang zal bestaan.

“Live sporten en oudere mensen zijn de enige dingen die kabeltelevisie levend houden, en de reden voor beide is gemak”, vertelde Andrew Selepak, een professor sociale media aan de Universiteit van Florida, via e-mail aan Lifewire.

Gemak

Image
Image

TV streamen is op één manier zeker handig: je kunt alles bekijken wat je maar wilt, wanneer je maar wilt. Maar het kan ook pijn doen. Streaming-apps zijn opzettelijk ontworpen om de meest elementaire functies moeilijk te gebruiken te maken en vaak zul je merken dat je probeert te onthouden of Prime Video of Apple TV+ die show had gebaseerd op dat stripboek dat je leuk vindt.

Kabel en uitzending bieden een ander soort gemak-eenvoud.

"Kabeltelevisie gaat over gemak, je zet gewoon de tv aan en schakelt over naar een nieuwszender, een netwerk, een sportzender, de weerzender of een ander nichekanaal van je kabelaanbieder", zegt Selepak. "Koordsnijders moeten steeds heen en weer gaan tussen apps voor nieuws, weer, sport of entertainment, en je vindt zelden live-uitzendingen, of het nu sport of nieuws is."

Maar dit is aan het veranderen. Apple heeft onlangs rechten gekocht om Major League Baseball-wedstrijden op vrijdagavond te vertonen, en de NFL is misschien de volgende. Ondertussen is de rol van de kabel voor re altime nieuws voor veel jongeren verdrongen door Twitter en YouTube. En kabel kan moeite hebben om zijn sportdeals vast te houden nu streaming vooruitgaat in termen van kijkersaantallen. MLB, NFL en de houders van voetbalrechten (voetbal) over de hele wereld zijn immers geïnteresseerd in verkoop aan de winkels met het meeste geld, wat gelijk staat aan de meeste kijkers.

Dezelfde oude

Image
Image

TV is verschillende dingen voor verschillende mensen. U kunt de Netflix-app op uw iPad starten, een programma bekijken en dat is alles. Misschien heb je niet eens een tv in huis. Andere mensen laten de tv gewoon de hele dag aan staan, een soort aanwezigheid op de achtergrond die de stilte opvult en hen gezelschap houdt, zoals we vroeger met de radio deden.

“Voor de gemiddelde Joe Schmo zal er niet veel veranderen. De shows die niet meer dan de kabel waren, zijn en gaan langzaam over op streaming, en binnen een decennium zullen de shows ofwel ophouden te bestaan met het einde van de kabel, of zijn ze geconsumeerd door een van de vele streamingdiensten, vertelde filmmaker Austin Lugo Lifewire via e-mail.

Je kunt een streamingdienst al laten draaien, net als gewone tv, en Netflix heeft zelfs een optie voor alleen audio. Je kunt het doen zonder al die videobandbreedte te verspillen terwijl je niet in de kamer bent. Lugo denkt dat veel mensen streaming net zo zullen gebruiken als kabel.

Binnen een decennium zullen de shows ofwel ophouden te bestaan met het einde van de kabel, of zijn ze geconsumeerd door een van de vele streamingdiensten.

“Het einde van de kabel is nabij, maar AVOD [ad-based video on demand] streamingdiensten zullen de plaats innemen. Dus in veel opzichten zal de kabel blijven. De vorm zal zich aanpassen en het zal technisch gezien worden gestreamd, maar voor het publiek zal het verschil weinig tot geen verschil zijn, "zei Lugo.

Uiteindelijk gaat het misschien alleen om prijs en gemak. Aangezien kabelmaatschappijen hun eigen tv-programma's verplaatsen naar streaming-apps, en vrijwel elke tv die tegenwoordig wordt verkocht, ingebouwde streamingfuncties heeft, zal de bezorgmethode niet veel verschil maken voor de kijker.

En aangezien velen van ons internet hebben van onze kabelmaatschappijen, worden de lijnen nog vager. Als je kijkt. Een tv-programma op je tv en je beta alt je kabelmaatschappij om het te krijgen, wat maakt het precies uit?

Aanbevolen: