Waarom Instagram je verjaardag wil weten

Inhoudsopgave:

Waarom Instagram je verjaardag wil weten
Waarom Instagram je verjaardag wil weten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Instagram is begonnen met het vragen naar de verjaardagen van gebruikers in pop-ups bij het gebruik van de app.
  • Het systeem verscheen voor het eerst in 2019 en uiteindelijk zullen gebruikers hun verjaardag moeten opgeven om Instagram te kunnen blijven gebruiken.
  • De stap wordt gezet om te helpen controleren welke gebruikers gevoelige inhoud en accounts kunnen zien.
Image
Image

Instagram's stap om de verjaardagen van gebruikers te eisen kan het bereik van sommige accounts schaden, maar uiteindelijk zal het een veiligere omgeving bieden voor mensen van alle leeftijden.

Instagram begon gebruikers in 2019 voor het eerst te vragen om een verjaardag op hun account op te geven. Gebruikers met een ouder account werden echter tot nu toe uit het proces weggelaten. Instagram is eindelijk begonnen met het vragen van meer gebruikers om hun verjaardag toe te voegen om gevoelige inhoud te blijven bekijken. Het waarschuwt dat het binnenkort niet optioneel is om je verjaardag in je accountgegevens op te nemen.

Hoewel dit ertoe kan leiden dat sommige accounts hun bereik verkleinen, zal deze stap uiteindelijk helpen om jongere gebruikers te beschermen tegen gevoelige inhoud die ze niet hoeven te zien.

"Naar mijn mening is het geweldig om te doen, zelfs als het mijn cijfers schaadt", vertelde Timo Torner, oprichter van een populair account genaamd de Cocktail Society, in een e-mail aan Lifewire.

Optellen

Een van de belangrijkste dingen die Instagram van plan is te doen met je verjaardagsinformatie, is het toevoegen van gevoeligheidsfilters aan de inhoud die je ziet. Hoewel Instagram veel volwassen gebruikers heeft, bleek uit een onderzoek in 2018 dat 72% van de tieners destijds de website voor sociale media gebruikte.

Dit aantal is de afgelopen jaren ongetwijfeld veranderd; bijna 4% van de gebruikers van de app voor het delen van foto's is tussen de 13 en 17 jaar oud.

Image
Image

Hoewel vier procent misschien niet enorm klinkt, staat dat gelijk aan ongeveer 20 miljoen gebruikers in de leeftijdscategorie van 13-17 jaar. Zonder de gevoeligheidsfilters die Instagram gebruikt, zegt Torner dat deze gebruikers inhoud kunnen zien die niet geschikt is voor hun leeftijd, zoals drank, geweld en seksuele inhoud.

Niall Harbison, een social media-expert met ervaring bij verschillende bureaus en bedrijven, zei dat de verjaardagseis ook andere voordelen met zich meebrengt voor de gebruikerservaring. Dit omvat de mogelijkheid om uw account op te halen met behulp van die informatie, wat handig kan zijn als uw account verloren of gestolen is.

Het kan adverteerders ook helpen meer gerichte advertenties te maken voor de beoogde leeftijdsgroep, wat betekent dat tieners geen producten en diensten voor volwassenen zouden zien in de advertenties die ze zien.

Natuurlijk zijn er enkele nadelen aan de verhuizing, waaronder enkele mogelijke hits voor het bereik van een account, aangezien Instagram echt begint af te haken op het toezicht en de censuur. Zelfs Torner is het er echter mee eens dat de hits de moeite waard zijn als het betekent dat de jongere gebruikers die Instagram naar huis bellen, moeten worden beschermd.

Privacykwesties

Een van de grootste redenen waarom gebruikers zich misschien zorgen maken over de nieuwe verjaardagsvereiste van Instagram, is privacy. Privacy is het afgelopen jaar een groot onderdeel geworden van de gesprekken op het gebied van technologie en sociale media, en het is zelfs nu nog een zwaar punt voor veel gebruikers.

Op dit moment heeft Instagram niet gedeeld of het van plan is om verjaardagsinformatie privé te houden of dat het van plan is om het openbare informatie te maken.

Image
Image

De verjaardagsinformatie die gebruikers al hebben toegevoegd, wordt echter gebruikt om veilige ruimtes te creëren voor gebruikers in bepaalde leeftijdsgroepen en om te beperken wie volwassenen berichten kunnen sturen.

Hoewel dit systeem ongetwijfeld zal helpen om gebruikers veilig te houden, brengt het ook enkele verontrustende zorgen met zich mee, omdat het betekent dat Facebook als geheel meer van je gegevens moet geven - iets wat je misschien niet doet als je de meeste van zijn sociale media-aspecten.

Ondanks deze zorgen kan het toevoegen van verjaardagsvereisten aan Instagram tieners beschermen tegen contact met volwassenen, wat helpt om online kindermisbruik en andere dingen te verminderen. Het helpt ook bij het opschonen van de algemene inhoud die gebruikers kunnen zien.

Met zoveel jongere gebruikers die elke dag massaal naar sociale-mediawebsites stromen, zegt Torner dat het belangrijk is voor Instagram en andere sociale-mediaplatforms om die gebruikers te beschermen. En Instagram is niet de enige sociale-mediasite die soortgelijke dingen doet. Google, YouTube en zelfs TikTok zijn ook begonnen met het nemen van maatregelen om hun jongere gebruikers te beschermen.

Aanbevolen: