5 Dingen om te overwegen voordat je een gerenoveerde laptop koopt

Inhoudsopgave:

5 Dingen om te overwegen voordat je een gerenoveerde laptop koopt
5 Dingen om te overwegen voordat je een gerenoveerde laptop koopt
Anonim

Refurbished laptops zijn betaalbaarder dan gloednieuwe laptops, en een refurb van hoge kwaliteit ziet er niet anders uit of presteert niet anders dan een gloednieuwe machine. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen gebruikte, in de fabriek opgeknapte, door derden opgeknapte en vernieuwde laptops, dus het kan moeilijk zijn om te weten wat u krijgt. In deze koopgids wordt uitgelegd wat een opgeknapte laptop is en waar u op moet letten om een refurb te vinden die eruitziet en werkt als nieuw.

Bottom Line

Refurbished laptops zijn gebruikte of open-box laptops die zijn geïnspecteerd, schoongemaakt, gerepareerd en gereed gemaakt voor verkoop aan een nieuwe eigenaar. De oorspronkelijke fabrikant van de laptop renoveert in de fabriek gereviseerde laptops, maar derden verkopen ook refurbished laptops. Refurbished laptops worden doorgaans met een aanzienlijke korting verkocht in vergelijking met nieuwe laptops met vergelijkbare specificaties. De belangrijkste vraag die mensen stellen is: "Zijn refurbished laptops goed?" Het antwoord? Het is gecompliceerd. Zo vind je een goede refurbished laptop.

Top 5 dingen om te overwegen bij het kopen van een gerenoveerde laptop

De bron is het belangrijkste om te overwegen bij het kopen van een opgeknapte laptop, omdat niet alle herstelprocessen gelijk zijn. Je kunt opgeknapte laptops van veel verschillende bronnen kopen, dus het is van cruciaal belang om erachter te komen wie de laptop heeft opgeknapt en wat ze hebben gedaan.

Hier zijn de vijf belangrijkste dingen om te overwegen bij het kopen van een opgeknapte laptop.

  • Zijn refurbished laptops gewoon gebruikte laptops?
  • Hoe vind je een refurbished laptop?
  • Welke garantie moet een refurbished laptop hebben?
  • Welke staat moet een refurbished laptop hebben?
  • Hoe oud moet een refurbished laptop zijn?

Zijn gerenoveerde laptops gewoon gebruikte laptops?

Refurbished en gebruikte laptops zijn niet hetzelfde, maar sommige refurbished laptops zijn al eerder gebruikt. In andere gevallen kan iemand een computer om de een of andere reden uit de doos hebben gehaald, waarna een verkoper deze kan verkopen als opgeknapt, maar niet als nieuw. Laptops die zijn gekocht, geopend en teruggebracht naar de winkel zijn de belangrijkste kandidaten voor renovatie.

Image
Image

Voordat een laptop als opgeknapt wordt verkocht, wordt deze doorgaans geïnspecteerd op cosmetische slijtage, getest om er zeker van te zijn dat deze volledig operationeel is, indien nodig gerepareerd en schoongemaakt. In sommige gevallen worden interne componenten vervangen of geüpgraded, zelfs als ze nog in goede staat zijn. De laptop wordt meestal teruggezet naar de fabrieksinstellingen, met een nieuwe installatie van het besturingssysteem. Dat deel is van vitaal belang als iemand de laptop eerder heeft gebruikt, omdat je geen opgeknapte laptop wilt kopen die nog een heleboel gegevens van de vorige eigenaar heeft.

Hoe vind je een gerenoveerde laptop?

Bij het kiezen van een refurbished laptop is het essentieel om de bron te overwegen. Als een laptop in de fabriek is opgeknapt, is deze gereviseerd door dezelfde fabrikant die de laptop in eerste instantie heeft gemaakt. Het kan een open-box-laptop zijn die in wezen nieuw is en zojuist is getest om er zeker van te zijn dat hij werkt, of hij is mogelijk teruggestuurd als defect, gerepareerd, getest, opgeschoond en met korting te koop aangeboden. Fabrikanten geven meestal gedetailleerde informatie over hun opknapprocessen en bieden de beste garanties.

Sommige winkeliers hebben ook opknap- of vernieuwingsprogramma's, waarbij de winkelier laptops opknapt of contracten afsluit met derden om dit te doen. Externe restaurateurs kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan het Amazon Renewed-programma om opgeknapte laptops en andere elektronica te verkopen via de Amazon-marktplaats. Programma's als deze hebben meestal strenge eisen, dus je leert wat er gebeurt tijdens het renovatieproces.

Welke garantie moet een gereviseerde laptop hebben?

Garantieperiodes variëren van de ene opknapbeurt tot de andere, en sommige laptops hebben helemaal geen garantie. Nieuwe laptops worden meestal geleverd met een garantie van één jaar, en dat is waar u op moet letten bij een refurbished model. Hoewel opgeknapte laptops technisch gezien niet nieuw zijn, worden ze verkocht als "als nieuw", dus de opknapbeurt zou bereid moeten zijn om achter het product te staan alsof het dat wel was.

Neem op het absolute minimum geen genoegen met minder dan een garantie van drie tot zes maanden. Koop nooit een opgeknapte laptop die geen garantie of garantie heeft.

Als je een gereviseerde laptop koopt met een kortere garantieperiode, zorg er dan voor dat je deze grondig inspecteert en test zodra je hem ontvangt.

Welke staat moet een gerenoveerde laptop hebben?

De staat van een opgeknapte laptop hangt af van of iemand hem eerder in bezit had en, zo ja, hoeveel de oude eigenaar hem heeft gebruikt. De beste opknapprocessen zorgen ervoor dat een gebruikte laptop weer als nieuw wordt, maar er kunnen enkele cosmetische problemen zijn, zoals onherstelbare krassen of deuken. De opgeknapte laptop moet schoon zijn en zo vrij mogelijk van fysieke gebreken.

Image
Image

Refurbished laptops moeten ook intern worden schoongemaakt, getest en gerepareerd. Alle componenten die niet in goede staat verkeren, moeten worden vervangen en onderdelen die in goede staat verkeren, moeten worden schoongemaakt. Uiteindelijk moet de opgeknapte laptop eruitzien en werken zoals hij deed toen hij nieuw was. Het kan verouderde componenten en prestaties hebben in vergelijking met gloednieuwe modellen, maar het zou ongeveer net zo goed moeten werken als toen het werd gebouwd.

Sommige opknappers geven hun laptop een cijfer of cijfer of verwijzen naar de toestand met woorden als uitstekend, goed of bevredigend. Let op de specifieke terminologie en als u beta alt voor een laptop van "uitstekende kwaliteit" die verondersteld wordt vrij te zijn van cosmetische gebreken, zorg er dan voor dat u die ontvangt.

Hoe oud moet een gerenoveerde laptop zijn?

De ideale leeftijd van een opgeknapte laptop hangt af van uw budget en hoe u het apparaat gaat gebruiken.

Over het algemeen moet je opgeknapte laptops vermijden die ouder zijn dan vijf jaar; de componenten zijn mogelijk verouderd en u kunt mogelijk niet de programma's uitvoeren die u nodig hebt.

Als je alleen basistaken zoals tekstverwerken en internetten hoeft uit te voeren, kun je gerust oudere refurbished laptops bekijken. Als u echter de nieuwste games wilt spelen, zoekt u naar een gerenoveerde laptop die in de afgelopen twee jaar is uitgebracht.

Apple-laptops hebben de neiging om iets langer mee te gaan, maar na meer dan vijf of zes jaar kun je nog steeds prestatieproblemen tegenkomen. Het grootste probleem is dat de nieuwste versie van macOS doorgaans alleen draait op Macs die in de afgelopen acht jaar zijn gebouwd. Als u een oudere, opgeknapte MacBook koopt, kunt u uiteindelijk geen nieuwe besturingssysteemupdates ontvangen, zelfs als de laptop nog steeds goed werkt.

Wie moet een gereviseerde laptop kopen?

Refurbished laptops kunnen u veel geld besparen en uitstekende prestaties leveren in vergelijking met de stickerprijs, dus ze zijn voor veel mensen een goede optie.

  • Studenten. Studenten die met een krap budget werken, kunnen hun geld veel verder oprekken met een opgeknapte laptop.
  • Ouders. Als je een laptop nodig hebt voor je kinderen om schoolwerk te doen, is er geen reden om veel geld uit te geven aan een gloednieuwe.
  • Dealjagers. Degenen die op zoek zijn naar fantastische deals, zullen zich willen richten op recent uitgebrachte, gereviseerde laptops met open doos voor hoge kortingen op moderne hardware.
  • Budgetgamers Gloednieuwe budgetlaptops zijn niet goed in gamen omdat ze geïntegreerde graphics gebruiken. Overweeg in plaats daarvan op zoek te gaan naar een opgeknapte gaming-laptop met een echte videokaart die een paar jaar oud is, maar nog steeds in staat is om de nieuwste games op lagere instellingen aan te kunnen.

Wat moet ik doen nadat ik een gereviseerde laptop heb gekocht?

Als je een opgeknapte laptop koopt, moet je dezelfde gegevensoverdracht en andere taken uitvoeren die je zou moeten doen als je een nieuw apparaat zou kopen. Naast deze taken zijn er enkele unieke zorgen bij het opknappen:

  • Inspecteer de laptop op zichtbare schade of slijtage.
  • Zorg ervoor dat er geen bestanden van de vorige eigenaar zijn. Als de laptop niet opnieuw is ingesteld, moet u een schone installatie van Windows, macOS of Linux overwegen en de harde schijf formatteren.
  • Scannen op virussen en malware, zelfs als het lijkt alsof iemand de laptop heeft gereset. Je wilt niet vast komen te zitten met problemen die de vorige eigenaar heeft achtergelaten.
  • Controleer op upgrades, aangezien u de prestaties mogelijk kunt verbeteren door meer RAM of een SSD toe te voegen.
  • Controleer de werking van de laptop. Zorg ervoor dat het opstart en al je apps of games uitvoert, luister of de ventilator aangaat en controleer of apparaten zoals het optische station en de webcam werken.

Meer tips voor het kopen van een gerenoveerde laptop

Het kopen van een opgeknapte laptop kan je veel geld besparen, maar je moet de verkoper goed doorlichten. Iedereen kan zeggen dat ze een computer hebben opgeknapt, maar dat betekent niet dat dat zo was. Het is goed om vast te houden aan in de fabriek opgeknapte laptops, programma's van gevestigde retailers en opknapbedrijven die bereid zijn referenties en gedetailleerde informatie te verstrekken over wat ze doen.

Controleer bij twijfel de beoordelingen. Of je nu te maken hebt met een grote fabrikant of een kleine, externe opknapbeurt, klantrecensies zijn een van de beste tools die je tot je beschikking hebt. Lees recensies voor hun refurbished laptops en let op zowel de goede als de slechte. Mensen geven soms een beoordeling met één ster om volledig ongerelateerde redenen, zoals trage verzending, dus zorg ervoor dat je leest wat mensen zeggen. Als u bijvoorbeeld veel klachten over hardwarestoringen ziet, is dat een waarschuwing die u moet vermijden.

Als je besluit een nieuwe laptop te kopen, hebben we tenslotte de recensies:

  • Beste laptops in het algemeen
  • Beste Windows-laptops

FAQ

    Zijn refurbished laptops langzamer?

    Over het algemeen zal een refurbished laptop langzamer zijn dan een nieuwe omdat de nieuwe laptop geavanceerdere componenten zal hebben. Dat is echter niet altijd het geval, vooral als je een high-end opgeknapte laptop vergelijkt met een gloednieuwe budgeteenheid. Om te controleren of een refurbished laptop langzamer zal zijn, kun je een hardwarevergelijkingswebsite gebruiken en de specificaties invoeren van zowel de refurbished versie als de nieuwe laptop waarin je geïnteresseerd bent.

    Hoe weet ik of mijn laptop is opgeknapt?

    Als je een laptop cadeau hebt gekregen, moet op de verpakking een sticker staan waarop staat dat deze is opgeknapt. Misschien vindt u er zelfs een op de laptop zelf. U kunt ook controleren op tekenen van algemene slijtage, zoals versleten plekken op het toetsenbord of de behuizing.

Aanbevolen: