IPhone-camera werkt niet? Probeer deze oplossingen

Inhoudsopgave:

IPhone-camera werkt niet? Probeer deze oplossingen
IPhone-camera werkt niet? Probeer deze oplossingen
Anonim

De camera van de iPhone is een combinatie van software en hardware. Dus als je iPhone-camera niet werkt, moet je onderzoeken waar het probleem zit: de software of de hardware.

Image
Image

Oorzaken van een iPhone-camera die niet werkt

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor het niet werken van een iPhone-camera. Mogelijk hoeft u alleen de Camera-app of uw iPhone opnieuw op te starten, maar de oplossing kan ingewikkelder zijn. Afhankelijk van hoe je camera werkt (als hij al reageert), wil je misschien eerst software-fixes proberen voordat hardware-fixes of vice versa.

Als de camera helemaal niet werkt, begin dan met de softwarereparaties. Als het probleem zich echter beperkt tot één klacht, zoals een vuile lens, is het zinvol om te beginnen met de hardwarereparaties.

Hoe de iPhone-camera te repareren werkt niet vanwege software

Als uw iPhone-camera niet werkt, voert u deze stappen uit om deze te testen en het probleem op te lossen.

  1. Test met FaceTime. Misschien is de snelste manier om camera's aan de voor- en achterkant te testen met de FaceTime-app. Open de app met een vriend en wissel tussen de camera aan de voor- en achterkant. Het is de beste app om te testen of het probleem zich voordoet met een of beide camera's.

  2. Sluit de Camera-applicatie. Het probleem met uw camera kan de Camera-app zijn. Of het nu is vastgelopen of niet correct wordt geladen, het kan het enige zijn dat u hoeft te doen.
  3. Start de iPhone opnieuw op. Hoewel het opnieuw opstarten van de telefoon misschien een onwaarschijnlijke oplossing lijkt, zou het je verbazen hoe vaak dit problemen oplost. Wanneer u uw iPhone opnieuw opstart, wist u het tijdelijke geheugen van fouten of vastgelopen apps. Terwijl sommige techneuten grappen maken over het uit- en weer inschakelen, lost het veel problemen op.
  4. Update de iOS-software. Apple verbetert en update continu het besturingssysteem (iOS) op je telefoon. Updates voor de Camera-app zijn opgenomen in die iOS-updates.

    Als je de iOS-software van je telefoon niet recentelijk hebt bijgewerkt, kunnen je cameraproblemen het gevolg zijn van verouderde software. Controleer of uw telefoon de meest recente versie van iOS heeft die geschikt is voor uw iPhone.

  5. Stel de iPhone terug naar de standaardinstellingen zonder uw inhoud te wissen. Soms kunt u of een andere app instellingen op uw iPhone wijzigen waardoor uw camera of Camera-app niet meer werkt of defect raakt. Een manier om deze mogelijkheid te elimineren is door alle instellingen op je iPhone te resetten.

    Het leuke van de iPhone is dat je instellingen kunt resetten zonder je gegevens, foto's en andere persoonlijke documenten te verliezen. Het is bijna als een fabrieksreset zonder het gedoe van alles opnieuw te laden en een back-up te maken.

    Als je per ongeluk Wis alle inhoud en instellingen selecteert in het Reset-menu, wordt al je inhoud gewist en wordt de iPhone teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

  6. Fabrieksherstel van de iPhone. De laatste softwareoplossing die u moet proberen voordat u contact opneemt met Apple, is om de telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Een nieuwe start is misschien de enige oplossing voor uw probleem.

    Een fabrieksreset verwijdert al je gegevens op de telefoon, dus zorg ervoor dat je een back-up hebt.

Idealiter heeft een van deze stappen geholpen. Zo niet, dan is het tijd om naar de hardware te kijken.

Hoe de iPhone-camera te repareren werkt niet vanwege hardware

Hardwareproblemen zijn vaak gemakkelijk te diagnosticeren. Hier moet je op letten.

  1. Verwijder eventuele lensobstructie. Lensobstructie is een van de meest voorkomende redenen waarom uw iPhone-camera geen foto's maakt. Zorg er eerst voor dat uw hand of vingers de lens niet blokkeren. Het is gemakkelijk om te doen, vooral als je enthousiast bent om die perfecte foto te maken. Ten tweede, controleer of uw telefoonhoesje de lens geheel of gedeeltelijk blokkeert. Sommige hoesjes kunnen ondersteboven op de iPhone worden geïnstalleerd.
  2. Reinig de cameralens. Velen van ons stoppen onze telefoons in zakken en tassen met de lens blootgesteld aan wat daar op de loer ligt. Neem een schone microvezeldoek en veeg de lens schoon. Een vuile lens kan ook de scherpstelling beïnvloeden en ervoor zorgen dat uw foto's wazig zijn. Dus als je wazige foto's hebt of als je camera niet goed scherpstelt, kan een snelle wisbeurt alles wat je iPhone scheelt oplossen.
  3. Vermijd oververhitting. Als een iPhone te heet wordt, gaat er iets mis. Als je telefoon oververhit raakt, zou je een bericht op het scherm moeten zien waarin staat dat de iPhone moet afkoelen voordat je hem gebruikt. Als je dit bericht ziet, zet je je iPhone een paar minuten uit om hem de kans te geven af te koelen. Als je dit bericht niet hebt gezien, maar je iPhone voelt warm aan, zet hem dan uit.

    Zelfs slechts 10 minuten kunnen een verschil maken in de temperatuur van je telefoon. Als het echter zonder duidelijke reden opnieuw oververhit begint te raken, gaat u naar uw plaatselijke Apple Store of de Apple Support-website voor reparatie- of vervangingsdetails.

  4. Bevestig dat de flitser is ingeschakeld. Problemen met de flitser van de camera kunnen worden veroorzaakt door hardware of software. Zorg ervoor dat je de flitser niet hebt uitgeschakeld in de Camera-app om de software te controleren. Kijk rechts van de bliksemschicht bovenaan het scherm en zorg ervoor dat Aan is gemarkeerd.

    Zodra je hebt bevestigd dat het aan staat, test je de flitser door de zaklamp aan te zetten. Als het nog steeds niet werkt, is een reis naar de Apple Store nodig voor verdere diagnostiek.

Aanbevolen: