Windows 11 Zoeken werkt niet? Probeer deze oplossingen

Inhoudsopgave:

Windows 11 Zoeken werkt niet? Probeer deze oplossingen
Windows 11 Zoeken werkt niet? Probeer deze oplossingen
Anonim

Als Windows Search niet werkt, zijn er een aantal symptomen waar u tegenaan kunt lopen. Misschien kunt u niet typen in de zoekbalk van Windows 11 of worden uw bestanden of apps niet weergegeven in de resultaten. Het is zelfs mogelijk dat de zoekknop helemaal niet reageert, wat betekent dat u niet eens kunt proberen een zoekopdracht uit te voeren.

Deze instructies zijn exclusief voor Windows 11.

Waarom werkt Windows Search niet?

Windows 11 staat nog in de kinderschoenen, dus er worden bugs verwacht. Toekomstige updates voor Windows zullen buggerelateerde zoekproblemen oplossen. Andere problemen kunnen gewoon worden waargenomen; er zijn een aantal instellingen, indien ingesteld op een bepaalde manier, die zich voordoen als een storing.

Hoe dan ook, alle zoekgerelateerde problemen in Windows 11 zijn softwaregerelateerd, dus een update van Microsoft of wat aanpassingen aan uw kant zou voldoende moeten zijn om te verhelpen dat Windows Search niet werkt.

Hoe Windows 11-zoekproblemen op te lossen

Er zijn verschillende dingen die u kunt proberen, van een eenvoudige herstart tot het bewerken van systeeminstellingen en het verwijderen van programma's.

  1. Start je computer opnieuw op. Ja, dit is een voor de hand liggende en typische oplossing voor de meeste computerproblemen, maar het is ook een van de gemakkelijkere dingen om te proberen bij het oplossen van zoekproblemen.

    Een gemakkelijke manier om Windows 11 opnieuw op te starten, is door met de rechtermuisknop op de knop Start te klikken en naar Afsluiten of afmelden > Herstarten.

  2. Open het dialoogvenster Uitvoeren. Je hoeft niet eens iets in te vullen! Het is een vreemde oplossing, maar het lijkt te werken voor mensen die het probleem tegenkomen waarbij de zoekbalk je niet laat typen.

    Gebruik de WIN+R snelkoppeling om Uitvoeren te starten en sluit vervolgens af om te zien of dit het zoekprobleem oplost.

  3. Herstart SearchHost.exe. Dit proces wordt telkens uitgevoerd wanneer u het zoekvak opent en moet onderbroken blijven wanneer het zoekvenster wordt gesloten. Als er een probleem is met het openen of sluiten van dit proces wanneer dat nodig is, kan dit uw zoekprobleem veroorzaken.

    Druk op Ctrl+Alt+Del om Taakbeheer te openen. Ga naar het tabblad Details en klik met de rechtermuisknop op SearchHost.exe. Selecteer Taak beëindigen en bevestig met Proces beëindigen. Zodra het uit Taakbeheer is verdwenen, probeert u het zoekvenster opnieuw te openen.

    Image
    Image
  4. Wijzig de zoekinstellingen om meer mappen te doorzoeken. Als je denkt dat de zoekfunctie van Windows 11 defect is omdat het geen bestanden vindt waarvan je weet dat je ze hebt, controleer dan de zoekinstellingen om daadwerkelijk in die mappen te zoeken.

    Open hiervoor de zoekfunctie en selecteer de menuknop met drie stippen in de rechterbovenhoek en kies vervolgens Indexeringsopties Enable Enhancedals u door alle mappen van uw pc wilt zoeken. Controleer ook of de mappen waarin u wilt zoeken niet worden vermeld in het gebied Mappen uitsluiten van uitgebreid zoeken.

    Image
    Image

    Als het zoeken zo mislukt is dat u het niet kunt openen vanuit de taakbalk, klikt u met de rechtermuisknop op de Start-knop en gaat u naar Instellingen > Zoeken > Zoeken in Windows.

  5. Schakel de Windows Search-service in of start deze opnieuw. Dit moet worden uitgevoerd om Windows 11 correct naar bestanden te laten zoeken.

    Doe dit door het dialoogvenster Uitvoeren (WIN+R) te openen en de opdracht msconfig uit te voeren. Open Windows Search en selecteer Start. Als het al actief is, stop het dan en start het opnieuw.

    Image
    Image
  6. Herstel de zoekindex van Windows 11 opnieuw. Open Settings door met de rechtermuisknop op het menu Start te klikken en het in de lijst te selecteren, en ga dan naar Search > Searching Windows > Zoeklocaties aanpassen > Advanced > Rebuild

    Image
    Image
  7. Windows bevat ingebouwde probleemoplossers die mogelijk een andere oplossing kunnen bieden die hierboven niet wordt behandeld.

    Je kunt dit proberen via Instellingen. Ga daar naar Update & Security > Troubleshoot > Extra probleemoplossers > Search and Indexing > Voer de probleemoplosser uit en volg de stappen op het scherm.

    Image
    Image
  8. Controleer Windows Update voor een oplossing. Microsoft brengt voortdurend updates uit om niet alleen nieuwe functies aan Windows toe te voegen, maar ook om problemen aan te pakken. Er kan een update zijn die u nog moet installeren en die het zoekprobleem oplost.

    Image
    Image
  9. Maak recente wijzigingen op uw computer ongedaan. Het is waarschijnlijk onduidelijk dat u zeker weet wat de oorzaak is van het zoekprobleem, maar hier zijn enkele ideeën om te overwegen:

    • Een programma verwijderen
    • Een stuurprogramma terugdraaien
    • Systeemherstel uitvoeren

    Als zoeken werkt in de veilige modus, is de kans groot dat het probleem te maken heeft met een recent geïnstalleerd stuurprogramma.

  10. Reset Windows 11. Op dit punt kunt u het hele besturingssysteem herstellen naar de oorspronkelijke standaardstatus om Windows Search te herstellen. Het is niet gegarandeerd dat het werkt als de zoekbug nog niet door Microsoft is verholpen, maar in dit stadium is dit het laatste dat u kunt proberen.

    Voer een Windows 11-reset uit via Settings > Update & Security > Recovery > Pc opnieuw instellen.

    FAQ

      Hoe zoek ik naar bestanden in Windows 11?

      Gebruik de zoekbalk of klik op het Verkenner-pictogram op de taakbalk of het Windows Start-menu om naar een bestand in een specifieke map te zoeken. Om verborgen mappen te zoeken en weer te geven, selecteert u het ellipssymbool in de menubalk van de Verkenner > Options > Mapopties > Show hidden bestanden, mappen en stations

      Waarom werkt mijn zoekbalk niet in Windows 10?

      Als zoeken in Windows 10 niet werkt op uw computer, heeft het probleem waarschijnlijk te maken met een softwareprobleem. Het probleem kan ook komen door een netwerk- of zoekserviceonderbreking. Los het probleem op door uw netwerkverbinding te controleren, uw apparaat opnieuw op te starten en Cortana uit en weer in te schakelen.

Aanbevolen: