IPhone Bluetooth werkt niet? Probeer deze oplossingen

Inhoudsopgave:

IPhone Bluetooth werkt niet? Probeer deze oplossingen
IPhone Bluetooth werkt niet? Probeer deze oplossingen
Anonim

Als je een smartphone hebt, zorgt Bluetooth ervoor dat je telefoon met andere apparaten kan praten, zoals Bluetooth-compatibele luidsprekers en hoofdtelefoons.

Zoals met bijna elke andere technologische standaard of apparaat, kan Bluetooth op bepaalde tijden en onder bepaalde omstandigheden stoppen met werken. Dit is wat u in dergelijke situaties moet doen als u een iPhone-gebruiker bent.

Bluetooth maakt geen verbinding? Controleer of de Bluetooth van de iPhone is ingeschakeld

De meest voorkomende klacht als het gaat om de Bluetooth van de iPhone, is dat deze geen verbinding kan maken of niet kan koppelen met het gewenste apparaat. De andere meest voorkomende klacht waarin wordt beweerd dat het niet verbonden blijft, is een uitbreiding van dit probleem.

Image
Image

Er kunnen meerdere redenen zijn voor verbindingsfouten, maar we beginnen met de eenvoudigste en meest voor de hand liggende: de Bluetooth van de iPhone is niet ingeschakeld. Dienovereenkomstig kan het ook zijn dat het apparaat waarmee u uw iPhone wilt koppelen, ook niet in Bluetooth-modus staat of dat Bluetooth niet is ingeschakeld.

Ervan uitgaande dat de Bluetooth van je iPhone niet is ingeschakeld, kun je het volgende doen om het werkend te krijgen:

  1. Open Instellingen
  2. Tik op Bluetooth
  3. Veeg Bluetooth naar de groene Aan positie

Om je iPhone te koppelen met het Bluetooth-apparaat, moet je ervoor zorgen dat dit apparaat of apparaat vindbaar is, wat betekent dat je Bluetooth moet inschakelen of in de ontdekkingsmodus moet zetten. Afhankelijk van uw apparaat, houdt dit in dat u op een fysieke knop op het apparaat drukt of naar het relevante instellingenmenu op de gebruikersinterface gaat.

Zodra dit is gebeurd, moet u het apparaat koppelen met uw iPhone:

  1. Open Instellingen
  2. Tik op Bluetooth
  3. Tik op het apparaat waarmee je je iPhone wilt verbinden. In de bovenstaande afbeeldingen is de iPhone verbonden met een Samsung-audioapparaat.

Uw iPhone zou dan succesvol met het apparaat moeten worden gekoppeld. Eenmaal gekoppeld, kunt u doen waar het apparaat ook voor bedoeld is. Als het een audioluidspreker is, betekent het afspelen van muziek op je iPhone dat de muziek via de luidspreker te horen is in plaats van via de iPhone.

Bluetooth maakt geen verbinding? Zorg ervoor dat uw iPhone niet te ver van uw Bluetooth-apparaat verwijderd is

Zijn uw iPhone en Bluetooth-compatibel apparaat zowel in Bluetooth-modus als vindbaar? Werkt uw iPhone Bluetooth nog steeds niet? Welnu, de volgende eenvoudigste verklaring voor waarom je iPhone geen verbinding maakt, is dat hij te ver weg is van het Bluetooth-compatibele apparaat.

Image
Image

Hoewel ideale afstanden per apparaat en iPhone-model kunnen verschillen, moet je over het algemeen binnen tien meter (d.w.z. 10,9 yards) zijn om een goed Bluetooth-signaal te krijgen. Als je verder gaat, zul je waarschijnlijk problemen hebben met het verbinden, of je zult een signaalverlies ervaren als je al verbonden bent.

Met het oog hierop moet je je iPhone en het Bluetooth-compatibele apparaat zo dicht mogelijk bij elkaar plaatsen wanneer je ze probeert te koppelen, zodat de kans groter wordt dat ze succesvol verbinding maken.

Bluetooth maakt geen verbinding? Zorg ervoor dat uw Bluetooth-apparaat niet met iets anders is verbonden

Een andere hoofdverdachte in het mysterie "iPhone Bluetooth werkt niet" is interferentie van andere apparaten. Als uw Bluetooth-compatibele apparaat al via Bluetooth is verbonden met bijvoorbeeld een laptop, kunt u uw iPhone er meestal niet op aansluiten.

Image
Image

In dergelijke gevallen moet u proberen de Bluetooth van het storende apparaat uit te schakelen en vervolgens proberen uw iPhone te koppelen met het Bluetooth-compatibele apparaat. Dit zou moeten werken zoals verwacht, zodat u de iPhone en het apparaat samen kunt gebruiken.

In zeldzame gevallen moet je ook proberen alle andere apparaten uit het geheugen van je Bluetooth-compatibele apparaat te verwijderen, ervan uitgaande dat het apparaat de apparaten opslaat waarmee het eerder is gekoppeld. Als u bijvoorbeeld onlangs een upgrade naar een nieuwe iPhone hebt uitgevoerd, kunt u proberen uw vorige iPhones uit het geheugen van uw Bluetooth-compatibele apparaat te verwijderen. Het is bekend dat dit verbindingsproblemen oplost in het geval van autoluidsprekers.

Bluetooth maakt geen verbinding? Controleer uw batterij

Als beide apparaten zich in de Bluetooth-modus bevinden, ze dicht bij elkaar staan en geen ander apparaat de koppeling verstoort, is een mogelijkheid dat uw Bluetooth-compatibele apparaat een lage batterijlading heeft.

Een lege batterij kan het vermogen van uw Bluetooth-apparaat om te koppelen met uw iPhone verzwakken. In dit soort gevallen moet je proberen hem aan te sluiten op een stroombron, die hem voldoende stroom zou moeten geven om het koppelingsproces aan te kunnen en hem ook te laten opladen.

Bluetooth maakt geen verbinding? Herstart en herontdek

Als geen van de bovenstaande methoden werkt, kun je ook twee eenvoudige, maar soms effectieve methoden proberen. Probeer eerst uw iPhone en Bluetooth-compatibel apparaat uit te schakelen en opnieuw op te starten, aangezien dit de huidige bedrijfsstatus van beide gadgets wist.

Image
Image

Je kunt ook proberen het Bluetooth-compatibele apparaat op je iPhone te vergeten en het dan opnieuw te ontdekken. Zo doe je dit:

  1. Ga naar Instellingen
  2. Tik op Bluetooth
  3. Tik op het i symbool naast de naam van uw Bluetooth-compatibele apparaat
  4. Tik op Vergeet dit apparaat
  5. Tik op Apparaat vergeten

Zodra je dit hebt gedaan, moet je het apparaat opnieuw ontdekken.

  1. Zet het apparaat in de Bluetooth-detectiemodus. Raadpleeg de instructies als u niet zeker weet hoe u dit moet doen.
  2. Herhaal stap 1 en 2 hierboven.
  3. Na stap 2 zou je iPhone het apparaat moeten ontdekken. Tik op de naam van het apparaat om ermee te koppelen.

Bij bepaalde apparaten wordt u gevraagd een toegangscode of pincode in te voeren wanneer u uw iPhone ermee koppelt. Deze code is meestal te vinden in de handleiding van uw apparaat.

Bluetooth maakt geen verbinding? Probeer een harde reset

Als een serieuzer alternatief voor het opnieuw opstarten van beide apparaten, kun je een harde reset proberen als je iPhone nog steeds geen verbinding maakt met Bluetooth. Dit wist het tijdelijke geheugen dat uw apps gebruiken, waardoor bepaalde bedieningsproblemen worden opgelost.

Voor eigenaren van de iPhone 8 en X, dit is wat je moet doen:

  1. Druk één keer op de Volume omhoog-knop aan de linkerkant van de telefoon
  2. Druk op de Volume omlaag-knop
  3. Houd de Sleep/Wake-knop aan de rechterkant van de telefoon ingedrukt totdat deze opnieuw opstart

Eigenaars van eerdere iPhone-modellen dienen een eerdere Lifewire-gids te raadplegen die specifiek betrekking heeft op harde resets.

Zodra je opnieuw bent opgestart, moet je je iPhone repareren met je Bluetooth-apparaat, zoals hierboven beschreven.

Bluetooth maakt geen verbinding? Andere opties

Als je hebt geprobeerd zowel je iPhone als je Bluetooth-apparaat te repareren en opnieuw in te stellen, en je hebt alle andere apparaten gewist die mogelijk interfereren, dan zou je te maken kunnen krijgen met een ernstiger probleem, zoals een software- of hardwareprobleem.

In dit geval moet u proberen contact op te nemen met de klantenondersteuning van Apple, die u mogelijk kan helpen het probleem op te sporen en op te lossen. U kunt ook proberen een afspraak te maken in de Genius Bar van uw dichtstbijzijnde Apple-winkel.

Aanbevolen: