Wat is kunstmodus (omgevingsmodus) op tv?

Inhoudsopgave:

Wat is kunstmodus (omgevingsmodus) op tv?
Wat is kunstmodus (omgevingsmodus) op tv?
Anonim

Kunstmodus, die je misschien ook ziet als Ambient Mode of Gallery Mode, afhankelijk van wie de tv heeft gemaakt, is een inactieve instelling die erop gericht is je scherm te transformeren van een dode, zwarte rechthoek wanneer je niet kijkt het. In plaats van de gebruikelijke screensaver die je op bestaande tv's of streamingboxen ziet als ze inactief zijn, wil Art Mode je tv praktisch in zijn omgeving laten verdwijnen. Hier is alles wat u moet weten over deze functie.

Wat is de kunstmodus?

Zelfs als je een basismodel HDTV of streamingapparaat hebt, heeft het waarschijnlijk een screensaver-optie wanneer er geen film of tv-programma wordt vertoond. Het houdt meestal een diavoorstelling in van stockfoto's, mooie uitzichten of persoonlijke foto's die langzaam over het scherm bewegen om inbranden te voorkomen.

Art Mode is een stap daarboven. De afbeeldingen bewegen niet en het doel is om te verbergen dat er überhaupt een scherm is. Art Mode geeft de indruk van een schilderij dat aan de muur hangt, compleet met effecten die schittering elimineren en zich aanpassen aan het omgevingslicht om de illusie te behouden. U kunt uw afbeeldingen nog steeds uploaden. Ze zien er echter beter uit in de kunstmodus dan als screensaver.

En terwijl je foto's maakt, kun je in de kunstmodus ook iets extra lastigs doen: je kunt een foto van de muur achter het scherm sturen en het apparaat zo goed als verdwijnen. Art Mode kan ook video's en niet-schilderijen bevatten, maar de grootste aantrekkingskracht is het vermommen van je set als decoratief stuk.

Wat is een Art Mode TV?

Een Art Mode-tv heeft een 4K- of 8K-scherm dat een versie van de technologie bevat die een oogstrelend beeld van hoge kwaliteit weergeeft in een inactieve energiezuinige modus. "Art Mode" is de algemene term; Samsung gebruikt 'Ambient Mode' en LG noemt het 'Gallery Mode'."

De Samsung TV-modellen met Ambient Mode zijn The Frame en The Terrace, in schermformaten tussen 32 en 75 inch. Je kunt alle compatibele tv's zien op de winkelsite van Samsung, maar je hoeft niet per se op zoek te gaan naar een eersteklas (en duur) QLED-scherm om deze functie te krijgen.

LG's Gallery-serie tv's heeft een versie van Art Mode, die bovendien hoopt gebruik te maken van het toch al dunne profiel van een OLED-scherm om de illusie te wekken dat je een enorm schilderij aan je muur hebt in plaats van een tv.

Bottom Line

De meeste tv's en streaming-apparaten hebben een screensaver, maar alleen bepaalde high-end tv's hebben de echte Art Mode-functie. Controleer op "Ambient Mode" bij de specificaties van een Samsung-tv, of zorg ervoor dat je een LG-set "Gallery Design" koopt om er zeker van te zijn dat je er een krijgt met Art Mode.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn tv kunst toont?

Bij een tv met de modus Kunst, Ambient of Galerij activeer je de functie meestal door de set uit te schakelen. Samsung-tv's hebben vaak ook een "Ambient Mode"-knop op hun QLED-afstandsbedieningen.

Image
Image

Zelfs als je geen tv hebt met de modus Kunst, Ambient of Galerij, kun je mogelijk nog steeds de afbeeldingen aanpassen die worden weergegeven wanneer deze in rust is, afhankelijk van je tv- of streamingapparaatmodel. Met de Apple TV kun je bijvoorbeeld foto's die je hebt gesynchroniseerd met iCloud gebruiken om een aangepaste screensaver te maken. De Chromecast kan iets soortgelijks doen met Google Foto's. Op andere apparaten kunt u mogelijk een microSD-kaart plaatsen om afbeeldingen rechtstreeks te uploaden, of dit nu persoonlijke foto's zijn die u leuk vindt of afbeeldingen van hoge kwaliteit van uw favoriete schilderijen.

FAQ

    Hoe stel ik Ambient Mode in op een Samsung TV?

    Ambient-modus op uw Samsung-tv geeft illustraties, foto's, verhalen, weersinformatie en meer weer. Druk op de Ambient-knop op de Samsung Smart-afstandsbediening om de Ambient-modus te openen. U kunt ook op Home drukken en naar het Ambient-pictogram op uw tv-scherm navigeren. Selecteer een categorie om details, functies en inhoud te zien voor de Ambient Mode van je tv.

    Welke Samsung-modellen hebben Ambient Mode?

    De omgevingsmodus is voornamelijk beschikbaar op de QLED-tv's van Samsung, inclusief de modelnummers Q9FN, Q8CN, Q7FN en Q6FN. Samsung QLED-tv's met Ambient Mode hebben een speciale Ambient-knop op de Samsung Smart Remote.

    Hoe stel ik de Galerijmodus in op een LG TV?

    Om de Galerijmodus op een LG TV te openen, drukt u op de Home-knop op de afstandsbediening en bladert u door de opties op uw scherm totdat u Galerij ziet. Selecteer Gallery om je artwork-opties weer te geven. Markeer een categorie en klik vervolgens op OK op de afstandsbediening.

Aanbevolen: