Right to Repair Win - Apple stelt zelfreparatie open voor Mac-laptops

Right to Repair Win - Apple stelt zelfreparatie open voor Mac-laptops
Right to Repair Win - Apple stelt zelfreparatie open voor Mac-laptops
Anonim

In april opende het huis dat Steve Jobs bouwde eindelijk zijn deuren zodat gewone consumenten hun iPhones konden repareren, en het lijkt erop dat dat nog maar het begin was.

Het bedrijf heeft zojuist aangekondigd dat het zijn zelfreparatieprogramma gaat uitbreiden met MacBook-computers. Vanaf morgen kun je originele vervangende onderdelen en tools van Apple kopen om een beperkt aantal veelvoorkomende problemen op te lossen die van invloed zijn op zowel MacBook Pro- als MacBook Air-computers.

Image
Image

Er zijn enkele kanttekeningen. Allereerst hebben degenen onder ons die vasthouden aan oudere Intel-gebaseerde MacBooks pech, aangezien dit programma alleen voor glanzende M1-laptops is.

De service omvat de 2020 M1 MacBook Air, de 13-inch M1 MacBook Pro, de 14-inch 2021 M1 MacBook Pro en de 16-inch 2021 M1 MacBook Pro, hoewel Apple zegt dat "extra Mac-modellen" zullen komen later dit jaar in aanmerking.

Dit programma is voorlopig alleen bedoeld voor een paar problemen die van invloed zijn op moderne MacBooks, waaronder defecte printplaten en defecte Touch ID-sensoren. Als u een van deze problemen ondervindt, gaat u naar de Self Repair Store van Apple en bekijkt u vervangende onderdelen. Deze onderdelen variëren enorm in prijs, van $ 30 voor een luidspreker tot $ 580 voor een volledig logic board.

Met het programma kun je ook relevante reparatietools kopen, maar wie geld wil besparen, kan deze tools gewoon huren voor $50, een service die al bestaat voor iPhone-reparaties.

Natuurlijk maken diepgaande tutorials ook deel uit van het pakket, wat zeker van pas zal komen bij het omgaan met elektronische circuits en dergelijke.

Aanbevolen: