Wat maakt je Android-batterij leeg?

Inhoudsopgave:

Wat maakt je Android-batterij leeg?
Wat maakt je Android-batterij leeg?
Anonim

Hoewel moderne Android-batterijen een steeds hogere capaciteit hebben, kan het soms lijken alsof uw Android-batterij sneller leegloopt dan normaal. Dit geldt vooral voor oudere apparaten.

Hier zijn enkele van de redenen waarom de batterij van uw telefoon zo snel leeg kan raken en wat u moet doen om dit te verhelpen.

Waarom gaat de batterij van mijn telefoon zo snel leeg?

Er zijn een paar belangrijke redenen waarom de batterij van je telefoon zo snel leeg kan raken. Hier is een blik op de belangrijkste redenen achter dergelijke problemen.

  • De batterij van je telefoon is aan het verouderen. Als de batterij van uw telefoon vroeger behoorlijk betrouwbaar was, maar plotseling leeg raakt, kan deze gewoon oud worden. Batterijen van oudere telefoons zijn sneller leeg dan nieuwe.
  • Je gebruikt het veel. Als uw telefoongebruik hoger is dan normaal, voelt het alsof uw batterij veel sneller leeg raakt. Dat betekent niet dat er een probleem is met de batterij. Het betekent alleen dat je het vaak gebruikt.
  • Je telefoon wordt te heet. Warmte is de vijand van alle batterijen. Als je telefoon oververhit raakt door warm weer of onjuiste opslag, zal de batterij van je telefoon sneller leeg raken.
  • Bepaalde apps laten de batterij sneller leeglopen. Sommige apps kunnen de batterij sneller opgebruiken dan andere. Het is de moeite waard om te controleren welke apps het meeste stroom verbruiken (denk aan gamen).

Hoe u kunt controleren welke apps uw batterij het snelst leegmaken

Het is mogelijk om te controleren welke apps op je Android-telefoon de batterij het meest gebruiken. Het kan nuttige begeleiding zijn, vooral als die apps apps zijn die je niet vaak gebruikt. Hier leest u hoe u kunt zien welke apps uw batterij leegmaken.

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Batterij.

    Image
    Image
  3. Tik op Batterijgebruik telefoon.

    Op sommige telefoons, zoals Android 11 op Pixel, vind je de optie Batterijgebruik via het menu met drie stippen rechtsboven op de pagina Batterij.

  4. De apps zijn gerangschikt in volgorde van welke apps het meeste stroom verbruiken. Tik op elke app om nog meer te weten te komen.

    Image
    Image

Hoe de levensduur van de Android-batterij te verbeteren

Er zijn meerdere manieren om de levensduur van de batterij van je Android-telefoon te verbeteren. We hebben gekeken naar de negen beste manieren om de levensduur van de batterij van je Android te verlengen, en hoe je de batterijduur van je mobiele telefoon in het algemeen kunt verbeteren. Hier is een overzicht van de belangrijkste manieren om de levensduur van uw batterij te verbeteren.

  • Schakel de batterijbesparingsmodus in. Schakel de batterijbesparingsmodus in en uw telefoon verlaagt automatisch de prestaties en schakelt services zoals GPS uit om de batterijlading te verminderen.
  • Schakel onnodige services uit. Als je dingen liever handmatig doet, schakel dan wifi, Bluetooth, locatieservices en andere onnodige services uit om de levensduur van de batterij te verlengen.
  • Dim uw scherm. Het verlagen van de helderheid van het scherm kan de levensduur van de batterij aanzienlijk verlengen zonder de prestaties te beïnvloeden.
  • Gebruik je telefoon zo min mogelijk. Als u de batterij minder vaak gebruikt, gaat de batterij langer mee, hoewel dit misschien niet handig is.
  • Kalibreer de batterij van je Android. Het kalibreren van uw Android-batterij kan nuttig zijn, vooral bij oudere Android-apparaten met minder batterijbesparende opties.

FAQ

    Hoe schakel ik de batterijbesparingsmodus in?

    Ga naar Instellingen > Batterij > Energiebesparingsmodus om de Android-batterijbesparingsmodus in te schakelen. Je kunt ervoor kiezen om het automatisch in of uit te schakelen op een bepaald batterijniveau.

    Hoe lang moet mijn Android-batterij meegaan?

    Het hangt af van het type batterij dat je telefoon heeft, maar de meeste gaan 2-3 dagen mee bij minimaal gebruik. Aangezien de levensduur van de batterij na verloop van tijd verslechtert, moet u de batterij mogelijk na 2-3 jaar vervangen.

    Zal het rooten van mijn Android de levensduur van de batterij verlengen?

    Niet op zichzelf, maar het rooten van je Android geeft je meer controle over je achtergrond-apps, wat betekent dat je de levensduur van de batterij handmatig kunt optimaliseren door je apps te beheren.

    Hoe controleer ik mijn AirPod-batterij op Android?

    Download en installeer MaterialPods of een vergelijkbare AirPod-batterijcontrole-app voor Android. Als de app is geïnstalleerd, zijn de stappen hetzelfde als het controleren van uw AirPod-batterij op de iPhone.

Aanbevolen: