Google Maps voegt toegankelijke plaatsen toe voor rolstoelgebruikers

Google Maps voegt toegankelijke plaatsen toe voor rolstoelgebruikers
Google Maps voegt toegankelijke plaatsen toe voor rolstoelgebruikers
Anonim

Meer dan 130 miljoen mensen over de hele wereld gebruiken een rolstoel en nog meer mensen hebben moeite met trappen. Als ze weten welke toegankelijkheidsfuncties een plaats heeft, kunnen ze allemaal veel gemakkelijker door de wereld navigeren.

Image
Image

Google Maps heeft zojuist een nieuwe toegankelijkheidsfunctie gekregen die toegankelijkheidsinformatie meer bekendheid geeft. U kunt nu "Toegankelijke plaatsen:" inschakelen en er verschijnen kleine rolstoelpictogrammen om een toegankelijke ingang, zitplaatsen, toiletten of parkeerplaats aan te geven. Als een plaats geen toegankelijke ingang heeft, wordt die informatie ook weergegeven.

Achter de schermen: 21 mei 2020 was de Global Accessibility Awareness Day, waardoor dit een perfect moment was om het nieuwe initiatief te lanceren. Alleen al in de VS heeft één op de vijf mensen een of andere vorm van handicap, volgens de volkstelling van 2010, met ongeveer 31 miljoen Amerikanen die een rolstoel gebruiken of moeite hebben met lopen en traplopen.

Google Maps: Google claimt toegankelijkheidsinformatie te hebben voor meer dan 15 miljoen plaatsen over de hele wereld, een aantal dat sinds 2017 is verdubbeld doordat mensen lokale informatie hebben ingediend. De iOS-update voor Google Maps voegt een eenvoudigere manier toe om bij te dragen, en brengt de functie op één lijn met de Android-versie.

Hoe: zorg ervoor dat uw Google Maps-app is bijgewerkt naar de nieuwste versie, ga naar uw app Instellingen, tik op Toegankelijkheid en schakel vervolgens Toegankelijke plaatsen in. Je vindt het in zowel iOS- als Android-appversies.

Aanbevolen: