Google voegt Smart Canvas-tool toe aan Google Workspace

Google voegt Smart Canvas-tool toe aan Google Workspace
Google voegt Smart Canvas-tool toe aan Google Workspace
Anonim

Google kondigde dinsdag tijdens de Google I/O Keynote een nieuwe ervaring aan in Google Workplace, Smart Canvas genaamd.

Smart Canvas is een samenwerkingstool binnen Google Workspace met verschillende nieuwe functies die volgens Google de rest van dit jaar zullen worden uitgerold. Javier Soltero, de algemeen directeur en vice-president van Google Workspace, zei tijdens Google I/O dat Smart Canvas "de stemmen en gezichten van uw team rechtstreeks in de samenwerkingservaring zou brengen".

Image
Image

"Aangezien smart canvas het volgende tijdperk van samenwerking in Google Workspace aanstuurt, blijven we ons inzetten om een oplossing te bieden die flexibel en nuttig is en die innovatie stimuleert voor organisaties in elke branche", schreef Google in zijn blogpost waarin de aankondiging van de voorzien zijn van."In de frontlinie, in bedrijfskantoren en in de talloze werkruimten daartussenin, zal Google Workspace de manier waarop werk wordt gedaan blijven veranderen."

De Smart Canvas-functies werken in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Sommige van de Smart Canvas-functies omvatten inclusieve taalsuggesties (zoals een functie voor geassisteerd schrijven die voorzitter boven voorzitter suggereert voor minder genderspecifieke formuleringen); de mogelijkheid om het Google-document, het blad of de dia waaraan u werkt rechtstreeks in een Google Meet-gesprek te presenteren; live ondertiteling in vijf talen in Google Meet; gekoppelde checklists; emoji-reacties; en meer.

Smart Canvas maakt ook gebruik van slimme chips die het @-symbool gebruiken om een lijst met aanbevolen personen, bestanden en vergaderingen te bekijken. Met deze functie kunnen medewerkers gekoppelde vergaderingen of mensen doorbladeren zonder van tabblad of context te veranderen. Google zei dat de functie in de komende maanden beschikbaar zou zijn in Spreadsheets.

Google I/O vindt plaats van dinsdag 18 mei tot en met donderdag 20 mei, met dagelijks programma's en presentaties. Bekijk hier al onze dekking van Google I/O 2021.

Aanbevolen: