Hoe maak je een Kindle Fire-screenshot

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een Kindle Fire-screenshot
Hoe maak je een Kindle Fire-screenshot
Anonim

Hoewel de eerste paar generaties van de Kindle Fire geen schermopnames ondersteunden, is het mogelijk om schermafbeeldingen te maken op Amazon Fire-tablets die na 2012 zijn gemaakt. Of je nu een Amazon Fire HD- of Fire HDX-tablet hebt, je kunt vastleggen en opslaan en deel wat u op uw scherm ziet.

De originele Kindle Fire is niet meer in productie, maar de Amazon Fire Tablet heet nog steeds Kindle Fire. Fire HD- en Fire HDX-tablets worden in deze tutorial Kindle Fire genoemd, omdat het proces om schermafbeeldingen te maken hetzelfde is.

Een Kindle Fire-screenshot maken en opslaan

Als je een Kindle Fire-screenshot wilt maken, houd je de knoppen Power en Volume omlaag tegelijkertijd een seconde ingedrukt. U hoort een gong en ziet kort een kleine afbeelding van de schermafbeelding in het midden van het scherm verschijnen. De schermafbeelding wordt automatisch opgeslagen in de interne opslag van uw apparaat.

Druk beide knoppen tegelijk in. Als u op de knop Volume omlaag drukt voordat u op de aan/uit-knop drukt, kan de volumebalk in de schermafbeelding verschijnen.

Het is mogelijk om Kindle Fire-screenshots in liggend of staand formaat te maken. Amazon-tablets hebben echter een ingebouwde functie die voorkomt dat u schermafbeeldingen van video's maakt, dus u kunt geen foto's van Netflix of Hulu maken.

Image
Image

Screenshots vinden die op Kindle Fire zijn gemaakt

To toegang tot je screenshot:

  1. Tik op het Photo pictogram op het startscherm.

    Op oudere Fire-apparaten selecteert u het Amazon Photos pictogram.

    Image
    Image
  2. Je meest recente schermafbeeldingen worden weergegeven naast andere foto's die je hebt gemaakt of gedownload.

    Image
    Image
  3. Om schermafbeeldingen naar uw Amazon Cloud Drive te uploaden en uw afbeeldingen op elk apparaat te openen, kiest u een afbeelding om deze op volledig scherm te bekijken en selecteert u vervolgens de drie verticale stippen in de bovenste rechterhoek van het scherm, gevolgd door Upload.

    Foto's die niet naar de cloud zijn overgebracht, hebben een wolk met een schuine streep erdoor in de rechterbenedenhoek van de afbeelding.

    Image
    Image

Hoe Kindle Fire-screenshots over te zetten naar een pc

Kindle Fire-schermafbeeldingen overbrengen naar een Windows-pc:

  1. Verbind beide apparaten met elkaar via een USB-kabel. Gebruik de kabel die bij uw Fire Tablet is geleverd of een andere micro-USB-naar-USB-kabel.
  2. Als de Fire-tablet niet automatisch op de computer wordt geopend, opent u Verkenner, zoekt u de schijf die overeenkomt met de tablet en dubbelklikt u op Fire.

    Als dit de eerste keer is dat u de tablet op de pc aansluit, wacht dan tot het apparaat de benodigde stuurprogramma's heeft geïnstalleerd. Dit proces gebeurt automatisch en duurt enkele seconden.

    Image
    Image
  3. Dubbelklik op de map Interne opslag.

    Image
    Image
  4. Dubbelklik op de Pictures map.

    Image
    Image
  5. Dubbelklik op de Screenshots map.

    Image
    Image
  6. Om de bestanden naar de computer te kopiëren, sleept u de bestanden naar het bureaublad of naar een map op de pc.

Hoe Kindle Fire-screenshots over te zetten naar een Mac

Als je een Mac hebt, download dan de gratis Android File Transfer-app om bestanden van Kindle Fire naar je computer over te zetten.

Kindle Fire-screenshots overzetten naar een Mac:

  1. Open een webbrowser, ga naar android.com/filetransfer en volg de installatie-instructies.
  2. Nadat de app is geïnstalleerd, gebruik je een USB-kabel om de Kindle Fire op je Mac aan te sluiten. De overdracht-app wordt automatisch gestart.
  3. Navigeer in het app-venster van Android File Transfer naar Pictures > Screenshots.

Als je foto's naar de cloud hebt geüpload, kun je ze ook downloaden van je Amazon Cloud-schijf.

Screenshots delen die op een Kindle Fire zijn gemaakt

Om uw schermafbeeldingen te delen via e-mail of sociale media:

  1. Open de Photo of Amazon Photos app, afhankelijk van je apparaat.
  2. Selecteer de gewenste afbeelding om deze op volledig scherm te bekijken.
  3. Tik op de drie verbonden stippen in de rechterbovenhoek van het scherm (links van de drie verticale stippen) om een menu met apps te openen.

    Image
    Image
  4. Tik op de e-mailapp of de app voor sociale media die je wilt gebruiken om je foto te delen.
  5. Als je je Kindle Fire niet hebt gesynchroniseerd met je e-mail- of sociale-media-accounts, leidt je apparaat je door het proces voordat je afbeelding op Facebook, Tumblr of waar je hem ook maar wilt zien.

Als je een foto van Kindle Fire e-mailt, wordt de foto als bijlage verzonden. De ontvanger moet het bestand downloaden voordat hij het kan bekijken.

Hoe Kindle Fire-screenshots in een sms-bericht te delen

Het is mogelijk om Kindle Fire-screenshots in een sms-bericht te verzenden met een app zoals Tablet Talk, TextMe of Skype. Deze apps synchroniseren je tablet met een smartphone, zodat je sms-berichten kunt verzenden en ontvangen vanaf je Kindle Fire. Tenzij je apparaat 4G ondersteunt, heb je een wifi-verbinding nodig om te sms'en vanaf je tablet. Houd er rekening mee dat de sms-kosten van uw telefoonprovider van toepassing zijn.

Aanbevolen: