WD Black P10 Review: speciale gaming-opslag in een gelikt pakket

Inhoudsopgave:

WD Black P10 Review: speciale gaming-opslag in een gelikt pakket
WD Black P10 Review: speciale gaming-opslag in een gelikt pakket
Anonim

Bottom Line

De WD Black P10 is een gaming-specifieke externe harde schijf, maar het stevige ontwerp en de royale opslagcapaciteit zullen zowel gamers als niet-gamers aanspreken.

Western Digital Zwart P10

Image
Image

We hebben de WD Black P10 gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Bent u op zoek naar een draagbare opslagoplossing voor games? De WD Black P10 is ideaal. Deze externe harde schijf kan tot 125 games opslaan met zijn 5TB aan opslagruimte. Breid je gamebibliotheek uit met behulp van deze handige schijf die klein genoeg is om in je dagelijkse tas te stoppen. Hoewel ik het niet aan de 125-game-test heb onderworpen, heb ik een paar dagen besteed aan het testen van de overdrachtssnelheden van deze HDD en het algehele gebruiksgemak en de betrouwbaarheid met wat lichte gaming.

Image
Image

Ontwerp: draagbaar met een robuuste buiging

De WD Black P10 is geen omslachtig apparaat. Het is gebouwd als een kleine notebook in steno-pad-stijl met iets meer dan 4,5 inch lang en ongeveer 3,5 inch breed. Dankzij de dikte van 0,82 inch voelt hij slank en draagbaar aan. Hoewel het niet helemaal onmerkbaar is, zal het gewicht van 0,52 pond niet veel stress toevoegen aan je dagrugzak of forenzentas.

Hoewel Western Digital geen informatie geeft over de duurzaamheidsspecificaties van deze HDD, voelt de vormfactor substantieel gebouwd aan met een robuuste metalen behuizing die er militair-geïnspireerd uitziet. Western Digital ondersteunt het heavy-duty ontwerp en garandeert een garantiebeleid van 3 jaar.

Prestaties: Op punt, zonder onderbreking

De WD Black P10 wordt geleverd met 5 TB aan opslagruimte, wat goed is voor maximaal 125 games, hoewel de werkelijke capaciteit afhankelijk is van tal van factoren, zoals de bestandsgrootte en opmaak van het spel. Black Magic Design Speed Test-resultaten op een MacBook toonden 92 MB/s schrijf- en 93 MB/s leessnelheden. Maar de resultaten van CystalDiskMark toonden leessnelheden van ongeveer 134 MB/s en schrijfsnelheden van 125 MB/s, wat redelijk overeenkomt met de bewering van Western Digital dat deze externe harde schijf in staat is tot lees-/schrijfsnelheden tot 140 MB/s.

Western Digital brengt dit apparaat op de markt als een oplossing voor gamers die hun bibliotheek willen uitbreiden zonder zich zorgen te hoeven maken over opslag. Daartoe wilde ik zien hoe het omging met grote gamebestanden zoals NBA2K, die 98 GB is. Toen ik deze game rechtstreeks van Steam naar een Acer Predator Triton 500-gaminglaptop downloadde en het bestand naar de HDD overzette, duurde het relatief snel 14,5 minuten. Ik heb ook getest om de game rechtstreeks van Steam naar de P10 te downloaden, en dat duurde ongeveer 1.5 uur om volledig te downloaden.

De WD Black P10 wordt geleverd met 5 TB aan opslagruimte, wat goed is voor maximaal 125 games.

Het laden van de game vanaf de P10 duurde ongeveer 20 seconden, wat vergelijkbaar is met wat ik heb gezien van de 512 GB NVMe SSD van de Predator Triton 500. Er waren geen problemen met spelprestaties zoals achterblijven of vastlopen.

Ik heb ook kleinere games getest, waaronder Mafia III en een proefversie van Shadow of the Tomb Raider. De installatietijden bedroegen respectievelijk iets minder dan 10 en 20 minuten. De laadtijd van de Shadow of the Tomb Raider was behoorlijk lang vanaf de initialisatieperiode: ongeveer een minuut. Maar er waren geen vertragingen en de graphics werden prachtig weergegeven. De gamingprestaties met Mafia III vanaf de HDD waren vergelijkbaar met de prestaties die ik zag van de interne SSD van de Predator Triton. Er waren echt geen merkbare vertragingen of vertragingen.

Ik heb de P10 ook getest als een algemene externe schijf voor andere mediabestanden. Ik heb 5,17 GB aan filmbestanden in slechts ongeveer 1 minuut overgebracht. Dat is niet zo snel als het wordt, maar het relatief snelle vermogen van deze HDD om onderweg films op te slaan en te bekijken, evenals games, draagt bij aan de aantrekkingskracht van dit apparaat.

Poorten: micro A naar micro B

Deze HDD is wat beperkt qua poorten. De enige poort is een micro B-poort die werkt met de micro B naar Type A USB-kabel. Als je deze HDD wilt gebruiken voor het maken van back-ups van pc-games en het af en toe overbrengen van een mediabestand hier of daar vanaf een MacBook of MacBook Pro, heb je geen gemakkelijke toegang tot USB-C-poorten. Maar dat hoeft niet per se een dealbreaker te zijn, aangezien een adapter voldoende is.

Image
Image

Bottom Line

Wie houdt er niet van een product dat direct uit de doos klaar is om te presteren? De P10 is vooraf geformatteerd in exFAT- of Extended File Allocation Table-bestandsindeling, wat een welkome afwijking is van het NTFS-systeem dat exclusief is voor Windows en alleen leesbaar is door MacOS. Het exFAT-formaat maakt het ook een makkie om bestanden groter dan 4 GB te verplaatsen, wat handig is als je grotere gamebestanden van verschillende apparaten en platforms wilt overbrengen.

Belangrijkste kenmerken: klaar voor gameconsole

Aangezien dit een gamedrive is, zou je een verbinding met een of twee gameconsoles verwachten. En Western Digital levert dat op met ingebouwde connectiviteit voor PlayStation 4 en Xbox One. Sluit hem gewoon aan op een van beide consoles en geniet van naadloos gebruik met Xbox en minimale formattering op een PS4. Het is ook duidelijk pc-compatibel, wat de veelzijdigheid van deze HDD vergroot voor onderweg gamen zonder je gameconsole.

Prijs: een beetje steil, maar niet zo duur als sommige

Het enige grote nadeel van de WD Black P10 is de prijs. Je kunt dit product vinden voor ongeveer $ 120. Aangezien het geen snelle SDD-flashtechnologie gebruikt en geen enorme hoeveelheid opslagcapaciteit of bliksemsnelle lees- / schrijfsnelheden biedt, kunt u het prijskaartje niet waarderen. Vooral omdat zelfs binnen het merk Western Digital producten zoals de WD 10TB Elements slechts ongeveer $ 30 meer zijn. Natuurlijk is dat apparaat alleen bedoeld voor desktopgebruik en mist het de gemakkelijke en lichtgewicht vormfactor.

De gamingprestaties met Mafia III vanaf de HDD waren vergelijkbaar met de prestaties die ik zag van de interne SSD van de Predator Triton. Er waren echt geen merkbare vertragingen of vertragingen.

Andere opties van het merk Seagate zijn specifiek bedoeld voor gebruikers van PS4- en Xbox One-consoles en bieden 4 TB tot 5 TB aan opslagruimte voor ongeveer $ 150. Afgezien van platformspecifieke licenties, bieden de Seagate-opties niet noodzakelijk meer dan de WD Black P10. Maar als je erg loyaal bent aan een van die platforms, kunnen die producten de extra $ 30 waard zijn, omdat ze nog steeds voldoende draagbaarheid bieden om onderweg te gamen.

WD Black P10 vs. Silicon Power Armor A60

Bij het overwegen van een externe HDD voor gaming die dezelfde capaciteit en een vergelijkbare prijs biedt, kunnen andere factoren, zoals duurzaamheid en veelzijdigheid, de doorslag geven.

De Silicon Power Armor A60 geeft de WD Black P10 wat concurrentie. Dit product wordt voor iets meer verkocht voor $ 134 en wordt ook geleverd met meer flexibiliteit op het gebied van draagbaarheid. Robuuste constructiematerialen van rubber en kunststof beschermen de hardware tegen slijtage, en deze robuuste constructie wordt ondersteund door een MIL-STD 810G schokbestendigheid van militaire kwaliteit en IPX4-waterbestendigheid. Deze kwaliteiten betekenen dat de Armor A60 zijn mannetje kan staan tegen opspattend water, stof en vallen van ongeveer 1,20 meter boven de grond. Dit beschermingsniveau biedt meer concrete waarde dan het louter militaire uiterlijk van de WD P10. Er zit ook wat meer bruikbaarheid in het ontwerp, aangezien de USB 3.0-kabel gemakkelijk om het apparaat kan worden gehaakt voor eenvoudig opbergen en reizen.

Net als de P10 is hij compatibel met Xbox One- en PS4-systeemversies 4.5 en hoger. Beide gebruiken de SuperSpeed USB-standaard van 5 GB/s, maar je zult snellere prestaties van de P10 zien, aangezien de gemiddelde lees-/schrijfsnelheden van de Armor A60 rond de 100-115 MB/S liggen. De Armor A60 is iets zwaarder met een gewicht van 0,7 pond, vermoedelijk vanwege zijn robuustere constructie, en is ook iets groter en dikker, waardoor hij minder gemakkelijk in kleinere tascompartimenten past.

Een solide gamedriver met esthetische aantrekkingskracht en betrouwbaarheid

De WD Black P10 is een relatief lichtgewicht en draagbare gamedrive die een pakkend ontwerp combineert met een aantal echte prestatie-karbonades. Als je iemand bent die ruimte wil maken voor meer games op een pc of console zoals PS4 of Xbox One, biedt deze HDD een reisklare, ruimtebesparende oplossing voor je gaming- en algemene mediabibliotheek.

Specs

  • Productnaam Zwart P10
  • Productmerk Western Digital
  • Prijs $120.00
  • Gewicht 0,52 lbs.
  • Productafmetingen 4,65 x 3,4 x 6,82 inch.
  • Kleur Zwart
  • Capaciteit 5TB
  • Poort Micro B naar USB Type A
  • Compatibiliteit Playstation 4 Pro, PS4 4.50+, Xbox One, Windows 8.1, 10, macOS 10.11+

Aanbevolen: