4 Eenvoudige manieren om het gebruik van mobiele data te verminderen

Inhoudsopgave:

4 Eenvoudige manieren om het gebruik van mobiele data te verminderen
4 Eenvoudige manieren om het gebruik van mobiele data te verminderen
Anonim

Als je je telefoon gebruikt, krijg je meestal toegang tot internet. Als u zich niet op een locatie bevindt waar u wifi kunt gebruiken, vertrouwt u op een mobiel datanetwerk om op internet te surfen of uw sociale media te controleren. Mobiele data, hetzij als onderdeel van een mobiele service of een betalen-naar-gebruik-abonnement, kost geld. Tenzij je een onbeperkt data-abonnement hebt, hoe meer je gebruikt, hoe meer je beta alt.

Het is logisch om de hoeveelheid data die je gebruikt te verminderen als je geen onbeperkt abonnement hebt. Hier zijn enkele tips en trucs om uw datagebruik op uw mobiele apparaat te beperken.

Image
Image

Bottom Line

Met de meeste besturingssystemen, waaronder iOS en Android, kun je achtergrondgegevens beperken met een druk op de knop in de netwerkinstellingen. Als je achtergrondgegevens beperkt, werken sommige apps en telefoondiensten alleen als je toegang hebt tot een wifi-netwerk. Uw telefoon blijft functioneren, maar u vermindert de hoeveelheid data die wordt gebruikt. Dit is een handige optie als u uw dataverbruik bijhoudt en aan het einde van een maand de limiet van uw tegoed nadert.

Bekijk de mobiele versies van websites

Als je een website bekijkt in de webbrowser van je telefoon, moet elk element, van de tekst tot de afbeeldingen, worden gedownload voordat het kan worden weergegeven. Dit is geen probleem als je de website bekijkt via een breedbandverbinding, maar elk van deze elementen verbruikt een beetje van je datalimiet op je telefoon.

De meeste websites bieden zowel een desktop- als een mobiele versie. De mobiele versies van browsers en browser-apps bevatten altijd minder afbeeldingen en zijn lichter en sneller te openen. Veel websites zijn ingesteld om te detecteren of u op een mobiel apparaat kijkt en de mobiele versie automatisch weer te geven, zelfs als u geen app gebruikt. Als je denkt dat je een desktopversie op je telefoon bekijkt, is het de moeite waard om te controleren of er een link is om over te schakelen naar de mobiele versie.

Afgezien van het verschil in lay-out en inhoud, kun je misschien zien of een website de mobiele versie gebruikt door de letter "m" in de URL. Deze aanduiding is echter in populariteit afgenomen en wordt nu nog maar zelden gezien.

Blijf waar mogelijk bij de mobiele versie en uw dataverbruik zal lager zijn.

Wis je cache niet

Er is een argument om de browsercache en de cache van andere apps te legen om je telefoon soepel te laten werken. De cache is een onderdeel dat websitegegevens opslaat. Wanneer die gegevens door de browser worden opgevraagd, betekent het hebben van deze gegevens in de cache dat ze sneller worden geleverd omdat de gegevens niet van de server hoeven te worden gedownload.

Het legen van de cache maakt intern geheugen vrij en helpt het systeem soepel te werken, maar het verbruikt gegevens wanneer u zich op een netwerk van een provider bevindt. Taakbeheerders en opschoningshulpprogramma's verwijderen vaak de cache, dus als je er een hebt geïnstalleerd, voeg je je browser toe aan de lijst met uitgesloten apps.

Gebruik een alleen-tekstbrowser

Verschillende browsers van derden, zoals TextOnly en Violoncello, verwijderen afbeeldingen van een website en geven alleen de tekst weer. Uw telefoon gebruikt minder gegevens door de afbeeldingen, de grootste bestanden op elke webpagina, niet te downloaden.

Aanbevolen: