Hoe Windows-apps op Chromebook te openen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows-apps op Chromebook te openen
Hoe Windows-apps op Chromebook te openen
Anonim

Wat te weten

  • Windows-apps zijn niet ontworpen om op Chromebooks te draaien, dus overweeg om browsergebaseerde of ChromeOS-equivalenten te vinden.
  • Als je Windows-apps rechtstreeks op Chromebook wilt uitvoeren, heb je een tool voor compatibiliteitslagen of externe toegang tot een andere pc nodig.
  • Sommige apps, zoals meer geavanceerde games, kunnen moeilijk effectief worden uitgevoerd.

Dit artikel bevat instructies voor het uitvoeren van Windows-apps op een Chromebook.

Draaien Windows-apps op Chromebook?

De meeste Windows-apps werken op de een of andere manier op de meeste moderne Chromebooks, met een paar verschillende methoden.

  • Browser-gebaseerde apps
  • Chrome-plug-ins
  • Op afstand toegang krijgen tot een andere pc
  • Een "compatibiliteitslaag"-tool voor Linux, een soort vertaler voor software, genaamd CrossOver Chrome OS. Momenteel werkt het alleen met recentere Chromebooks die Intel-processors gebruiken.

Aangezien Chromebooks zijn ontworpen om webbrowsers als besturingssysteem en de cloud als opslagsysteem te gebruiken, hebben Chromebooks doorgaans langzamere processors en beperkte fysieke opslag.

Hoe kan ik Windows-apps uitvoeren op mijn Chromebook?

Aangezien opslagruimte en stroom op Chromebooks beperkt zijn, kom je met een beetje voorbereiding een heel eind.

  1. Bewaar alle materialen waartoe je toegang wilt hebben op een cloudopslagsysteem, bij voorkeur een systeem dat je kunt synchroniseren met je apps. Overweeg back-ups te maken van materiaal op zowel Google Drive als Microsoft OneDrive, voor extra veiligheid en gemakkelijkere toegang.

  2. Controleer de handleiding van uw Chromebook en noteer de processor en hoeveel RAM uw Chromebook heeft. Open de Files app in uw werkbalk en klik op het three-dot menu in de rechterbovenhoek om te zien hoeveel opslagruimte er op uw Chromebook is. Je moet ook de Google Play Store inschakelen als je dat nog niet hebt gedaan.

    Image
    Image
  3. Maak een checklist van de apps die je moet gebruiken en welk bedrijf ze publiceert. Geef prioriteit aan apps op basis van hoe belangrijk ze zijn voor uw behoeften, hoe vaak u ze uitvoert en of u ze offline of bij afwezigheid van een internetverbinding moet gebruiken.

    Zoek naar het bedrijf als uitgever in de Chrome Store. Deze zoekopdracht toont u een volledige lijst van wat ze momenteel publiceren voor Chrome OS. U kunt in beide winkels ook op hun naam klikken en u gaat naar hun uitgeverspagina.

  4. Voor apps die u niet in Chrome kunt uitvoeren, controleert u hoeveel ruimte ze nodig hebben door de aanbevolen specificaties op te zoeken. Controleer of de app wordt uitgevoerd; dit is beschikbaar op de website van CrossOver of in de documentatie.

CrossOver Chrome OS installeren en Windows-apps uitvoeren

Op het moment van schrijven heeft CrossOver 196 MB nodig om te installeren en uit te voeren. Zorg ervoor dat u dit van uw beschikbare ruimte aftrekt voordat u apps gaat downloaden. Alle apps die u downloadt, zijn beschikbaar vanaf het startscherm wanneer u de CrossOver-app opent en worden anders geladen en uitgevoerd als een standaardprogramma.

  1. Ga naar Settings > Advanced > Developers en zet de Linux Development Environment aan.

    Image
    Image
  2. Maak de schijfpartitie minimaal 10 GB.

    Image
    Image
  3. Download de.deb van de CrossOver-website, markeer deze in de map Downloads en gebruik de opdracht Open in de rechterbovenhoek hoek. U wordt automatisch gevraagd om het bestand met Linux te installeren. Klik op Install.

    Image
    Image
  4. Start na de installatie CrossOver en selecteer Windows-software installeren. Zoek naar uw favoriete app en download deze. Het zou dan beschikbaar moeten zijn in je app-balk.

    Image
    Image
  5. Als u de app van uw voorkeur niet kunt vinden, downloadt u het.exe-programma rechtstreeks naar uw Chromebook en kiest u Select Installer.

    Image
    Image
  6. Kies het installatieprogramma en de juiste "fles" van het besturingssysteem voor de app.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe verwijder ik apps op een Chromebook?

    Als u apps van een Chromebook wilt verwijderen, selecteert u het pictogram Launcher en selecteert u vervolgens de pijl omhoog om het volledige Launcher-scherm weer te geven. Klik met de rechtermuisknop op de app die u wilt verwijderen en selecteer vervolgens Uninstall of Remove from Chrome.

    Hoe installeer ik apps op een Chromebook?

    Als u apps op een Chromebook wilt downloaden en installeren, klikt u op het pictogram Launcher en opent u de Google Play Store Blader door apps op categorie of zoek naar een app in de zoekbalk. Wanneer u een app vindt die u wilt installeren, selecteert u Install De app wordt gedownload en verschijnt in de Launcher.

    Hoe voer ik Linux-apps uit op een Chromebook?

    Zorg er eerst voor dat uw Chromebook Linux-apps ondersteunt: Navigeer naar Settings en zoek naar LinuxAls u Linux (Beta) ziet, heeft uw Chromebook ondersteuning voor Linux-apps. Zoek vervolgens het.deb-bestand van de Linux-app die u wilt downloaden en klik op Download. U vindt het bestand in de map Downloads van uw Chromebook; dubbelklik erop om de app te starten.

    Kan ik EXE-bestanden uitvoeren op mijn Chromebook?

    Nee. Aangezien Chromebooks geen Windows-software gebruiken, kunnen ze geen uitvoerbare bestanden uitvoeren. Als u een Windows-programma met een EXE-bestand moet installeren en uitvoeren, is een optie om Chrome Remote Desktop te installeren en te gebruiken, waarmee u toegang krijgt tot een aangesloten Windows 10-bureaublad, waar u het EXE-bestand kunt uitvoeren.

Aanbevolen: