Hoe de muziekkwaliteit op Spotify voor iPhone te verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe de muziekkwaliteit op Spotify voor iPhone te verbeteren
Hoe de muziekkwaliteit op Spotify voor iPhone te verbeteren
Anonim

Wat te weten

  • Stroomkwaliteit verbeteren: Ga naar Instellingen > Audiokwaliteit en kies een kwaliteitsoptie voor op wifi en mobiel streamen.
  • De EQ wijzigen: Ga naar Settings > Playback > Equalizer. Kies een preset of pas de EQ-parameters handmatig aan.

Als je regelmatig de Spotify-app op je iPhone gebruikt, dan weet je hoe handig het is om onderweg muziek te streamen. Vanwege de standaardinstellingen van de app krijgt u echter mogelijk niet de best mogelijke luisterervaring. Hier leest u hoe u snel de audiokwaliteit van uw muziek kunt verbeteren in de Spotify iOS-app.

Hoe de Spotify-muziekkwaliteit te verbeteren

Als je de instellingen van de Spotify-app nog niet hebt aangeraakt, is de kans groot dat je de kwaliteit van de audio die je streamt kunt verbeteren. Als je Spotify's offline modus ook gebruikt om naar muziek te luisteren als er geen internetverbinding is, kun je ook de geluidskwaliteit van gedownloade nummers verbeteren. Om hiervan te profiteren, moet je de standaardinstellingen van de Spotify-app wijzigen.

  1. Tik op het Spotify app-pictogram om het op je iPhone te openen.
  2. Tik op het Instellingen tandwiel in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Scroll naar beneden en selecteer Audiokwaliteit.
  4. In de Streaming sectie vind je een lijst met beschikbare kwaliteitsinstellingen voor zowel wifi als mobiele data. Ze komen overeen met de volgende bitsnelheden:

    • Laag: 24 kbit/s
    • Normaal: 96 kbit/s
    • Hoog: 160 kbits/s
    • Zeer hoog: 320 kbit/s (alleen beschikbaar op Premium-accounts)

    Als je niet bekend bent met audiobitsnelheden: de gemiddelde MP3 is 192 kbit/s en MP3's van hogere kwaliteit zijn 320 kbit/s. Lossless audiocodecs, zoals FLAC, hebben de neiging om rond de 1000 kbit/s te zweven.

    Als u verbinding maakt met Spotify via een mobiel netwerk in plaats van een Wi-Fi-verbinding, kan het kiezen van een hoge streamingkwaliteit u mogelijk veel kosten vanwege het toegenomen dataverbruik. U kunt mobiele downloads uitschakelen op het instellingenscherm voor muziekkwaliteit.

    Image
    Image
  5. In het gedeelte Downloaden wordt standaard Normal (aanbevolen) gekozen. U kunt deze instelling alleen wijzigen in High of Very High als u een Spotify Premium-abonnement hebt.

    Als u de instelling voor de downloadkwaliteit verhoogt, worden gedownloade bestanden groter en is er daarom meer opslagruimte nodig op uw iOS-apparaat.

Algemene weergave verbeteren met de EQ-tool

Een andere manier om de kwaliteit van muziek die wordt afgespeeld via de Spotify-app te verbeteren, is door de ingebouwde equalizertool te gebruiken. Deze functie heeft meer dan 20 voorinstellingen voor verschillende soorten muziekgenres en frequentieconfiguraties. U kunt de grafische EQ ook handmatig aanpassen om het beste geluid voor uw luisteromgeving te krijgen.

Ga terug naar het scherm Instellingen door op Uw bibliotheek en het pictogram Settings te tikken.

  1. Tik in het Settings menu op de Playback optie.
  2. Tik op Equalizer.
  3. Tik op een van de equalizer-presets. Ze omvatten akoestisch, klassiek, dans, jazz, hiphop, rock en meer.

    Image
    Image
  4. Om een aangepaste equalizerinstelling te maken, gebruikt u uw vinger op de grafische equalizerpunten om individuele frequentiebanden omhoog of omlaag aan te passen.

Als je de equalizer aanpast, is het een goed idee om een nummer op de achtergrond te laten spelen, zodat je in re altime de effecten van je wijzigingen kunt horen.

Aanbevolen: