Titanium iPads kunnen buigen tegen een vergoeding oplossen

Inhoudsopgave:

Titanium iPads kunnen buigen tegen een vergoeding oplossen
Titanium iPads kunnen buigen tegen een vergoeding oplossen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Apple werkt mogelijk aan een titanium iPad.
  • Titanium kan veel stijver en harder zijn dan aluminium, maar ook zwaarder en brozer.
  • Apple's laatste titanium computer was de PowerBook G4 uit 1992.
Image
Image

Zou je een buigzame iPad willen ruilen voor een iPad die groezelige vingerafdrukken verzamelde?

Volgens een rapport van de toeleveringsketen werkt Apple mogelijk aan een titanium iPad, die stijver en duurzamer zou kunnen zijn dan zijn aluminium modellen. Titanium klinkt zeker cool en biedt een aantal eigenschappen die aluminium nooit kan evenaren, maar het heeft ook enkele belangrijke nadelen.

"Titanium is absoluut sterker dan roestvrij staal en aluminium en zal veel beter bestand zijn tegen krassen", vertelde technisch adviseur en CEO van gamecomputermaker WePC Kaitlyn Rayment aan Lifewire via e-mail. "Titanium is echter niet erg bestand tegen vettige, vuile vingerafdrukken. Volgens rapporten heeft Apple onderzoek gedaan naar een dunne oxide-coating om de effecten ervan te verminderen."

Aluminium Expert

Apple is een meester in aluminium. Als het metaal gebruikt om een product te bouwen, is dat metaal bijna altijd aluminium. Alle Macs, de iPad en de niet-Pro iPhone, AirPods Max, zelfs de toetsenborden en trackpads zijn van een soort aluminium. In de loop der jaren is Apple er heel goed in geworden om het te gebruiken.

Apple freest zijn aluminium behuizingen uit massieve knuppels van een legering. Deze "unibody"-schelpen zijn stijf en licht en doen het meestal geweldig.

Image
Image

Pak een moderne MacBook Air bij een hoek op en je voelt geen flex. Idem de iPhone. Maar wees voorzichtig met de iPad Pro, zeker als je de 12,9-inch versie hebt. Dit is nog steeds de dunste computer van Apple, en het is ook - in mijn ietwat enge ervaring - de meest buigzame. Stop er geen in een rugzak zonder hem eerst in de bijna onbuigbare Magic Keyboard-hoes te stoppen, anders krijg je er uiteindelijk spijt van.

Legering

Aluminium en titanium worden zelden puur gebruikt. Ze worden gebakken tot legeringen die verschillende eigenschappen bieden. Titaniumlegeringen kunnen worden gebruikt voor superflexibele materialen die steeds weer terugveren, bijvoorbeeld een titanium bril.

En het kan ook worden gebruikt om ongelooflijk stijve componenten te maken. Een titanium plaat die in een gebroken been wordt gestoken, moet flexibel zijn om je botten op hun plaats te houden.

Apple zou vermoedelijk kiezen voor een stugge legering. Dit zou het probleem van buigzame iPads verminderen of zelfs genezen. Het harde metaal zou ook bestand zijn tegen vervorming wanneer het op een hoek v alt. Maar aan deze voordelen hangt een prijskaartje.

Hard werken

Titanium heeft verschillende nadelen in vergelijking met aluminium. Een daarvan is dat het moeilijker is om te werken. Vergeet het bijvoorbeeld uit één blok te frezen. Apple zou zijn productietechnieken moeten veranderen, hoewel het ook best goed is in het ontwerpen ervan.

Image
Image

Een ander nadeel is het gewicht. Titanium is zwaarder dan aluminium. Een deel hiervan kan worden gecompenseerd door de schaal dunner te maken, maar dat kan al dan niet zijn eigen problemen met zich meebrengen.

Titanium is ook een vingerafdrukmagneet. Die afdrukken verschijnen alsof CSI overal in je uitrusting is geweest, alleen in plaats van vingerafdrukstof te gebruiken, smeren ze op vet. Dit kan gebeuren nadat het titanium is geanodiseerd, wat Apple doet met zijn aluminium apparaten om ze af te werken.

En titanium is ook een slechte warmtegeleider. Zuiver aluminium heeft een thermische geleidbaarheid van 235 W/m K. Titanium heeft slechts 22 W/m K.

In de praktijk zijn deze problemen oplosbaar, vooral door Apple, een vaak niet erkende materiaalexpert. En vergeet niet dat Apple al een titanium laptop heeft gemaakt, wat een geliefde ramp was.

Vorige ervaring

Apple's Titanium PowerBook G4 werd gelanceerd in 1992. Het was de eerste van het moderne tijdperk van Mac-notebooks, een vierkante metalen doos, een grote verandering ten opzichte van de ronde zwarte plastic powerbooks ervoor. Maar het had problemen. De gebruikte legering was broos en de scharnieren zouden afbreken.

Image
Image

"Mijn dochter, die toen een peuter was, greep op een dag de bovenkant van mijn Titanium PowerBook G4 en brak hem schoon", schrijft de ervaren Apple-journalist Jason Snell.

Om het vingerafdrukprobleem te verminderen, heeft Apple het titaniumzilver geverfd en de verf afgebladderd.

Deze keer is de kans groter dat Apple het goed doet. Het kan een herontwerp van de iPad betekenen, maar het is onwaarschijnlijk dat we afbladderende verf en afbreekbare hoeken krijgen. Apple heeft zelfs al een methode gepatenteerd om titanium af te werken, waardoor het een getextureerd, gestraald oppervlak krijgt dat glanzend kan worden gepolijst. De gepatenteerde methode belooft de moeilijkheden van het etsen van titanium te omzeilen met behulp van een nieuw proces.

Ondanks deze nadelen kan het resultaat de moeite waard zijn. Wanneer u uw iPad Pro van $ 1.600 oppakt en ziet dat deze bij normaal gebruik is verbogen, is dat geen goed gevoel. Als titanium dat kan oplossen, ben ik all-in.

Aanbevolen: