Chromebooks kunnen ooit opkomen tegen traditionele laptops

Inhoudsopgave:

Chromebooks kunnen ooit opkomen tegen traditionele laptops
Chromebooks kunnen ooit opkomen tegen traditionele laptops
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De nieuwe 17-inch Chromebook van Acer zou een teken kunnen zijn dat Chromebooks in de toekomst grotere en krachtigere hardware gaan bieden.
  • In combinatie met voortdurende verbeteringen van Chrome-OS kunnen grotere Chromebooks de kloof tussen Chrome-OS-apparaten en meer traditionele laptops helpen overbruggen.
  • Experts zeggen dat er een Chromebook-revolutie op komst is.
Image
Image

Acer's nieuwe 17-inch Chromebook zou een van de kicks kunnen zijn die Chrome-gebaseerde laptops nodig hebben om meer mainstream te worden.

Chromebooks zijn misschien al een go-to-apparaat voor bedrijven en onderwijs vanwege hun draagbaarheid, gemakkelijke toegang tot de cloud en algehele betaalbaarheid, maar als het gaat om het voldoen aan de behoefte aan krachtigere en toegewijde thuiscomputersystemen, de huidige line-up is niet opgewassen tegen de taken. We konden echter eindelijk een verandering beginnen te zien met de release van grotere, krachtigere Chromebooks zoals de Acer Chromebook 317.

"Chromebooks zijn al een tijdje aan de ontvangende kant van laptopgrappen. De lancering van grotere, krachtigere versies kan maar één ding betekenen: dat de Chromebook-revolutie volwassen is geworden", Alina Clark, een techneut en software-expert, vertelde Lifewire in een e-mailinterview.

Stijgen boven

Een 17-inch scherm op een Chromebook gooien lijkt misschien niet zo'n groot probleem alleen, maar als je naar het grotere geheel kijkt, zijn de veelbetekenende tekenen van een 'Chromebook-revolutie', zoals Clark het noemde, beginnen steeds waarschijnlijker te worden.

"De voordelen van Chromebooks wegen ruimschoots op tegen hun nadelen. Vanuit het perspectief van een gebruiker is de enige aanval op Chromebook-systemen het stroomverlies ", merkte Clark op.

Chromebooks die minder krachtig zijn dan andere laptops is geen onbekende factor, maar het is iets dat de laatste tijd nogal snel verandert. Chromebooks van bedrijven als Samsung en zelfs Google zelf hebben aangedrongen op betere prestaties, en het feit dat ze niet zo zwaar op dure hardware hoeven te vertrouwen, helpt de kosten laag te houden en zorgt voor soepelere prestaties.

Bovendien zijn er berichten dat MediaTek - een halfgeleiderbedrijf dat verantwoordelijk is voor de CPU's in veel Chromebooks en mobiele apparaten - en Nvidia op zoek zijn naar krachtigere grafische kaarten zoals de RTX 30-serie naar Chromebooks. Als dit wordt bereikt, zou dat helpen om de prestaties van deze apparaten naar een nieuw niveau te tillen, wat de publieke perceptie fundamenteel zou kunnen veranderen wanneer ze worden vergeleken met meer geavanceerde laptops.

Afscheid nemen

Er zijn natuurlijk nog andere redenen om enthousiast te zijn over de nieuwe Chromebook van Acer. In tegenstelling tot de meeste Chromebooks, wordt het apparaat ook geleverd met een volledig numeriek toetsenbord, iets wat we zien weggelaten op de meeste traditionele laptops, waaronder veel MacBook-modellen. Het is opwindend om het op een Chromebook te zien.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe grotere Chromebooks aanvullende verbeteringen mogelijk maken, waaronder meer ruimte voor interne upgrades. Met meer interne ruimte zouden we kunnen eindigen met Chromebooks die voldoende ruimte bieden voor die krachtigere processors en GPU's die bedrijven als MediaTek en Nvidia hopen te integreren.

De voordelen van Chromebooks wegen ruimschoots op tegen hun nadelen. Vanuit het perspectief van een gebruiker is de enige aanval op Chromebook-systemen het stroomverlies.

Natuurlijk is er ook de softwarekant. Chrome-OS is extreem licht en omdat het meeste in de cloud draait, vereist het niet veel kracht van je processor om alles soepel te laten verlopen.

"De computergebruiker van vandaag is ook op zoek naar eenvoudige, lichtere besturingssystemen. Chromebooks bieden precies dat", zei Clark.

Zelfs mijn oudere Chromebook, die ongeveer vijf jaar oud is, start nog steeds snel op, zodat ik meteen kan beginnen met wat ik aan het doen ben. Stel je voor dat we de capaciteit van die machines nog meer zouden vergroten. Het zou kunnen leiden tot krachtigere laptops met een langere levensduur, waardoor ze niet meer hoeven te worden vervangen vanwege trage prestaties en ouderdom.

Image
Image

Google heeft Chrome-OS gestaag bijgewerkt om nieuwe functies en mogelijkheden te bieden, zoals het toevoegen van officiële ondersteuning voor Linux en meer. Er is nog een lange weg te gaan voordat Chromebooks het kunnen opnemen tegen andere laptops, maar als Google de opties die Chrome-OS te bieden heeft kan blijven uitbreiden, inclusief ondersteuning voor meer traditionele apps die gebruikers nodig hebben, zegt Clark dat we konden zien een wereld waarin Chromebooks consistenter concurreren met Windows- en Mac-laptops.

"Hoewel Windows- en Mac-platforms de overhand hebben als het gaat om software-ecosystemen, zou het me zeker niet verbazen als Chromebooks in de nabije toekomst nek aan nek met de twee zullen zijn", zei ze.

Aanbevolen: