Waarom de goedkoopste Kindle de beste is

Inhoudsopgave:

Waarom de goedkoopste Kindle de beste is
Waarom de goedkoopste Kindle de beste is
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Als een oude Kindle-eigenaar was ik ervan overtuigd dat ik de duurdere Kindle Oasis zou waarderen boven de standaard Kindle.
  • Na tijdens een recente reis tijd te hebben besteed aan het gebruik van de standaard Kindle, merkte ik tot mijn verbazing dat ik hem leuker vond dan de Oasis.
  • Het plastic frame van de basis Kindle is zeer comfortabel en ik hou van de eenvoudige achtergrondverlichting.
Image
Image

Het is niet nodig om veel geld uit te geven aan een Amazon Kindle.

De retailgigant wil je het topmodel, de Kindle Oasis, verkopen voor $ 279.99. Maar ik ben al heel lang Kindle-eigenaar en heb onlangs het voordelige keldermodel gekocht, de basis Kindle die te koop is voor $ 89,99 omdat ik iets goedkopers wilde dat ik in mijn bagage kon gooien als ik op reis ging.

Ik verwachtte dat ik naar het grotere scherm en de warme achtergrondverlichting van de Kindle Oasis zou verlangen toen ik thuiskwam. Ik breng tenslotte meerdere uren per dag door met lezen. De standaard Kindle zou mijn ogen spannen, dacht ik. Maar dat is niet wat er gebeurde.

Ik bezit zowel de goedkoopste Kindle-lezer als de duurste Kindle Oasis. Hoewel de Oasis drie keer zo duur is als de Kindle, gebruik ik uiteindelijk de goedkopere.

Big and Bold

Ik kocht de Kindle Oasis vorig jaar, ervan overtuigd dat het mijn leven zou veranderen. Ik kwijlde over de beschrijvingen van de upgrades die dit model bood over mijn dierbare overleden Kindle Paperwhite.

Amazon zegt tenslotte dat de Oasis een 7-inch scherm heeft dat ongeveer een centimeter groter is dan wat de Paperwhite opschept. Het scherm is ook heel gemakkelijk te lezen met een resolutie van 300 PPI en een nieuwe technologie waardoor het vlak tegen de voorkant blijft.

Het beste van alles is dat de Oasis niet vastzit aan dezelfde koudwitte verlichting. In plaats daarvan heeft het een relatief nieuwe innovatie waarmee je de schermverlichting kunt verschuiven van wit naar amberkleurig.

Als je in bad of naast een zwembad leest, de nieuwe Oasis heeft je gedekt. Deze e-reader is waterdicht tot een niveau IPX8, dus het is getest om onopzettelijke onderdompeling in water te weerstaan.

Ik hield ook van het metalen frame van de Oasis, waardoor het meer aanvoelt als een premium gadget zoals een iPad. De Oasis heeft ook knoppen voor het omslaan van pagina's, waarvan ik dacht dat ze het gevoel zouden geven dat ik een echt boek aan het lezen was.

Ik bezit zowel de goedkoopste Kindle-lezer als de duurste Kindle Oasis. Hoewel de Oasis drie keer zo duur is als de Kindle, gebruik ik uiteindelijk de goedkopere. Het is ergonomischer en minder kieskeurig.

Ik heb genoten van veel van de functies van de Kindle Oasis en heb er met plezier honderden uren aan gelezen. Het was een openbaring om het 7-inch scherm van de Oasis te gebruiken, waardoor ik verlangde naar nog grotere Kindles zoals de uit de handel genomen Kindle DX.

Goedkoop en vrolijk

Ik verwachtte dat ik de veel goedkopere basis Kindle die ik voor mijn reis had opgehaald, zou verachten. Ik dacht dat het alleen geschikt zou zijn voor snelle leessessies terwijl ik onderweg was.

Per slot van rekening lijken de specificaties van de basis Kindle op papier een gigantische sprong terug uit de Oasis. Het scherm is kleiner en in plaats van de hoge resolutie van de Kindle Oasis biedt de standaard Kindle slechts een DPI van 167, bijna de helft daarvan op zijn duurdere neef.

Probeer niet te duiken met de standaard Kindle. Het heeft helemaal geen waterbestendigheidsclassificatie.

Het meest vernietigende is dat de standaard Kindle aanvoelt als de goedkope e-reader die het is. Dit model is volledig gemaakt van plastic in plaats van het slanke aluminium op de Kindle Oasis.

Image
Image

Maar nadat ik de basis Kindle enkele weken exclusief had gebruikt, stond ik voor een verrassing. Hoewel de standaard Kindle ongeveer een derde van de prijs van de Kindle Oasis was, heb ik er uiteindelijk veel plezier aan beleefd.

Toen ik terugkwam van mijn reis, was het zelfs de standaard Kindle die ik keer op keer bereikte in plaats van de duurdere Kindle Oasis.

Hoewel Amazon het aluminium frame van de Kindle Oasis prijst, vond ik het plastic van de standaard Kindle eigenlijk comfortabeler om uren achter elkaar te hanteren. Het plastic, zo blijkt, is een warmere en minder gladde ervaring dan metaal.

Het koude witte licht van de standaard Kindle blijkt eigenlijk een voordeel te zijn, omdat het het scherm gemakkelijker leesbaar maakt. Ik heb de warme achtergrondverlichtingsopties van de Kindle Oasis niet gemist en ik heb nooit de lagere resolutie opgemerkt op de standaard Kindle.

Ik heb geleerd dat de duurdere opties niet altijd de beste zijn. Ik blijf bij de basis Kindle als mijn favoriete e-reader.

Aanbevolen: