Hoe EXIF-metadata te bekijken in de Foto's-app in iOS 15

Inhoudsopgave:

Hoe EXIF-metadata te bekijken in de Foto's-app in iOS 15
Hoe EXIF-metadata te bekijken in de Foto's-app in iOS 15
Anonim

Wat te weten

  • Tik tijdens het bekijken van een foto in de Foto's-app op het info (i) pictogram.
  • Veeg omhoog als je niet alle EXIF-gegevens kunt zien.
  • De EXIF-viewer in Foto's vereist iOS 15 of hoger.

Dit artikel legt uit hoe je de EXIF-metadata kunt bekijken in de Foto's-app in iOS 15.

Hoe bekijk ik EXIF-gegevens op iOS?

EXIF-gegevens staan in het infovenster van de Foto's-app op dezelfde plek waar je kijkt toen je een foto nam of de naam van het bestand. Naast de datum en naam van het bestand kun je ook zien welk type camera of telefoon de foto heeft gemaakt, de resolutie van de foto en metadata over de camera-instellingen, zoals sluitertijd en diafragma-instellingen.

Hier leest u hoe u EXIF-gegevens op iOS kunt bekijken:

Voor het bekijken van EXIF-gegevens in de Foto's-app is iOS 15 of nieuwer vereist.

  1. Open de Foto's-app.
  2. Tik op een foto.
  3. Tik op het info icoon (i) onder de afbeelding.
  4. Kijk onder de afbeelding voor EXIF-metadata.

    Image
    Image

Hebben iPhone-foto's EXIF-gegevens?

Foto's die met je iPhone zijn gemaakt, bevatten standaard EXIF-metadata. Het bekijken van EXIF-gegevens van iPhone-foto's werkt hetzelfde als het bekijken van EXIF-gegevens voor andere afbeeldingen, maar er zal doorgaans meer informatie zijn. De EXIF-gegevens omvatten het model van je telefoon, camera-instellingen, de resolutie van de afbeelding en zelfs de locatie waar je de foto hebt gemaakt.

Zo kunt u de EXIF-gegevens van een iPhone-foto bekijken:

  1. Open de Foto's-app.
  2. Tik op een photo die is gemaakt met een iPhone.
  3. Tik op het info icoon (i) onder de afbeelding.
  4. Kijk onder de afbeelding voor EXIF-metadata.
  5. Raak het EXIF-gegevensgebied aan en veeg omhoog om alle EXIF-gegevens te zien, inclusief waar u de foto hebt gemaakt.

    Image
    Image

Wat als een foto geen EXIF-gegevens heeft?

Als je op het info-pictogram tikt terwijl je een foto bekijkt in de Foto's-app, en je ziet niets anders dan de opnamedatum en de naam van het bestand, betekent dit dat de afbeelding geen EXIF-gegevens bevat. Daar kun je niets aan doen. Niet alle camera's genereren EXIF-metadata en het is ook mogelijk om de EXIF-gegevens van een foto te verwijderen nadat je deze hebt gemaakt. EXIF-gegevens kunnen ook verloren gaan bij het bewerken van foto's en het wisselen van bestandsindeling.

Het is een goed idee om de geotags van uw iPhone-foto's te verwijderen voordat u ze online deelt. Andere EXIF-metadata onthullen informatie over je telefoon of camera en je instellingen. Met de geotag-metadata kan iemand precies zien waar je een foto hebt gemaakt, wat informatie is die je misschien niet wilt delen.

FAQ

    Hoe bekijk ik de EXIF-gegevens van een foto in Windows?

    Om de EXIF-gegevens van een afbeelding in Windows te bekijken, klikt u met de rechtermuisknop op de foto en selecteert u Eigenschappen. Selecteer het tabblad Details om de EXIF-metadata van je foto te zien.

    Hoe kan ik de EXIF-gegevens van een foto bekijken op een Mac?

    Open de foto op je Mac met Preview en klik vervolgens op het Extra menu. Selecteer Show Inspector, klik op het tabblad EXIF en bekijk de geavanceerde informatie van uw foto.

    Hoe verwijder ik EXIF-gegevens?

    Om EXIF-gegevens te verwijderen met een pc met Windows 10, klikt u met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteert u Eigenschappen > Details Klik op Verwijder Eigenschappen en persoonlijke informatie en selecteer vervolgens de informatie-items die u wilt verwijderen. Gebruik op een Mac Photoshop of Lightroom om EXIF-gegevens te verwijderen, of probeer een programma van derden, zoals EXIF Purge.

Aanbevolen: