Samsung Galaxy Edge-serie: wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy Edge-serie: wat u moet weten
Samsung Galaxy Edge-serie: wat u moet weten
Anonim

De Samsung Galaxy Edge-serie, die in 2014 in première ging, maakt deel uit van Samsung's vlaggenschiplijn voor smartphones en phablets. Edge-smartphones hebben schermen die rond een of beide randen van een apparaat buigen.

De edge-functie is een beetje anders in elke iteratie van de serie. Toch begon het als een manier om meldingen te zien zonder de telefoon te ontgrendelen en evolueerde het naar een mini-commandocentrum. Samsung's vlaggenschip Galaxy S8 en S8+ hebben gebogen schermen, ondanks het ontbreken van de Edge-aanduiding.

De Galaxy Edge-serie is uitgefaseerd door Samsung. Het bedrijf richt zich nu op de ontwikkeling van zijn Galaxy S-lijn.

Samsung Galaxy S8 en S8+

Image
Image

Display: 5,8 in Quad HD+ Super AMOLED (S8); 6.2 in Quad HD+ Super AMOLED (S8+)

Resolutie: 2960x1440 @ 570 PPI (S8); 2960x1440 @ 529 PPI (S8+)

Voorcamera: 8 MP (beide)

Achteruitrijcamera: 12 MP (beide)

Opladertype: USB-C

Initiële Android-versie: 7.0 Nougat

Definitieve Android-versie: 9.0 Pie

Releasedatum: april 2017 (niet meer in productie)

De Samsung Galaxy S8 en S8+ zijn de vlaggenschiptelefoons van Samsung uit 2017. De twee apparaten delen veel functies, zoals cameraresolutie, en presteren op dezelfde manier in batterijduur en andere benchmarks. De S8+ is echter merkbaar groter. Het 6,2-inch scherm plaatst hem vierkant in phablet-territorium, hoewel het 5,8-inch scherm van de S8 grenzen verlegt.

Hoewel deze telefoons technisch gezien geen Edge-modellen zijn, zien ze er wel uit met schermen die zich om de zijkanten wikkelen, met nauwelijks merkbare randen.

Naast de totale grootte (en het gewicht) en de weergavegrootte, hebben de twee modellen nog een paar andere verschillen. De S8 heeft 64 GB geheugen, terwijl de S8+ wordt geleverd in 64 GB en 128 GB. De S8+ heeft ook een iets langere batterijduur.

De Edge-functionaliteit is hier een tandje bijgezet, met meer dan een dozijn Edge-panelen om te downloaden. Standaard worden uw belangrijkste apps en contacten weergegeven, maar u kunt ook een app voor het maken van aantekeningen, rekenmachine, agenda en andere widgets downloaden.

De telefoons zijn geclassificeerd om gedurende 30 minuten tot 1,5 meter onder water te overleven en zijn stofbestendig.

De belangrijkste klacht van recensenten is dat de vingerafdrukscanner op beide apparaten te dicht bij de cameralens zit, waardoor de lens moeilijk te vinden is en gemakkelijk kan worden besmeurd. De sensor moet aan de achterkant van de telefoon zitten omdat de randen flinterdun zijn.

Samsung Galaxy S7 Edge

Image
Image

Display: 5.5-inch Super AMOLED Dual edge-scherm

Resolutie: 2560x1440 @ 534 PPI

Frontcamera: 5 MP

Achteruitrijcamera: 12 MP

Opladertype: micro-USB

Initial Android-versie: 6.0 Marshmallow

Definitieve Android-versie: 8.0 Oreo

Releasedatum: maart 2016 (niet meer in productie)

De 5,5-inch Galaxy S7 Edge is een belangrijke upgrade ten opzichte van de S6 edge, met een groter scherm, een grotere en duurzamere batterij en een comfortabelere grip. Net als de Galaxy G8 en G8+ heeft hij een Always-On Display, zodat je de tijd, datum en meldingen kunt zien zonder de telefoon te ontgrendelen.

Het Edge-paneel is gemakkelijker toegankelijk dan op eerdere modellen. U hoeft niet meer terug te keren naar het startscherm. In plaats daarvan veeg je vanaf de rechterkant van het scherm naar binnen. Het kan nieuws, het weer, een liniaal en snelkoppelingen naar maximaal 10 van uw favoriete apps en contacten weergeven. U kunt ook snelkoppelingen toevoegen naar acties zoals het opstellen van een bericht aan een vriend of het starten van de camera.

Andere opvallende kenmerken zijn:

  • Een camera met snelle focus en sluitertijd, plus uitstekende foto's.
  • Een Selfie Flash-modus voor beter belichte foto's van jou en je vrienden.
  • 4K resolutie video
  • Het vermogen om gedurende 30 minuten tot 1,5 meter onder water te overleven.
  • Stofweerstand om het gruis buiten te houden.
  • Ondersteuning voor draadloos en snel opladen.
  • Een Qualcomm Snapdragon 820 Octa-core processor werkt koeler en sneller dan eerdere versies.
  • 4 GB RAM versus de 3 GB van de S6 Edge.
  • Een MicroSD-slot dat kaarten tot 200 GB accepteert.

Samsung Galaxy S6 Edge en Samsung Galaxy S6 Edge+

Image
Image

Display: 5,1-inch Super AMOLED (Edge); 5.7 in Super AMOLED (Edge+)

Resolutie: 1440 x 2560 @ 577 PPI

Frontcamera: 5 MP

Achteruitrijcamera: 16 MP

Opladertype: micro-USB

Oorspronkelijke Android-versie: 5.0 Lollipop

Definitieve Android-versie: 7.0 Nougat

Releasedatum: april 2015 (niet meer in productie)

De Samsung Galaxy S6 Edge en S6 Edge+ hebben twee gebogen randen, vergeleken met die van de Galaxy Note Edge. De Note Edge heeft ook een verwijderbare batterij en een MicroSD-slot, die zowel de S6 Edge als de Edge+ missen. De S6 Edge+ heeft een groter scherm, maar is lichter dan de Note Edge.

De S6 Edge wordt geleverd in drie geheugencapaciteiten: 32, 64 en 128 GB. De Edge+ is alleen beschikbaar in 32 of 64 GB. De Edge+ heeft een krachtigere batterij: 3000mAh versus de 2600mAh van de S6 Edge. Dat is nodig om het gigantische scherm (6 inch groter dan dat van de S6 Edge) van stroom te voorzien, hoewel beide schermen dezelfde resolutie hebben.

Het Edge-paneel op de S6 Edge en Edge+ heeft beperkte functionaliteit in vergelijking met de S7 Edge en de Note Edge. Je kunt je top vijf contacten aanwijzen en kleurgecodeerde meldingen krijgen wanneer een van hen je belt of een bericht stuurt, maar dat is alles.

Samsung Galaxy Note Edge

Image
Image

Display: 5,6-inch Super AMOLED

Resolutie: 1600 x 2560 @ 524 PPI

Voorcamera: 3,7 MP

Achteruitrijcamera: 16 MP

Opladertype: micro USB

Initiële Android-versie : 4.4 KitKat

Definitieve Android-versie : 6.0 Marshmallow Releasedatum

: november 2014 (niet meer in productie)

De Samsung Galaxy Note Edge is een Android-phablet die het Edge-paneelconcept introduceerde. In tegenstelling tot de Edge-apparaten die erop volgden, had de Note Edge slechts één gebogen rand en werd hij meer als een experiment beschouwd dan als een volledig uitgewerkt apparaat. Net als veel oudere Galaxy-apparaten heeft de Note Edge een verwijderbare batterij en een MicroSD-slot (accepteert kaarten tot 64 GB).

Het randscherm van de Note Edge heeft drie functies: meldingen, snelkoppelingen en widgets. Het idee was om het gemakkelijk te maken om waarschuwingen te bekijken en eenvoudige acties uit te voeren zonder de telefoon te ontgrendelen. U kunt zoveel app-snelkoppelingen toevoegen aan het Edge-paneel en ook mappen maken. U kunt ook de tijd en het weer bekijken. In de instellingen kun je selecteren welke soorten meldingen je wilt ontvangen, zodat het niet te rommelig wordt.

Aanbevolen: