Wat is de offlinemodus in een streamingmuziekservice?

Inhoudsopgave:

Wat is de offlinemodus in een streamingmuziekservice?
Wat is de offlinemodus in een streamingmuziekservice?
Anonim

Offline-modus is een functie in een streaming-muziekservice waarmee je naar nummers kunt luisteren zonder verbonden te zijn met internet. Deze functie gebruikt lokale opslagruimte om de benodigde audiogegevens in de cache op te slaan. Afhankelijk van het type muziekservice waarop je bent geabonneerd, heb je offline toegang tot je favoriete nummers, radiostations en afspeellijsten.

Wat u nodig heeft voor offline streaming

De software die door de muziekservice wordt gebruikt voor het cachen van audio is belangrijk. Dit kan worden beperkt tot een desktop-app die de benodigde audiogegevens downloadt naar de opslag van uw computer. De meeste streaming muziekdiensten die deze offline optie bieden, ontwikkelen meestal apps voor verschillende mobiele besturingssystemen die het cachen van muziek op draagbare apparaten mogelijk maken.

Image
Image

Voor- en nadelen

Het voordeel van het gebruik van de offline modus van een muziekservice is voornamelijk om je cloudgebaseerde muziekcollectie af te spelen wanneer je geen internetverbinding hebt.

Draagbare apparaten verbruiken meer batterijvermogen bij het streamen van muziek. Als je een offline modus gebruikt om naar je favoriete nummers te luisteren, heb je meestal meer speeltijd voordat je moet opladen. Dit verlengt ook de levensduur van uw batterij op de lange termijn.

Vanuit het oogpunt van gemak is er geen netwerkvertragingstijd (buffering) wanneer uw muziek lokaal wordt opgeslagen. Het afspelen en overslaan van nummers is vrijwel onmiddellijk omdat de vereiste audiogegevens worden opgeslagen op een harde schijf of flashgeheugenkaart.

Het nadeel van het cachen van muziek is dat je een eindige hoeveelheid opslagruimte hebt en dus een beperktere bibliotheek kunt hebben. Opslagvereisten zijn soms beperkt op mobiele apparaten, zoals smartphones die ruimte nodig hebben voor andere soorten media en apps. Wanneer u een draagbaar apparaat gebruikt dat weinig ruimte heeft, kan het gebruik van de offline modus van een muziekservice betekenen dat u zich beperkt tot slechts enkele nummers, albums of afspeellijsten.

Bottom Line

Veel muziekservices die een offline caching-functie voor muzieknummers bieden, stellen je ook in staat je cloudgebaseerde afspeellijsten te synchroniseren met je draagbare apparaat. Dit zorgt voor een naadloze manier om van je muziekbibliotheek te genieten en je afspeellijsten synchroon te houden zonder dat je constant verbonden hoeft te zijn met de muziekservice.

Zijn gedownloade nummers beveiligd tegen kopiëren?

Als u beta alt voor een abonnement voor een streaming muziekservice met een offline modus, worden de bestanden die u in de cache plaatst, geleverd met DRM-kopieerbeveiliging. Dit is om ervoor te zorgen dat er voldoende copyrightcontrole is over de nummers die u downloadt en dat de muziekservice haar licentieovereenkomsten met de verschillende betrokken artiesten en platenmaatschappijen kan handhaven.

Er is een uitzondering op deze regel. Als u een cloudopslagservice gebruikt waarmee u uw muziekbestanden kunt uploaden om te streamen of te downloaden naar andere apparaten, is DRM-kopieerbeveiliging niet actief. Dit geldt ook als je nummers koopt in een formaat dat vrij is van DRM-beperkingen.

Aanbevolen: