Welke Apple TV-capaciteit heb je nodig?

Inhoudsopgave:

Welke Apple TV-capaciteit heb je nodig?
Welke Apple TV-capaciteit heb je nodig?
Anonim

Apple TV 4K is beschikbaar in een capaciteit van 32 GB en 64 GB, en Apple TV HD is beschikbaar in 32 GB. Beide modellen zijn nog steeds verkrijgbaar bij en worden ondersteund door Apple. Dus, welk model moet je kiezen?

  • Apple TV 4K, 32 GB, $179
  • Apple TV 4K, 64 GB, $ 199
  • Apple TV HD, 32 GB, $149

De Apple TV HD ondersteunt een resolutie tot 1080p, de Apple TV 4K ondersteunt een resolutie tot 2160p (4K). Als je een 4K-compatibele tv hebt en van plan bent om 4K-content te bekijken, is de Apple TV 4K in beide opslagformaten de betere keuze.

Apple TV is voornamelijk ontworpen als toegangspunt voor gestreamde media-inhoud. Dit betekent dat muziek, films, tv-programma's en andere multimedia-inhoud waartoe u toegang hebt met het systeem bijna altijd on demand worden gestreamd in plaats van opgeslagen op de Apple TV.

Dat is geen vaste regel; terwijl je games, apps en films verzamelt, wordt de opslagruimte op je apparaat gebruikt en gevuld, hoewel dit meestal maar tijdelijk is.

Of het prijsverschil tussen de modellen een overweging is, inzicht in hoe Apple TV opslag gebruikt, inhoud in de cache opslaat en bandbreedte beheert, zou u moeten helpen bij uw beslissing over welk model u wilt kopen.

Image
Image

Hoe Apple TV opslag gebruikt

Apple TV gebruikt opslagruimte voor de software en inhoud die erop wordt uitgevoerd, inclusief de duizenden apps en films die beschikbaar zijn in de App Store en via iTunes.

Om de hoeveelheid gebruikte ruimte te verminderen, heeft Apple slimme on-demand, in-app-technologieën ontwikkeld die alleen de inhoud downloaden die u onmiddellijk nodig hebt, terwijl inhoud die u niet meer nodig heeft, wordt verwijderd.

Hierdoor kunnen apps scènes en effecten van hoge kwaliteit aanbieden tijdens games. Het apparaat downloadt bijvoorbeeld alleen de eerste paar niveaus van een spel wanneer het voor het eerst wordt gedownload.

Alle apps zijn niet gelijk: sommige nemen meer ruimte in beslag dan andere, en games zijn meestal bepaalde ruimtevreters. Als je een Apple TV hebt, controleer dan hoeveel opslagruimte wordt gebruikt in Instellingen > Algemeen > Opslag beheren, waar je apps kunt verwijderen die je niet langer nodig hebt om ruimte te besparen. Tik gewoon op het Prullenbak pictogram naast de app-naam.

Met Apple TV heb je ook toegang tot je afbeeldingen en muziekcollecties in iCloud. Nogmaals, Apple heeft hier goed over nagedacht en de streamingoplossing slaat alleen je meest recente en meest gebruikte inhoud op de Apple TV op. Oudere, minder vaak gebruikte inhoud wordt op aanvraag naar uw apparaat gestreamd.

De eenvoudigste manier om dit te begrijpen is dat wanneer nieuwe inhoud naar uw Apple TV wordt gedownload, oude inhoud wordt weggegooid.

Een ding dat de opslag beïnvloedt, is de verspreiding van 4K-inhoud. Ook is de omvang van grafische componenten van games en andere apps die beschikbaar zijn op het systeem groter geworden, waardoor de hoeveelheid lokale opslagruimte op het systeem belangrijker kan worden. Apple heeft de grootste toegestane grootte van apps op Apple TV verhoogd van 200 MB naar 4 GB. Dat is geweldig voor games, omdat je niet zoveel grafische inhoud hoeft te streamen.

Hoe bandbreedte werkt op Apple TV

De prestaties van een Apple TV zijn sterk afhankelijk van robuuste bandbreedte, want zelfs als je een film kijkt of bepaalde apps gebruikt, streamt het systeem een deel van de inhoud.

Het gebruik van on-demand streamingtechnologie om reeds gebruikte inhoud te verwijderen om plaats te maken voor de inhoud die u nu nodig hebt, is een slim concept, maar het mislukt als u onvoldoende bandbreedte heeft.

Een manier om dit te omzeilen is om het 64 GB-model te gebruiken als je bandbreedtebeperkingen hebt, omdat meer van je inhoud in de cache op je box wordt bewaard, waardoor de vertraging die je zou kunnen ervaren als nieuwe inhoud wordt gedownload, wordt verminderd. Als je een goede bandbreedte hebt, is dat minder een probleem, en het model met een lagere capaciteit zou moeten leveren wat je nodig hebt.

De toekomst voorspellen

We weten niet hoe Apple van plan is Apple TV in de toekomst te ontwikkelen en hoe de benodigde opslagruimte wordt als het zijn toekomstige wijzigingen implementeert.

Het bedrijf heeft de Apple TV omgevormd tot een HomeKit-hub en heeft mogelijk plannen om Siri als thuisassistent te implementeren. Deze bewegingen kunnen meer eisen stellen aan de opslagruimte in uw Apple TV-box.

Advies voor kopers

Als je maar een paar apps gebruikt, een handvol games speelt en nonchalant films kijkt op de Apple TV, is de 32 GB Apple TV misschien iets voor jou. Als je bijna onmiddellijke toegang tot je muziek- of afbeeldingenbibliotheek wilt, kun je het model met grotere capaciteit kiezen, dat betere resultaten zou moeten opleveren als je bandbreedtebeperkingen hebt.

Als je verwacht veel games te spelen en alle andere handige functies te gebruiken, zoals apps voor nieuws en actualiteiten, is het logisch om te overwegen het extra geld uit te geven aan een 64 GB-model. Op dezelfde manier, als u de best mogelijke prestaties wilt krijgen, zal het model met grotere capaciteit dit het meest consistent leveren, vooral als u een intensieve gebruiker bent.

In de meeste gevallen komt het beslissen welke maat je moet kopen neer op hoe intensief je van plan bent de streamingoplossing van Apple te gebruiken. Het is echter mogelijk dat Apple in de toekomst nieuwe en interessante diensten aanbiedt waarvoor een apparaat met een hogere capaciteit nodig kan zijn.

Aanbevolen: