Hoe de Print Spooler opnieuw te starten in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe de Print Spooler opnieuw te starten in Windows 10
Hoe de Print Spooler opnieuw te starten in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Open de Services app en selecteer Print Spooler. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Stop, klik vervolgens met de rechtermuisknop en selecteer Start om de service opnieuw te starten.
  • Of, open Taakbeheer, ga naar het tabblad Services en selecteer Spooler. Klik met de rechtermuisknop en kies Start, Stop of Restart.
  • Om de afdrukwachtrij te controleren, gaat u naar Instellingen > Apparaten > Printers en scanners. Selecteer de printer in de lijst en klik op Open wachtrij.

Dit artikel laat je zien hoe je de print spooler in Windows 10 met een paar eenvoudige stappen opnieuw kunt opstarten.

Hoe herstart ik de Print Spooler in Windows 10?

Een simpele herstart van zowel je pc als je printer kan veel printerproblemen oplossen. U moet naar Lokale diensten duiken en de Print Spooler-service controleren als het probleem aanhoudt. Start de Print Spooler als deze niet actief is of reset deze door hem te stoppen en te starten. Meld u aan als beheerder voordat u begint met het oplossen van problemen.

  1. Open het Startmenu.
  2. Type Services in het zoekveld en selecteer de Services app in het resultaat.

    U kunt ook Windows + R selecteren om het vak Run te openen. Typ services.msc en druk op Enter.

    Image
    Image
  3. Ga door de lijst met services die alfabetisch zijn gerangschikt en selecteer Print Spooler.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de Print Spooler-service en selecteer Stop in het menu.

    Image
    Image
  5. Wacht een paar seconden totdat de Print Spooler is beëindigd. Windows geeft een paar seconden lang een Service Control-venster weer om de onderbreking te tonen.

    Image
    Image
  6. Klik met de rechtermuisknop op de Print Spooler en selecteer Start in het menu om de service opnieuw te starten.

Opmerking:

U kunt ook dubbelklikken op de Print Spooler-service en de General Tab in het Properties-venster gebruiken om de Print Spooler.

Hoe start ik de Print Spooler opnieuw vanuit Taakbeheer?

Het spooler-programma (spoolsv.exe) vraagt niet veel resources. Maar een fout in het Windows-afdruksysteem kan ertoe leiden dat de Print Spooler geheugen verbruikt. Gebruik in dergelijke zeldzame gevallen Taakbeheer om de spooler te stoppen en opnieuw te starten en kijk of dat het probleem oplost.

  1. Selecteer Ctrl + Shift + Esc om Windows Taakbeheer te openen.
  2. Selecteer het tabblad Services en scrol omlaag naar Spooler in de lijst.
  3. Controleer de Status. Als de status Running is, klik er dan nogmaals met de rechtermuisknop op en selecteer Restart. Gebruik de opties in het rechtsklikmenu om de service te Start of Stop indien nodig.

    Image
    Image
  4. Open nu het document dat u wilt afdrukken opnieuw en stuur het opnieuw naar de printer.

Tip:

Controleer de afdrukwachtrij op Instellingen > Apparaten > Printers en scanners > Selecteer printer uit de lijst > Open wachtrij.

Meer over de Print Spooler in Windows 10

De Print Spooler is de boosdoener achter veel voorkomende afdrukfouten in Windows. Een "spooler" is een softwareprogramma dat gegevens in de juiste volgorde ordent en naar elk randapparaat met weinig geheugen stuurt, zoals een printer. Dankzij deze buffer hoeft de printer niet te pauzeren tussen opeenvolgende printopdrachten. De Print Spooler is een lokale service op Windows die de afdrukwachtrij naadloos beheert.

Als het mislukt, kunnen afdruktaken vast komen te zitten in de wachtrij; de afdrukgegevens komen niet bij de printer of de spooler crasht. U kunt uw spooler resetten om deze problemen op te lossen, waardoor de afdruktaak wordt geannuleerd en u opnieuw kunt beginnen.

FAQ

    Hoe schakel ik de Print Spooler-service uit?

    Open in WIndows de Services app en selecteer Print Spooler Selecteer op het tabblad Algemeen Stoponder Servicestatus. U kunt niet op afstand en lokaal afdrukken, maar u wordt wel beschermd tegen Print Spooler-kwetsbaarheden zoals PrintNightmare. Selecteer Start om Print Spooler weer in te schakelen.

    Hoe bescherm ik mijn computer tegen misbruik van Windows Print Spooler?

    Installeer Windows 10-updates zodra ze beschikbaar zijn, en laat uw systeem alleen printers installeren van servers die u persoonlijk machtigt. Microsoft raadt aan om de Print Spooler-service uit te schakelen wanneer u deze niet nodig hebt.

    Hoe annuleer ik afdruktaken op Windows 10?

    Ga naar Instellingen > Apparaten > Printer en scanners > selecteer uw printer > Open wachtrij Selecteer vervolgens het document en selecteer vervolgens Document > Annuleren Om alle afdruktaken te annuleren, selecteert u Printer > Annuleer alle documenten

    Hoe wijzig ik mijn standaardprinter in Windows 10?

    Ga naar Instellingen > Apparaten > Printers en scanners > kies uw printer en selecteer Beheren > Standaard instellenU kunt ook naar Configuratiescherm > Apparaten en printers bekijken > klik met de rechtermuisknop op uw printer > Als standaardprinter instellen

Aanbevolen: