Wat zijn mp3-cd's?

Inhoudsopgave:

Wat zijn mp3-cd's?
Wat zijn mp3-cd's?
Anonim

Een mp3-cd is een cd waarop audiobestanden in mp3-indeling zijn opgeslagen. Brand een mp3-cd als u van plan bent naar uw muziek te luisteren vanaf een cd-speler of als u een back-up van uw favoriete muziek wilt maken op optische media.

MP3-cd's daalden in populariteit met de introductie van draagbare audiospelers en de verwijdering van optische stations van de meeste computers. MP3-cd's worden door velen als verouderd beschouwd. Dit artikel wordt bewaard voor archiveringsdoeleinden.

Image
Image

Audiobestanden op een mp3-cd worden zoals elk ander bestand op een gewone cd-rom opgeslagen, met behulp van de Yellow Book-cd-standaard. Deze opslagmethode verschilt van audio-cd's, zoals cd's die u in muziekwinkels kunt kopen, waar de bestanden worden gecodeerd in een niet-gecomprimeerde indeling met behulp van de Red Book-cd-standaard. De kwaliteit van audio-cd's is hoger dan die van gecomprimeerde mp3's.

Mensen verwijzen soms in het algemeen naar een MP3-cd, ook al voegen ze audiobestanden in verschillende formaten toe aan de schijf. Er is geen garantie dat elektronische consumentenapparaten voor cd's en dvd's, zoals sommige cd-spelers, alle audioformaten kunnen afspelen die op uw aangepaste schijf zijn opgeslagen. Minimaliseer dit probleem door de MP3-CD te maken met alleen MP3 en andere goed ondersteunde formaten, zoals WAV en AAC.

MP3 CD Voordelen

De audiobestanden op een standaard audio-cd zijn niet gecomprimeerd, dus de maximale speelduur die u uit een cd kunt halen, is ongeveer 80 minuten. Met een mp3-cd daarentegen kunt u deze maximale speelduur aanzienlijk verlengen en veel meer nummers opslaan.

Muziek die is opgeslagen in de MP3-indeling is gecodeerd in een gecomprimeerde indeling en neemt minder opslagruimte in beslag dan niet-gecomprimeerde bestanden. Met een mp3-cd kunt u acht tot tien albums of maximaal 150 nummers op één schijf opnemen. Het exacte aantal is echter afhankelijk van het formaat, de coderingsmethode en de gebruikte bitsnelheid.

MP3 CD Nadelen

MP3-cd's kunnen het voordeel bieden dat ze meer muziek kunnen opslaan dan een gewone audio-cd, maar er zijn nadelen.

De geluidskwaliteit van een mp3-cd is inferieur aan het geluid van een typische muziek-cd. Je kunt het misschien niet horen, maar het is technisch nauwkeurig omdat mp3's worden opgeslagen in een verliesgevend formaat, terwijl audio-cd's ongecomprimeerde, verliesvrije audio bevatten.

MP3-cd's zijn ook minder compatibel met consumentenelektronica dan gekochte audio-cd's. Hoewel veel moderne hardwareapparaten zoals dvd- en cd-spelers het MP3-formaat ondersteunen (samen met WMA, AAC en andere), ondersteunt sommige hardwareapparatuur alleen het afspelen van ongecomprimeerde audio-cd's.

Een mp3-cd maken of rippen

Het maken van uw eigen MP3-cd is net zo eenvoudig als het branden van de MP3-bestanden op een schijf, wat u met verschillende softwareprogramma's kunt doen. Je kunt ook mp3's op een cd branden met iTunes.

Als je muziekbestanden niet in het MP3-formaat zijn, converteer ze dan met een audiobestandsconverter.

Om muziek van een cd naar je computer te kopiëren, heb je een ander programma nodig dat speciaal daarvoor is gemaakt. Sommige MP3-cd-makers hebben het dubbele doel om een cd-ripper te zijn, maar speciale muziek-cd-extractors werken ook.

Aanbevolen: