Hoe het touchpad op Windows 11 uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe het touchpad op Windows 11 uit te schakelen
Hoe het touchpad op Windows 11 uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen > Bluetooth en apparaten > Touchpad en klik op deTouchpad-schakelaar.
  • Je kunt het touchpad tijdelijk vergrendelen als je laptop een fysieke schakelaar heeft of touchpad-klikken uitschakelen in Windows-instellingen.
  • Om het touchpad te vergrendelen, tikt u op: Open Instellingen > Bluetooth en apparaten > Touchpad > Tik,en klik op elk vinkje om ze te verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je het touchpad op Windows 11 kunt uitschakelen, inclusief instructies om het touchpad later weer in te schakelen, zelfs als je geen muis hebt aangesloten.

Hoe schakel ik mijn Microsoft Touchpad in Windows 11 uit?

Het touchpad op uw Windows 11-laptop kan in de weg zitten als uw handen er tijdens het typen tegenaan strijken, of u wilt misschien niet dat het is ingeschakeld als u uw laptop met een muis gebruikt. In beide gevallen kunt u het touchpad in Windows 11 op elk moment uitschakelen via de apparaatinstellingen.

Hier leest u hoe u uw touchpad in Windows 11 kunt uitschakelen:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op de taakbalk.

    Image
    Image
  2. Klik op Instellingen.

    Image
    Image
  3. Klik op Bluetooth en apparaten.

    Image
    Image
  4. Scroll indien nodig naar beneden en klik op Touchpad.

    Image
    Image
  5. Klik op de Touchpad-schakelaar om het uit te schakelen.

    Image
    Image

Hoe vergrendel ik het touchpad op Windows 11?

Er is geen manier om uw touchpad snel en tijdelijk te vergrendelen op Windows 11, tenzij uw laptop een fysieke touchpad-schakelaar of een touchpad-functietoets heeft. Als dit het geval is, zou u die schakelaar moeten kunnen activeren of die functietoets moeten gebruiken om uw touchpad te vergrendelen en opnieuw te schakelen om het te ontgrendelen.

Als je geen fysieke schakelaar hebt en je hebt problemen met het registreren van onbedoelde klikken door het touchpad, kun je het touchpad vergrendelen zodat dit niet meer gebeurt. Als u dit doet, kunt u echter nergens op klikken, tenzij uw laptop fysieke muisknoppen heeft of een USB-muis of draadloze muis is aangesloten.

Hier leest u hoe u de klikfunctie van uw touchpad in Windows 11 kunt vergrendelen:

  1. Navigeer naar Instellingen > Bluetooth en apparaten > Touchpad.
  2. Klik Taps.

    Image
    Image
  3. Klik op elk selectievakje, te beginnen met de onderkant en naar boven toe te werken.

    Image
    Image
  4. Zodra je elk vinkje hebt verwijderd, werkt tikken en klikken niet meer.

    Image
    Image
  5. Om het touchpad te ontgrendelen en opnieuw tikken toe te staan, kunt u opnieuw op de selectievakjes klikken als uw laptop fysieke muisknoppen heeft. Als dit niet het geval is, moet u een muis aansluiten of de methode in de volgende sectie gebruiken.

Hoe zet ik het touchpad aan in Windows 11?

Als je het touchpad in Windows 11 hebt uitgeschakeld, kun je het weer inschakelen door te navigeren naar Instellingen > Bluetooth en apparaten > Touchpad en klik op de Touchpad-schakelaar of klik op de selectievakjes in de sectie Taps.

Als je geen muis hebt, kun je het touchpad toch weer inschakelen met toetsenbordopdrachten. Zo doe je dat:

  1. Druk op de Windows-toets op uw toetsenbord.

    Image
    Image
  2. Typ touchpad en druk op enter.

    Image
    Image
  3. Gebruik de tab-toets en pijltjestoetsen om door dit menu te navigeren, markeer Touchpad, en druk op enter.

    Image
    Image
  4. Gebruik de tab en pijltjestoetsen om Touchpad te markeren en druk op enter als de touchpad-schakelaar is uitgeschakeld, of markeer Taps en druk op enter als u tikken op klikken hebt uitgeschakeld.

    Image
    Image
  5. Als tikken op klikken is uitgeschakeld, gebruik dan de tab en pijltjestoetsen om te markeren enkele klik en druk op enter. U kunt dan uw touchpad gebruiken om desgewenst de andere tik-klikfuncties in te schakelen.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe schakel ik het touchpad uit in Windows 10?

    Om het touchpad in Windows 10 uit te schakelen, opent u Settings > Devices > Touchpad en beweeg de schakelaar naar links om het uit te schakelen. Als u er zeker van wilt zijn dat het touchpad uit blijft wanneer u een muis aansluit, deselecteert u Laat touchpad ingeschakeld wanneer een muis is aangesloten

    Hoe schakel ik het touchpad uit op een HP laptop met Windows 10?

    Als je een HP Synaptics TouchPad-laptop hebt, dubbeltik dan op de linkerbovenhoek van het touchpad om aanraking in en uit te schakelen. Als u problemen ondervindt om deze functie te laten reageren, probeert u deze tips voor het ontgrendelen van het touchpad op HP-laptops. Om deze dubbeltikfunctie uit te schakelen, opent u de muisinstellingen en selecteert u Extra muisopties > TouchPad > en schakelt u Dubbeltik uit om TouchPad in of uit te schakelen

    Hoe schakel ik het touchpad op een Dell laptop uit?

    Zoek in Windows 10 naar Instellingen voor muis en touchpad en verplaats de schakelaar van het touchpad naar de uit-positie. Als uw laptop deze schakelaar niet heeft, opent u Extra muisopties > Dell TouchPad Selecteer de touchpad-figuur om deze uit te schakelen of verplaats de aan/ uit en kies Opslaan

Aanbevolen: