Hoe het touchpad op Windows 10 uit te schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe het touchpad op Windows 10 uit te schakelen
Hoe het touchpad op Windows 10 uit te schakelen
Anonim

Wat te weten

  • Zoek naar een toets met een pictogram dat op een touchpad lijkt. Tik erop om de touchpad-functionaliteit in of uit te schakelen.
  • Of selecteer het Windows pictogram > Instellingen versnelling > Apparaten >Touchpad . Om de gevoeligheid aan te passen, selecteer Touchpad gevoeligheid.
  • Om te resetten, selecteer Windows pictogram > Instellingen versnelling > Apparaten >Touchpad > Touchpad-instellingen en gebaren terugzetten naar de standaardwaarden > Reset.

Dit artikel legt uit hoe u een laptop-touchpad in Windows 10 kunt uitschakelen. Aanvullende instructies behandelen hoe u de gevoeligheid van de touchpad kunt aanpassen en hoe u de touchpad-instellingen kunt resetten.

Waarom het touchpad uitschakelen in Windows 10?

Sommige gebruikers geven er de voorkeur aan een muis te gebruiken omdat dit over het algemeen comfortabeler is. Anderen met een pc met aanraakscherm geven er misschien de voorkeur aan om op hun laptopscherm te tikken en te vegen als een tablet.

Terwijl u aan een document werkt, wilt u misschien het touchpad tijdelijk uitschakelen om te voorkomen dat u per ongeluk op iets tikt of de muisaanwijzer verplaatst terwijl u op het toetsenbord typt. De nabijheid van een touchpad bij het toetsenbord maakt het kwetsbaarder voor dit soort ongelukken.

Zorg ervoor dat je een muis hebt aangesloten en klaar voor gebruik voordat je het touchpad uitschakelt. Afhankelijk van het apparaat kan er wel of geen handmatige toets zijn waarop u kunt drukken om het weer in te schakelen.

Hoe het touchpad op Windows 10 uit te schakelen

Controleer of er een fysieke sleutel op uw laptop zit om de functionaliteit van uw touchpad in/uit te schakelen. De toets heeft mogelijk een pictogram dat lijkt op een touchpad. U zult waarschijnlijk de Fn-toets ingedrukt moeten houden terwijl u erop drukt.

Als uw apparaat niet over zo'n toets beschikt, volgt u deze instructies om het touchpad uit te schakelen via uw Windows-instellingen:

  1. Selecteer het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van uw scherm en selecteer vervolgens het gear-pictogram om Windows te openenInstellingen.

    Typ als alternatief settings in het Windows-zoekvak en selecteer Settings in de lijst met opties die verschijnt.

    Image
    Image
  2. Selecteer Apparaten.

    Image
    Image
  3. Selecteer Touchpad in het linkerdeelvenster en schakel vervolgens Touchpad naar Uit.

    Als u het touchpad automatisch wilt uitschakelen wanneer u uw muis aansluit, schakelt u het vinkje uit Laat touchpad ingeschakeld wanneer een muis is aangesloten.

    Image
    Image
  4. Als u het gevoeligheidsniveau van het touchpad wilt wijzigen, scrolt u omlaag naar Touchpad Sensitivity. U kunt ook kiezen wat er gebeurt als u op het touchpad tikt en wanneer u Scrollt en zoomt.

    Image
    Image
  5. Scroll verder naar beneden om Gebaren met drie vingers en Gebaren met vier vingers. aan te passen

    Image
    Image
  6. Scroll naar de onderkant van het scherm en selecteer Reset om de standaardinstellingen van het touchpad te herstellen.

    Image
    Image

Aanbevolen: