Hoe Samsung TV te verbinden met Google Home

Inhoudsopgave:

Hoe Samsung TV te verbinden met Google Home
Hoe Samsung TV te verbinden met Google Home
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de spraakopdrachten van de Google Assistent om je Samsung Smart TV te bedienen via Google Home.
  • Het installatieproces vereist de mobiele apps Google Home en Samsung SmartThings.
  • Sommige nieuwere Samsung Smart TV's hebben ook een ingebouwde Google Assistent-app.

Dit artikel bevat instructies voor het verbinden van je Samsung Smart TV met Google Home en informatie over hoe je je tv kunt bedienen met spraakopdrachten van de Google Assistent.

Hoe gebruik ik Google Home op mijn Samsung Smart TV?

Als je een recente Samsung Smart TV (2018 of nieuwer) hebt, kun je deze verbinden met Google Home. Eenmaal verbonden, kun je spraakopdrachten gebruiken via de Google Assistent op je smartphone of een compatibele slimme luidspreker om de tv te bedienen. Zo stel je het in.

  1. Download zowel de Samsung SmartThings- als Google Home-apps op je smartphone, als je die nog niet hebt. Beide zijn beschikbaar op iOS of Android.
  2. Zorg ervoor dat uw smartphone en de Samsung Smart TV zijn verbonden met hetzelfde wifi-thuisnetwerk.
  3. Uw Samsung Smart TV moet worden toegevoegd aan de SmartThings-app. Als je dit nog niet hebt gedaan, zorg er dan voor dat je tv is aangemeld bij je Samsung-account. Doe dit door naar Settings en dan General, System Manager en tenslotte te gaan Samsung-account.
  4. Log vervolgens in op de SmartThings-app met uw Samsung-account. Tik op Apparaten en vervolgens op + om uw tv aan de app toe te voegen, als deze nog niet in de lijst staat.

  5. Open de Google Home-app en tik op + in de linkerbovenhoek. Tik op Apparaat instellen, gevolgd door Werkt met Google.
  6. Zoek naar SmartThings, log in op uw Samsung-account en tik vervolgens op Authorize om SmartThings te verbinden met Google Home. Je tv wordt nu weergegeven in de Google Home-app.

    Image
    Image

Werkt Samsung TV met Google Assistant?

Ja, dit is de belangrijkste reden om je Samsung Smart TV te verbinden met Google Home. Eenmaal gekoppeld, kunt u spraakopdrachten gebruiken om basistaken uit te voeren, zoals de tv in- of uitschakelen, het kanaal wijzigen, het volume aanpassen en media afspelen en pauzeren. Als je bovendien een door Google aangedreven slimme speaker met een scherm hebt, zoals een Nest Hub, kun je de tv bedienen met knoppen op het scherm.

Samsung's nieuwste 2021-tv's, evenals enkele duurdere 2020-modellen (zoals 8K- en 4K QLED-sets), bieden ook de Google Assistent via een ingebouwde app. Hiermee kunt u niet alleen spraakopdrachten gebruiken zonder een extern apparaat, maar ook een breder scala aan opdrachten en zoekopties.

Welke spraakopdrachten werken met Samsung TV?

Hier zijn enkele Google Assistent-spraakopdrachten die u kunt gebruiken met Samsung Smart TV's:

  • "Ok/Hey Google, zet de tv [aan/uit]."
  • "Ok/Hey Google, volume [omhoog/omlaag] op de tv."
  • "Ok/Hey Google, kanaal [omhoog/omlaag] op de tv."
  • "Ok/Hey Google, verander het kanaal naar [nummer] op de tv."
  • "Ok/Hey Google, verander de invoer in [naam invoer] op de tv."
  • "Ok/Hey Google, [afspelen/stoppen/hervatten/pauzeren] op de tv."

Als je een nieuwere Samsung Smart TV hebt met de ingebouwde Google Assistent-app, kun je meer opdrachten gebruiken door op de microfoonknop op de afstandsbediening te drukken. U kunt ook andere smarthome-apparaten bedienen die zijn verbonden met Google Home. Dergelijke commando's omvatten:

  • “Ok/Hey Google, zoek naar [content type] op YouTube.
  • “Ok/Hey Google, speel [acteur/genre/show].”
  • "Ok/Hey Google, zet de thermostaat op 70 graden."
  • “Ok/Hey Google, wat is het weer vandaag?”

FAQ

    Hoe verbind ik mijn LG Smart TV met Google Home?

    Zorg er eerst voor dat uw LG Smart TV compatibel is met Google Home. Je hebt een Super UHD lcd-tv of een LG-tv met WebOS 4.0 nodig. Als uw tv compatibel is, stelt u uw Google Home in, drukt u op Home op de afstandsbediening van uw LG TV en selecteert u Tv instellen voor de Google Assistent Volgen de aanwijzingen op het scherm om de installatie te voltooien en start vervolgens de Google Home-app. Tik op Menu en zoek naar Home Control Je ziet de Google Assistent-app. Tik op het plusteken (+) om een apparaat toe te voegen en selecteer vervolgens LG ThinQ Meld u aan bij uw LG-account en u bent klaar om gebruik Google Home en Google Assistant met je LG smart TV.

    Hoe verbind ik Google Home met een Vizio TV?

    Je hebt een Vizio SmartCast TV of Home Theatre Display nodig om te kunnen koppelen aan een Google Home-apparaat. Als uw tv compatibel is, drukt u op de VIZIO-knop op uw afstandsbediening om SmartCast TV Home te starten. Selecteer Extras > OK en kies vervolgens Google Assistant Volg de aanwijzingen op het scherm om uw tv te koppelen, toegang uw myVIZIO-account en schakel uw Google Home-apparaat en Google Assistent in.

Aanbevolen: