Luma Pro Review: een slanke en slimme UV-C-lichtreiniger

Inhoudsopgave:

Luma Pro Review: een slanke en slimme UV-C-lichtreiniger
Luma Pro Review: een slanke en slimme UV-C-lichtreiniger
Anonim

Bottom Line

De Violux Luma Pro brengt veilige UV-C-lichttechnologie in gemiddelde huizen met een strak design en intuïtieve gebruikerservaring, zolang je er maar genoeg ruimte voor hebt.

Violux Luma Pro

Image
Image

Violux heeft ons een recensie-eenheid gegeven die een van onze schrijvers kan testen. Lees verder voor hun volledige mening.

De Violux Luma Pro voegt een extra dimensie van gemak toe aan UV-C-reiniging thuis: hij wordt geleverd met een app. Dit slimme, ozon- en chemicaliënvrije ontsmettingsmiddel wordt geleverd met Bluetooth- en Wi-Fi-connectiviteit om het apparaat in te stellen, de UV-C-lampen te bewaken en reinigingsherinneringen in te plannen.

Dit door een derde partij IAC-gecertificeerde, in een medisch laboratorium getest apparaat doodt effectief 99,9 procent van de ziektekiemen en bacteriën op oppervlakken. Op basis van die tests en de ruime bouw raadt de fabrikant het gebruik op alles aan, van tablets en smartphones tot fopspenen.

Hoewel het ontwerp verfijnd en luxe is, zoals luxere huishoudelijke apparaten, heeft het behoorlijk wat ruimte nodig. Als je eenmaal de juiste plek ervoor hebt gevonden en hebt ingesteld, is de algehele ervaring gebruiksvriendelijk, waardoor de Luma Pro een potentiële aanwinst is voor zowel thuis als op kantoor.

Ontwerp: Slank maar met een grote voetafdruk

De boxy Luma Pro wordt geleverd met een flinke voetafdruk van 25 pond en is 16 inch breed. Ik had moeite om het op een aanrecht te plaatsen vanwege interferentie van kasten. Idealiter heb je een vrijstaand oppervlak nodig, zoals een open aanrecht of tafelblad dat minstens 17,5 inch diep is en 15,625 inch vrije ruimte biedt.

Op basis van die tests en de ruime bouw raadt de fabrikant het gebruik aan op alles, van tablets en smartphones tot fopspenen.

Het goede nieuws is dat als je er eenmaal een plekje voor hebt gevonden, het niet onaangenaam of onaantrekkelijk is. De Luma Pro lijkt op een luxe minikoelkast met zwaar zwart plastic en roestvrij staal. Het veegt heel gemakkelijk uit, net als elk roestvrijstalen apparaat.

Image
Image

De binnenkant bevat vier UV-lampen (twee aan de bovenkant en twee aan de onderkant) die 32 watt reinigingskracht uitstralen. De optische kwartsvloer, die een uitzonderlijke UV-C-lichtverdeling zou moeten leveren en de oppervlaktedesinfectie zou helpen, is ook zeer reflecterend. De hele binnenkant is erg spiegelachtig en modern.

De deurkruk is gemakkelijk vast te pakken en de deur sluit en opent betrouwbaar. Hij zwaait niet erg wijd open, dus daar moet je op letten bij het plaatsen van het apparaat. De deur heeft ook geen veiligheidsslot, maar als deze per ongeluk halverwege de cyclus wordt geopend, gaan de lampen uit om de gebruiker te beschermen.

Configuratieproces: bijna plug-and-play

Hoewel de Luma vrijwel plug-and-play is, is het essentieel om een visuele inspectie uit te voeren en een paar items te plaatsen voordat u aan de slag gaat. Er is geen gebruikershandleiding bij de Luma Pro en er staat niets op de website, hoewel deze documentatie zou kunnen verschijnen.

Ik heb een aantal directe instructies ontvangen van mijn testunit om te controleren of alle lampen goed vastzitten en hoe ik de twee roestvrijstalen roosters en een glasplaat in de unit moet plaatsen.

Hoewel het controleren van de lampen geen probleem was, had ik niet veel geluk met de accessoires. De metalen roosters, waarvan mij is verteld dat ze dienen als bescherming voor de lampen en de objecten die je in de Luma Pro plaatst, hebben inkepingen die schijnbaar in sleuven in de bovenste en onderste delen van het apparaat passen.

Image
Image

Ik heb er minstens 20 minuten over gedaan om ze zorgvuldig op hun plaats te krijgen zonder het interieur te beschadigen, wat bijna onmogelijk werd om te doen. Er is een grote blinde vlek die probeert de roosters bij de deur te plaatsen. Uiteindelijk heb ik alleen de glasplaat en het rooster met pootjes op de bodem van het apparaat geplaatst.

De bijbehorende app, die ik heb gedownload na het uitvoeren van een visuele inspectie en het aansluiten van het apparaat, werkte niet met een Bluetooth-verbinding. De Luma Pro in de koppelingsmodus krijgen werkte zoals aangegeven door op de knop aan de onderkant, binnenrand van het apparaat te drukken. Het maakte echter wel direct verbinding via een 2,4 Ghz wifi-verbinding. Eenmaal gekoppeld aan de bijbehorende mobiele Violux-app, kon ik controleren of alle lampen werkten en met reinigingscycli beginnen.

Prestaties: snel en consistent zodra alles op zijn plaats is

De Luma Pro biedt twee snelle reinigingsmodi: de standaardcyclus van 60 seconden, Normaal genoemd, en de Uitgebreide reinigingscyclus, die dat verdubbelt. U kunt deze cycli zo vaak herhalen als u wilt, maar er is geen optie om de tijdstap te vergroten.

Het bedienen van de Luma Pro is eenvoudig. Plaats de items erin en druk één keer op de knop aan de onderkant voor de standaardcyclus en twee keer voor de uitgebreide modus. Afhankelijk van uw keuze hoort u een overeenkomstig aantal pieptonen. Zodra u de deur sluit, gaan de lampen branden, evenals een LED-statuslampje aan de buitenrand van de Luma Pro.

Het licht rood op als het ontsmettend is en wit en knippert als het klaar is. Je hoort ook een piepend geluid wanneer het stopt, en de app laat je weten wanneer het klaar is. Ik heb cyclusherinneringen en -meldingen ingesteld in de Violux-app, en deze waarschuwingen kwamen constant binnen zonder mankeren.

Image
Image

De enige hapering die ik ondervond met de prestaties kwam na een dag of twee gebruik en slechts een handvol reinigingscycli. De Luma Pro liet me weten dat een van de lampen defect was. Het deed dit op verschillende manieren: het uitstoten van een laag, soort van onjuist antwoord zoemergeluid, het weergeven van een knipperend rood LED-patroon en voorkomen dat de cyclus helemaal start. De bijbehorende app bevestigde dat een lamp niet werkte en suggereerde dat deze moest worden vervangen.

De Violux-app biedt nuttige visuele en schriftelijke instructies over het uitvoeren van deze vervanging, maar biedt geen manier om de lampen te kopen. Er is echter een directe link naar klantenondersteuning via de app. Dat wil niet zeggen dat zonder ook maar één defecte lamp de Luma Pro niet zal werken.

Wanneer een UV-lamp losraakt of moet worden vervangen, heeft de Luma Pro praktische aandacht nodig.

Ik stond op het punt de handdoek in de ring te gooien en te zoeken naar een manier om een vervanging te krijgen, toen ik me herinnerde dat de lampinspectie die ik uitvoerde nadat ik de doos had uitgepakt, de sleutel tot het probleem zou kunnen zijn. Het betreffende lampje zat los, dat moet zijn gebeurd met wat schakelen na een paar cycli. Ik heb een behoorlijke hoeveelheid tijd besteed aan het proberen om het veilig op zijn plaats te krijgen door de lamp te draaien totdat ik niet meer voelde geven. Zelfs als het veilig leek, was het dat niet.

Ik heb deze cyclus verschillende keren herhaald: ik heb de stekker uit het stopcontact gehaald, de lamp vastgedraaid, de Luma Pro weer aangesloten en een normale reinigingscyclus gestart. Het werkte uiteindelijk na ongeveer 20 minuten of zo, en ik zorgde ervoor dat ik daarna geen gedrang meer maakte bij het plaatsen en verwijderen van objecten.

Hoewel de oplossing niet per se ingewikkeld was, was het meer betrokken dan ik had verwacht. Violux meldt dat de Luma Pro chemicaliën- en ozonvrij is, maar als je niet op je gemak bent met de UV-lampen, die kwik bevatten, weet dan dat je misschien het ontwerp van dit apparaat moet geven. Wanneer een lamp losraakt en moet worden afgesteld of vervangen, heeft de Luma Pro handmatige, praktische aandacht nodig.

Belangrijkste kenmerken: connectiviteit en 360-graden reiniging

Een opvallend kenmerk van de Luma Pro is het slimme onderdeel. Met de Violux-app (voor Android en iOS) kun je meerdere Luma Pro-apparaten instellen en beheren in elke kamer waarin ze zich bevinden door de lampen in de gaten te houden en schoonmaakherinneringen in te stellen. U kunt de schoonmaakactiviteiten ook per apparaat bekijken. Ik kon beide met gemak doen.

Image
Image

Ik heb ook meldingen ingeschakeld om me op mijn smartphone te waarschuwen wanneer de reinigingscycli zijn geëindigd. Deze berichten waren iets eerder dan het belsignaal rechtstreeks van de Luma Pro, maar ze dienden als een andere nuttige indicatie dat het veilig voor mij was om op te halen wat erin zat.

Met de Violux-app (voor Android en iOS) kun je de lampen controleren en schoonmaakherinneringen instellen.

Een ander belangrijk kenmerk is de gepatenteerde UV-C-technologie van Violux voor 360-graden reiniging. De fabrikant meldt dat de UV-lampen werken op de UV-C 254nm-golflengte, waarmee ze in het 200-280nm-bereik van kiemdodende lampen vallen. De plaatsing van de lampen samen met de optische kwartsvloer en de capaciteit van 2, 210 kubieke inch biedt reinigingskracht voor grotere items binnen een zeer kort tijdsbestek van 1 tot 2 minuten zonder ze te hoeven draaien of heroriënteren.

Prijs: deze innovatie brengt hoge kosten met zich mee

Als je thuis op zoek bent naar eersteklas en betrouwbare UV-C-lichtontsmetting, onderscheidt de Luma Pro zich door zijn functieset en hogere prijsklasse. De verkoopprijs van de Luma is $ 800, hoewel je hem misschien voor een lagere promotieprijs van $ 500 vindt. Hoe dan ook, dit ontsmettingsmiddel is een investering. De hogere vraagprijs weerspiegelt ook wat de Luma Pro biedt wat anderen niet bieden, namelijk de combinatie van slimme functies, 360-graden reiniging en ultrasnelle cycli.

Voor de lagere prijs is het meer in lijn met concurrenten die ook eersteklas, veilige ontwerpen leveren met technologie die wordt ondersteund door laboratoriumtests van derden.

Luma UV Pro vs. Purify-One UV Box

Hoewel het moeilijk is om een directe concurrent te vinden met dezelfde karbonades als de Luma Pro, biedt de Purify-One UV Box krachtige UV-desinfectie voor thuis op een iets andere manier. Het kost ongeveer $ 300 en maakt gebruik van UV-C LED-technologie. De UV-lampen in de Purify-One werken op hogere golflengten van 260-280 nm en produceren 27 watt aan vermogen over snelle cycli die lopen op een timer van 3 minuten. In tegenstelling tot de Luma Pro biedt deze concurrent ook opslag en slim drogen en is hij volledig vrij van glas en kwik.

Net als enkele van de beste ontsmettingsmiddelen voor telefoons, is de Purify-One UV Box over het algemeen ook veel draagbaarder met een gewicht van 4,1 pond en afmetingen van 10,5 inch breed, 6 inch lang en 12 inch lang. De ingebouwde draagbeugel en USB-C-ingang bieden meer veelzijdigheid voor op reis. Het nadeel van deze draagbaarheid is het gebrek aan ruimte voor grotere objecten.

De ontwerpdetails tussen de twee apparaten spreken ook verschillende gevoeligheden aan. De Luma Pro heeft een glazen deur met een handvat en glanzende, hoogwaardige materialen, terwijl de Purify-One plastic en een meer gebruikelijk deksel-achtig openings- en knopmenu aan de bovenkant van het apparaat gebruikt. De Luma Pro staat ook op zichzelf als het zeldzame slimme UV-ontsmettingsmiddel op de markt.

Een geavanceerd slim UV-ontsmettingsmiddel voor early adopters

De Violux Luma Pro is een unieke slimme UV-C ontsmettingsmiddel voor woningen en commerciële ruimtes. Hoewel het met zorg moet worden behandeld en er voldoende ruimte is voor een juiste plaatsing en gebruik, is het ontwerp over het algemeen strak en gebruiksvriendelijk. Degenen die geïnteresseerd zijn in het investeren in geavanceerde UV-desinfectie thuis, krijgen een boost van vertrouwen van Violux's laboratoriumtests en een beter geïnformeerde, gemakkelijke bediening dankzij de bijbehorende app.

Specs

  • Productnaam Luma Pro
  • Product Merk Violux
  • MPN LP-2021-Zwart-Zilver
  • Prijs $800.00
  • Releasedatum januari 2021
  • Gewicht 22,5 lbs.
  • Productafmetingen 16 x 15,625 x 17,5 inch.
  • Kleur Zwart
  • Garantie 1 jaar

Aanbevolen: