De 8 beste DSLR-camera's van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste DSLR-camera's van 2022
De 8 beste DSLR-camera's van 2022
Anonim

Voor professionele fotografen, van degenen op de Olympische Spelen tot degenen die in verre jungles kamperen en foto's van tijgers maken, is de DSLR-camera al lang hun favoriete wapen. Met robuuste, duurzame bouwkwaliteit, razendsnelle autofocus en een lange traditie van betrouwbare service in elk denkbaar genre van fotografie, blijven DSLR's terecht populair.

Met spiegelloze camera's die geleidelijk aan het verdwijnen van DSLR's, is er nog steeds een goede reden om te investeren in een camera met een spiegel, naast het duidelijke voordeel van een heldere, optische zoeker. Dankzij hun decennialange service is er een overvloed aan betaalbare, hoogwaardige accessoires die speciaal zijn gemaakt voor DSLR's, en of u nu net begint aan uw reis als fotograaf, of zelfs als u al heel lang een professional bent, de potentiële kostenbesparingen en creatieve flexibiliteit die dit brede scala aan beschikbare apparatuur biedt, mag niet worden genegeerd. DSLR's zijn echte werkpaardcamera's.

Beste algemeen: Nikon D850

Image
Image

Je kunt er niet omheen dat de D850 ondanks zijn leeftijd nog steeds de te kloppen camera is. Met een waanzinnige 45,7 Megapixel Full Frame-sensor is het de DSLR waarmee alle anderen worden gemeten. Het biedt ook een continue opnamesnelheid tot 9 fps, en blinkt uit in het verminderen van ruis bij hoge ISO's, terwijl het een bruikbare basis-ISO van slechts 64 biedt. Het 153-punts autofocussysteem is razendsnel en kan zelfs bij extreem weinig licht scherpstellen situaties.

Timelapse-videoshooters zullen de 8k timelapse-modus waarderen, en videografen zullen genieten van de kwaliteit van de 4k-videomogelijkheden. Het zal ook filmfotografen aanspreken met zijn negatieve digitizer-modus die samenwerkt met de optionele ES-2 Film Digitizer Adapter. De Nikon D850 komt verrassend dicht in de buurt van de perfecte allround DSLR voor bijna elk soort fotograaf.

Resolutie: 45.7MP | Sensortype: Full-frame | Max ISO: 102, 400 | Connectiviteit: WiFi, Bluetooth

Beste voor video: Nikon D780

Image
Image

Nikon's nieuwste DSLR heeft duidelijk meer dan een paar aantekeningen gemaakt van spiegelloze camera's, en dat is geweldig, vooral voor video-shooters. Het zou heel goed kunnen worden gezegd dat de Nikon D780 een DSLR-versie is van Nikon's uitstekende Z6-systeemcamera, die snel bekend werd om zijn videomogelijkheden.

In de D780 vind je een 26,3 Megapixel-sensor en Expeed 6-processor die samen hoogwaardige 4K-beelden produceren tot 30 fps en 1080p-beelden tot 120 fps voor spectaculaire slow motion-opnamen. Bovendien blinkt de camera uit in fotograferen bij weinig licht met een ISO-bereik van 100 tot 51, 200. Bliksemsnelle autofocus met eye-trackinghulpmiddelen enorm, of je nu foto's of video maakt. Professionele fotografen zullen de dubbele kaartsleuven van de D780 voor in-camera beeldback-up waarderen.

Resolutie: 24.5MP | Sensortype: Full-frame | Max ISO: 51200 | Connectiviteit: WiFi, Bluetooth

Beste budget: Nikon D3500

Image
Image

Voor beginners die willen upgraden naar een camera die foto's van professionele kwaliteit kan maken, maar zonder het professionele prijskaartje, is de Nikon D3500 een bij uitstek betaalbare keuze. De 24 megapixel DX-formaat sensor levert hoogwaardige DSLR-kwaliteitsbeelden voor minder geld dan veel point-and-shoots. Het mist enkele van de toeters en bellen van duurdere camera's, maar het is competent waar het telt. Je krijgt continu-opnamen van 5 fps, een bereik van 100-25, 600 ISO en full HD-video-opname tot 60 fps (hoewel het helaas niet in 4k kan opnemen). Of je nu net begint met fotografie, of een goedkope en snelle camera nodig hebt, de Nikon D3500 zal de klus klaren.

Resolutie: 24,7 MP | Sensortype: APS-C | Max ISO: 25600 | Connectiviteit: Bluetooth

"Ik heb met deze camera geschoten en geniet ervan vanwege het lichtgewicht formaat en de bedieningselementen, die gemakkelijk en intuïtief te navigeren zijn." - Katie Dundas, technisch schrijver

Beste crop sensor DSLR: Canon EOS 90D

Image
Image

Als je een upgrade naar je instapmodel Canon DSLR wilt, maar toch je lenzen van APS-C-formaat wilt kunnen gebruiken, biedt de Canon 90D hoogwaardige functies aan een crop-sensorbehuizing. Deze camera heeft veel waarde tussen zijn 32,5 Megapixel-sensor en Digic 8-beeldprocessor, opmerkelijk recente technologie voor een Canon-camera in deze prijsklasse. Hij kan tot 10 fps opnemen en 4K-video opnemen, met geavanceerde gezichts- en oogdetectie en superieure autofocusmogelijkheden. De Canon 90D v alt ruim buiten zijn relatief bescheiden prijsklasse. Het enige voorbehoud is dat het een full-frame sensor en duurzaamheid op professioneel niveau mist.

Resolutie: 32.5MP | Sensortype: APS-C | Max ISO: 25600 | Connectiviteit: Bluetooth, WiFi

Beste robuuste: Pentax K-1 Mark II

Image
Image

Voor avonturiers zijn duurzaamheid en afdichting tegen weersinvloeden van het grootste belang in de uitrusting die ze gebruiken. De Pentax K1 Mark II is ontworpen om bestand te zijn tegen alle elementen die je erop gooit. Of het nu zand, sneeuw of stromende regen is, deze DSLR is gemaakt om tegen een stootje te kunnen.

Naast de robuuste bouwkwaliteit heeft de K1 Mark II een 36,5 Megapixel sensor met hoge resolutie en kan hij een nog grotere resolutie bereiken met behulp van de pixelverschuivingsmodus. Bovendien is deze DSLR een van de weinige met 5-assige beeldstabilisatie, wat betekent dat hij stabilisatie kan bieden voor elke lens en uit de hand kan fotograferen met langere sluitertijden.

In-body beeldstabilisatie betekent dat de camera de sensor zelf beweegt om cameratrilling te corrigeren. Pentax heeft slim gebruik gemaakt van deze beweegbare sensor om zowel de hoge resolutie pixel shift-technologie als enkele andere modi te implementeren. Een van deze modi is Composition Assist, waar je de sensor daadwerkelijk kunt bewegen om micro-aanpassingen aan je compositie te maken zonder de camera zelf te hoeven bewegen.

Voor mensen die de sterren willen fotograferen, kan de AstroTracer-modus een onmisbare functie zijn. Deze modus gebruikt de ingebouwde GPS om automatisch de beweging en positie van de sterren te volgen, terwijl ook een digitaal kompas wordt gebruikt. Dit werkt in combinatie met de beweegbare sensor om de camera te synchroniseren met de beweging van de sterren en stersporen te minimaliseren terwijl lange sluitertijden worden vastgelegd.

Resolutie: 36,4 MP | Sensortype: Full-frame | Max ISO: 819200 | Connectiviteit: WiFi

Beste middenklasse: Canon EOS 6D Mark II

Image
Image

De Canon 6D Mark II is Canons meest betaalbare DSLR met een volformaat sensor. Het mist misschien wat van de toeters en bellen van duurdere full-frame camera's, maar het biedt wel een aantrekkelijke instapoptie in de wereld van full-frame.

De 6D Mark II bereikt zijn aantrekkelijke prijs grotendeels door de implementatie van enigszins verouderde technologie, voornamelijk in zijn 26,2 Megapixel-sensor en de laatste generatie Digic 7-processor. Gezien de kosten van deze camera, moet dergelijke verouderde hardware echter meer worden beschouwd als oude kaas dan bedorven melk, en de camera kan fantastische full-frame foto's en video produceren, zolang je kunt omgaan met een beperking tot 1080p bij 60 fps en 6,5 fps stilstaande beelden.

Het is de moeite waard om te overwegen dat als je de kleinere sensor niet erg vindt, de goedkopere Canon 90D modernere componenten en betere specificaties biedt. Desondanks biedt de 6D Mark II een meer enthousiaste ervaring en de verbeterde beeldkwaliteit die een volformaat sensor biedt.

Resolutie: 26,2 MP | Sensortype: Full-frame | Max ISO: 40000 | Connectiviteit: Ingebouwde WiFi, NFC en Bluetooth

Beste high-end: Canon EOS-1D X Mark III

Image
Image

De Canon 1D X Mark III is de nieuwe en onbetwiste koning van DSLR's. Het is mogelijk de krachtigste en meest veelzijdige camera ooit gemaakt, maar hij heeft ook het gewicht, de omvang en het oogverblindende prijskaartje dat daarbij hoort.

Je zou verwachten dat de 1D X Mark III een sensor heeft met een belachelijke resolutie, maar in feite vallen de 20,1 megapixels ver onder het aantal dat in de meeste moderne DSLR's wordt aangetroffen. De 1D X Mark III is het bewijs dat het aantal megapixels niet alles is. Het is in staat om continu stilstaande beelden met volledige resolutie te maken tot 20 fps, geholpen door een ultramodern autofocussysteem, ingebouwde beeldstabilisatie en Canon's geavanceerde Digic X-beeldprocessor. Het is ook in staat om 4K-video op te nemen met maximaal 60 fps, of zelfs 5.5k RAW-video. Met andere verbazingwekkende specificaties zoals een ISO-bereik van 100 tot 102, 400 en tankachtige robuuste bouwkwaliteit, is de 1D X Mark III een hypermodern doe-het-allemaal beest dat nog vele jaren fantastische resultaten zal leveren.

Resolutie: 20.1MP | Sensortype: Full-frame | Max ISO: 102400 | Connectiviteit: WiFi, Bluetooth

“De Canon 1D X Mark III is niet voor niets favoriet bij professionals: deze full-frame schoonheid kan vrijwel elke opname met gemak maken, als je eenmaal de besturing onder de knie hebt.” - Katie Dundas, technisch schrijver

Beste middenformaat: Pentax 645Z

Image
Image

Als een volformaat sensor het niet helemaal voor je doet, kan de Pentax 645Z de geweldige fotokwaliteit van een middenformaat sensor bieden tegen een relatief betaalbare prijs. Hoewel de 645Z oud wordt, is hij niet traag als het gaat om beeldkwaliteit; met 51.4 megapixels biedt het een hogere resolutie dan de meeste camera's met kleinere sensoren. Wat nog belangrijker is, die pixels zijn veel groter, wat nog belangrijker is voor het bereiken van de ultieme beeldkwaliteit. Het is meestal beschikbaar voor ongeveer $ 5000, wat een koopje is als het gaat om de wereld van middenformaat.

Dit is een zeer gespecialiseerde camera. Het is groot, zwaar, traag en geen goede keuze voor video. Het is ontworpen voor fotografen die foto's van de hoogste kwaliteit moeten maken, waarbij snelheid en gewicht slechts kleine, secundaire kenmerken zijn.

Resolutie: 51,4 MP | Sensortype: Medium formaat (>35mm) | Max ISO: 204800 | Connectiviteit: Geen

Onze algehele topkeuze voor DSLR-camera's is de Nikon D780 (bekijk bij Amazon) vanwege zijn brede scala aan handige functies, gebruiksgemak en veelzijdigheid - je kunt met deze camera prachtige foto's en video maken, wat er ook gebeurt soort fotografie dat je leuk vindt. Er is ook de Nikon D3500 (bekijk bij Amazon). Het is een budgetvriendelijke camera met gebruiksvriendelijke bedieningselementen en een lange batterijduur. Het is een geweldige keuze voor beginnende fotografen of als betrouwbare back-up voor ervaren professionals.

Over onze vertrouwde experts

Andy Zahn is een freelance schrijver, fotograaf en videograaf die sinds 2019 veel van de nieuwste en beste camera's voor Lifewire heeft behandeld. Andy bezit een breed scala aan camera's, van DSLR's tot spiegelloze camera's en drones, en veel van zijn beste werk kan worden bekeken op zijn YouTube-kanaal.

Katie Dundas is een freelance journalist en technisch schrijver. Ze is ook een ervaren fotograaf die regelmatig foto's maakt van camera's, fotografie en drones.

Adam Doud schrijft al bijna een decennium in de technologieruimte. Als hij de Benefit of the Doud-podcast niet host, speelt hij met de nieuwste telefoons, tablets en laptops. Als hij niet aan het werk is, is hij een fietser, geocacher en brengt hij zoveel mogelijk tijd buiten door.

Waar u op moet letten bij een DSLR-camera

Sensorgrootte

De sensor legt het beeld vast en zet licht om in digitale informatie, en bij DSLR's is hij verkrijgbaar in drie formaten. APS-C (ook bekend als DX) meet 23,5 mm x 15,6 mm, Full Frame-sensoren zijn 36 mm x 24 mm, terwijl middelgrote sensoren 44 mm x 33 mm zijn. Typisch, hoe groter de sensor, hoe beter de beeldkwaliteit, maar ook meer gewicht en kosten. Hetzelfde geldt voor de lenzen die elke sensormaat nodig heeft.

Lenscompatibiliteit

Als je al andere camera's en lenzen hebt, is het logisch om een camera aan te schaffen die compatibel is met je andere lensbevestigingen. Lenzen zijn een grote investering, dus veel fotografen zijn loyaal aan één cameramerk, zodat ze hun lenzen door elkaar kunnen gebruiken.

Gewicht en grootte

Als je de hele dag foto's gaat maken of je camera bij je hebt terwijl je reist, helpt het om na te denken over gewicht en grootte. Sommige DSLR's zijn meestal groot en omvangrijk, vooral na het toevoegen van een grote lens. Soms kan een compactere camera comfortabeler zijn tijdens het reizen.

FAQ

    Wat betekent DSLR?

    DSLR staat voor digitale spiegelreflex. Dit type camera werkt wanneer licht een spiegel in de camera raakt die onder een hoek van 45 graden staat. Het licht gaat in een optische zoeker en laat je precies zien wat er wordt gezien. Dit verschilt van een spiegelloze camera, die geen spiegels gebruikt. In plaats daarvan gaat het licht rechtstreeks naar de cameralens.

    Waarom zou je een DSLR kiezen in plaats van een systeemcamera?

    Spiegelloze camera's staan bekend als lichtgewicht en van hoge kwaliteit, dus waarom een DSLR kopen? Hoewel beide geweldige opties zijn, bieden DLSR's doorgaans een langere batterijduur, een grotere keuze aan lenzen, en hebben ze optische zoekers, die voor veel fotografen de voorkeur hebben boven digitale.

    Hoe kun je leren hoe je je nieuwe camera optimaal kunt gebruiken?

    Als je nog niet bekend bent met fotograferen in de handmatige modus, heb dan geduld! Het kan even duren voordat u alle bedieningselementen van uw nieuwe camera volledig onder de knie hebt. De meeste camera's bevatten niet veel instructies, maar je zult merken dat de meeste merken zelfstudies op hun websites of via YouTube hebben staan. Er zijn ook tal van online en persoonlijke fotografiecursussen die zich richten op fotograferen in de handmatige modus.

Aanbevolen: