Tips voor het maken van je eigen radioprogramma

Inhoudsopgave:

Tips voor het maken van je eigen radioprogramma
Tips voor het maken van je eigen radioprogramma
Anonim

Heb je jeuk gehad om je stem uit te zenden? Denk je erover om je eigen radioshow of podcast te maken? Het lijkt in eerste instantie misschien intimiderend, maar moderne technologie heeft het gemakkelijker dan ooit gemaakt om inhoud op te nemen en te uploaden zodat iedereen het kan horen. Maar waar begin je?

Begin met iets waar je van houdt

Je eerste taak is om erachter te komen welk onderwerp of de stijl van het programma je wilt maken. Wat is jouw passie? Misschien wil je een bepaald soort muziek delen, of misschien wil je het hebben over politiek of lokale sport. Benut je interesses en denk zo nodig buiten de kaders.

Doe wat onderzoek nadat je een onderwerp of thema hebt gekozen. Je hebt geen stevige, gevestigde concurrentie nodig als je begint, dus als iedereen in de buurt naar Bob's Sports Show luistert, moet je je programma anders maken.

Het is belangrijk om genoegen te nemen met iets waar je om geeft. Je luisteraars zullen kunnen opmerken of je geïnteresseerd bent in waar je het over hebt, en ze kunnen stoppen met luisteren als ze iemand niet horen die authentiek, eerlijk en bereid is om de show voort te zetten.

Beslis of je een podcast wilt streamen of instellen

Er zijn tegenwoordig meer keuzes voor het maken en verspreiden van je eigen radioprogramma dan ooit tevoren. Iedereen met een klein budget kan een internetradiostation maken en aangepaste programma's uitzenden.

Je kunt ook praktisch geen geld uitgeven en een podcast maken. Neem de tijd om te overwegen welke het beste werkt voor uw doelen en beschikbare middelen. Dit kan afhangen van het publiek dat u wilt bereiken, aangezien de podcastmarkt een andere demografie kent dan radio.

Image
Image

Verzamel tools om je show op te nemen

Je hebt wat basishulpmiddelen nodig om te podcasten of te streamen. Je hebt minimaal een kwaliteitsmicrofoon en een opnametoepassing nodig.

Je hebt misschien meer nodig, afhankelijk van hoe ingewikkeld je radioshow zal zijn. Gebruik je geluidseffecten of muziek? Leer uzelf meer over digitale MP3-bestanden, microfoons, mixers en andere hulpmiddelen van het vak.

Leer waarom je formaten nodig hebt

Je zou je show kunnen voorstellen als een wilde rit met buitensporige inhoud, en dat is geweldig. Onthoud echter dat mensen wezens zijn die orde zoeken, zelfs in wanorde. Formaten geven structuur aan je radioprogramma of podcast. Het zijn de elementen van je uitzending die je luisteraars zullen horen.

Ze kunnen DJ-gebabbel bevatten - dit ben jij, die praat over je passie of op een andere manier contact maakt met je publiek - en wat een 'veger' wordt genoemd, een statement of jingle die je station identificeert.

Leer hoe je ze effectief kunt gebruiken om je luisteraars te laten verwachten dat er op zijn minst iets kleins terugkomt voor elk van je shows.

Origineel materiaal en muziek roy alty's

Als je van plan bent een radioprogramma te maken met muziek die door iemand anders is gemaakt, moet je roy alty's betalen voor het recht om die muziek in de lucht af te spelen.

Gelukkig kun je uitzenden via een derde partij zoals Live365.com en zij zullen die vergoedingen afhandelen, meestal tegen betaling. Je kunt ook gratis origineel gespreksmateriaal of muziek podcasten.

Misschien wil je met een juridische professional praten voordat je begint met uitzenden, zodat je de juridische gevolgen begrijpt. Je wilt niet van de grond komen om vervolgens te worden aangeklaagd.

Image
Image

Promoot het

Nadat je je radioprogramma hebt gemaakt en het volgens een vast schema aan de wereld aanbiedt, wil je zoveel mogelijk luisteraars. Je kunt het beste product ter wereld hebben, maar als niemand weet dat het er is en waar je het kunt vinden, zul je niet veel verkopen.

Het kost misschien wat opstartkosten, maar overweeg om gratis dingen uit te delen zoals sleutelhangers, T-shirts, pennen of notitieblokken bij grote winkelcentra als je lokaal uitzendt.

Je kunt ook gratis adverteren op sociale media of promotievideo's maken op YouTube.

Doe wat onderzoek naar zoekmachineoptimalisatie als je op internet gaat. Op die manier kunnen mensen die geïnteresseerd zijn in wat u aanbiedt, de locatie van uw show op internet vinden.

Aanbevolen: