Tips voor het maken van waterreflectiefoto's

Inhoudsopgave:

Tips voor het maken van waterreflectiefoto's
Tips voor het maken van waterreflectiefoto's
Anonim

Bij de overstap van point-and-shoot camera's naar DSLR's of spiegelloze camera's met verwisselbare lens (ILC's), is een geweldig aspect van de meer geavanceerde hardware de extra handmatige instellingen die beschikbaar zijn. Deze extra opties geven je de mogelijkheid om indrukwekkende foto's te maken die moeilijk te dupliceren zijn met een camera op beginnersniveau.

Een zo'n soort foto is er een waar een waterreflectie een spiegelbeeld creëert. Er zijn een paar verschillende camera-instellingen en precies de juiste lichtomstandigheden nodig om de gewenste look te creëren met een grote hoeveelheid water.

Probeer deze suggesties om erachter te komen hoe je de verschillende functies van een geavanceerde camera kunt gebruiken om opnamen te maken met waterreflecties in je foto's.

Image
Image

Handige tips voor het maken van foto's van water

  • Kies de juiste onderwerpen Heel wat verschillende objecten zullen goed werken als het onderwerp dat in de reflectie in dit soort foto's verschijnt, inclusief bossen met herfstbladeren, lichten in een skyline van de stad 's nachts, interessante bouwarchitectuur, bergen, oceaanpieren, zeevogels en planten, en parasols en ander veelvoorkomend strandspeelgoed en -objecten.
  • Gebruik een klein diafragma. Om een foto te maken van water met een reflectie, moet je een kleine diafragmaopening gebruiken, wat betekent dat een groot deel van de foto scherp is. Probeer f11- of f22-instellingen voor het fotograferen van water met een sterke reflectie.
  • Vind de juiste lens Het maximale diafragma waarmee u kunt fotograferen, hangt af van het type lens dat u gebruikt met uw DSLR of spiegelloze ILC. Dus om dit soort foto's te maken, hoeft u zich geen zorgen te maken over de brandpuntsafstanden van de lens. Zorg er in plaats daarvan voor dat je een lens vindt die de mogelijkheid biedt om te fotograferen met een klein diafragma/grote f-stop-instelling.
  • Probeer een korte sluitertijd te gebruiken U wilt ook de sluitertijd vrij snel instellen, omdat dit de onscherpte door eventuele rimpelingen in het water minimaliseert. Het opkrikken van deze instelling zou geen al te groot probleem moeten zijn wanneer u overdag foto's van het water maakt. Als er meer licht beschikbaar is, kan de camera met een hogere snelheid fotograferen. Gelukkig is het met een DSLR-camera vrij eenvoudig om handmatig een hoge sluitertijd in te stellen.
  • Verhoog de ISO niet te veel Als je merkt dat je niet voldoende licht hebt om zowel met een hoge sluitertijd als met een groot diafragma te fotograferen, kun je moet de ISO-instelling een beetje verhogen. Probeer indien mogelijk niet verder te gaan dan ISO 400 of 800, zodat je niet te veel ruis in de afbeelding introduceert en je uiteindelijke foto er "korrelig" uitziet.
  • Stel de autofocus in op de reflectieEen goede manier om ervoor te zorgen dat de reflectie helder blijft, is door deze te gebruiken om de autofocus van de camera in te stellen. Je wilt dat het spiegelbeeld op de foto zo scherp mogelijk is. Mogelijk moet u een statief gebruiken om een vaste hand en een scherp beeld te krijgen.
  • Stel het belichtingspunt handmatig in Zorg ervoor dat u de handmatige belichtingsinstellingen van uw spiegelloze ILC- of DSLR-camera gebruikt om de foto te belichten voor een deel van het water waar geen reflectie optreedt. Vertrouw niet op automatische belichtingsinstellingen, aangezien de camera kan proberen de belichting in te stellen op basis van een bepaald gebied binnen de reflectie, waardoor het beeld mogelijk onderbelicht blijft.
  • Zorg dat het rustig weer is. Je zult willen proberen om op het water te schieten als het oppervlak kalm is. Wind veroorzaakt rimpelingen in het water die de weerspiegeling zullen vervormen.
  • Vermijd opnamen midden op de dag met felle zon. Foto's van waterreflecties werken over het algemeen beter vroeg of laat op de dag wanneer de zon laag aan de hemel staat. Fotograferen bij bewolkt weer resulteert meestal ook in een beter spiegelbeeld.

Aanbevolen: