Firefox's 100e build brengt Picture-in-Picture-ondertitels en meer

Firefox's 100e build brengt Picture-in-Picture-ondertitels en meer
Firefox's 100e build brengt Picture-in-Picture-ondertitels en meer
Anonim

Het lijkt net gisteren dat Mozilla's Firefox-webbrowser Google begon te geven en die gemene Jeeves een run voor hun geld.

In werkelijkheid zijn het echter duizenden gisteren geweest. Firefox werd gelanceerd in 2004 en nu is de browser terug met een 100ste iteratie, zoals aangekondigd via een officiële Mozilla-blogpost. Firefox 100, zoals ze het noemen, brengt tal van nieuwe functies op tafel.

Image
Image

Ten eerste bevat de beeld-in-beeld-modus van de browser nu ondertitels en bijschriften, wat fantastisch is voor zware multitaskers en natuurlijk slechthorenden. Deze functie werkt met YouTube, Prime Video en Netflix, naast elke website die de W3C-standaard WebVTT-indeling (Web Video Text Track) ondersteunt.

Mozilla heeft verklaard dat dit slechts het begin is voor beeld-in-beeld-ondertitels en dat in de toekomst meer websites en streamingplatforms bruikbaar zullen worden, maar ze gaven geen details.

De browser bevat ook een nieuwe taalwisselaar, waardoor gebruikers eenvoudig hun voorkeurstaal in de browser kunnen wijzigen. Firefox integreert met meer dan 100 talen, allemaal toegankelijk met een snelle aanpassing van de instellingen.

Het bedrijf rolt ook zijn functie voor het automatisch aanvullen van creditcards uit naar Europa, aangezien deze tool voorheen alleen beschikbaar was voor inwoners van de VS.

De volledig uitgeruste Firefox 100 is beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen, waaronder Mac, Windows en Linux. Smartphones krijgen ook een Firefox 100-update, maar zonder de beeld-in-beeld-verbeteringen. Mobiele gebruikers krijgen echter wel aanpasbare achtergronden en een herziening van de gebruikersinterface.

Aanbevolen: