Hoe een Echo Dot als luidspreker te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe een Echo Dot als luidspreker te gebruiken
Hoe een Echo Dot als luidspreker te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Zorg ervoor dat je Amazon Echo Dot succesvol is ingesteld voordat je begint.
  • Schakel Bluetooth in op het apparaat dat u wilt koppelen met de Echo Dot.
  • Je hebt een AUX-kabel nodig om de 3,5 mm-uitgang van de Echo Dot te gebruiken.

Dit artikel legt uit hoe je een Echo Dot als luidspreker gebruikt. Naast het rechtstreeks streamen van muziek, podcasts of audioboeken van uw gekoppelde apparaat naar uw Echo Dot, kunt u ook verbinding maken met andere apparaten zoals een smartphone, tablet of een externe luidspreker via Bluetooth of een AUX-kabel.

Kan Echo Dot als luidspreker worden gebruikt?

Ja, de Echo Dot is een luidspreker die, naast de virtuele assistent-functionaliteit genaamd Alexa, muziek kan afspelen, audioboeken kan lezen of je kan vermaken met je favoriete podcast. De Echo Dot is uitgerust met een 1,6-inch front-firing speaker die met succes een grote kamer met geluid kan vullen.

De Echo Dot is een kleine luidspreker, dus houd je geluidsverwachtingen onder controle (het is echter waarschijnlijk beter dan de luidspreker in je smartphone). Hoewel je een grotere, betere luidspreker op de Echo Dot kunt aansluiten, gaat dit artikel in op het gebruik van de Echo Dot als uitvoerapparaat (ook wel luidspreker genoemd).

Om je Echo Dot als luidspreker te gebruiken, moet je eerst je Amazon Echo Dot instellen. Zodra je dit proces hebt voltooid, kun je Alexa vragen om wat muziek af te spelen of je gekoppelde apparaat gebruiken om te selecteren waarnaar je wilt luisteren via de Alexa-app. Hier leest u hoe u aan de slag gaat.

Hoe gebruik ik mijn Amazon Echo Dot als luidspreker?

Aangezien de Echo Dot een luidspreker is met extra functionaliteit, moet u hem als luidspreker gebruiken om hem gewoon te gaan gebruiken.

  1. Open de Alexa-app.
  2. Navigeer naar Play.
  3. Tik op de afspeellijst waar je naar wilt luisteren van Amazon Music of scrol omlaag om andere opties te selecteren, zoals lokale radio.
  4. Als u een nieuwe muziekservice wilt koppelen, navigeert u naar de onderkant van het scherm en kiest u een service die wordt vermeld onder Nieuwe services koppelen.
  5. Eenmaal geselecteerd, tik op Inschakelen om te gebruiken.

    Image
    Image
  6. Volg de aanwijzingen, zoals het invoeren van uw inloggegevens en Alexa toestemming geven om uw account te koppelen.
  7. Zodra het account is gekoppeld, ziet u een bevestiging in de Alexa-app. Tik op Sluiten.

    Image
    Image
  8. Als je de gewenste muziekstreamingservice wilt gebruiken, zeg je 'Alexa, speel Pandora' of 'Alexa, speel Spotify'.

Gebruik de Echo Dot als luidspreker voor een ander apparaat via Bluetooth

Een andere manier om je Amazon Echo Dot als luidspreker te gebruiken, is door hem te koppelen met een ander apparaat, zoals een telefoon, tablet of computer.

  1. Zorg ervoor dat het apparaat waarmee u verbinding wilt maken zich binnen het Bluetooth-bereik bevindt en dat Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Vraag Alexa om " Nieuw apparaat koppelen." Alexa zoekt naar het apparaat waarmee je verbinding wilt maken.
  3. Ga naar de Bluetooth-instellingen van je apparaat en tik op Echo Dot-XXX (de exacte naam van het netwerk is voor elk apparaat anders). Maak er verbinding mee.

    Image
    Image
  4. Je kunt nu muziek van dit apparaat streamen via Bluetooth via de luidspreker van je Echo Dot.

Voor bepaalde apparaten, zoals een externe Bluetooth-luidspreker, moet je het apparaat mogelijk handmatig toevoegen in de Alexa-app door naar Devices > Echo & Alexa te gaan > Echo Dot (uw apparaat) > Sluit een apparaat aan. U selecteert vervolgens het apparaat uit de lijst met beschikbare apparaten.

Verbind met een Echo Dot met een kabel

Als dat allemaal lastig klinkt, is er een andere manier om je Echo Dot als luidspreker te gebruiken, door een AUX-kabel aan te sluiten op de 3,5 mm-ingang van de Echo Dot. Door dit te doen, zal uw Echo Dot muziek afspelen vanaf het aangesloten apparaat.

  1. Sluit de AUX-kabel aan op de 3,5 mm-uitgang op uw Echo Dot, die zich naast de voedingspoort bevindt.
  2. Steek het andere uiteinde van de kabel in het apparaat waarop u uw Echo Dot wilt aansluiten, zoals een smartphone.
  3. Als beide apparaten via de draad zijn aangesloten, wordt elk geluid van het bronapparaat (een smartphone in ons voorbeeld) afgespeeld via de luidspreker van de Echo Dot.

FAQ

    Hoe reset ik een Echo Dot?

    Om je Echo Dot terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, open je de Alexa-app en tik je op Devices > Echo & Alexa, kies je Echo Punt en tik vervolgens op Factory Reset Voor een minder ingrijpende oplossing voor veel problemen, kunt u overwegen uw Echo Dot opnieuw op te starten: haal het netsnoer uit het stopcontact, wacht een paar minuten en steek het er dan weer in.

    Hoe stel ik een Echo Dot in?

    Om uw Echo Dot in te stellen, opent u de Alexa-app en selecteert u Devices > plusteken en tikt u vervolgens op Apparaat toevoegen > Amazon Echo, kies uw apparaat en tik vervolgens op Verbinden met wifiNadat je een oranje lampje op je Echo Dot ziet, tik je op Doorgaan Navigeer naar de wifi-instellingen van je smartphone, zoek en maak verbinding met het Amazon-netwerk. Terug in de Alexa-app, tik op Doorgaan, selecteer je wifi-netwerk en tik op Verbinden

    Hoe zet ik een Echo Dot uit?

    Er is geen speciale aan / uit-knop die een Echo Dot uitschakelt. Koppel het apparaat los om het volledig uit te schakelen. Als u de Echo Dot wilt dempen, drukt u op de mute-knop om de microfoon van het apparaat uit te schakelen.

    Waarom knippert mijn Echo Dot groen?

    Als je Echo Dot groen knippert, geeft het apparaat aan dat je in gesprek bent of dat je een inkomende oproep hebt. De Echo Dot blijft groen knipperen totdat u het gesprek beëindigt. Om een gesprek te beëindigen, zeg, Alexa, beëindig gesprek.

Aanbevolen: