De 5 beste manieren om Google Maps Reisplanner te gebruiken

Inhoudsopgave:

De 5 beste manieren om Google Maps Reisplanner te gebruiken
De 5 beste manieren om Google Maps Reisplanner te gebruiken
Anonim

Als je Google Maps Trip Planner nog nooit eerder hebt gebruikt, zul je versteld staan hoeveel het je helpt bij het organiseren en stroomlijnen van je volgende reis. Met de Google Maps Reisplanner kunt u wandeltochten uitstippelen, plaatsmarkeringen plaatsen om gebieden die u wilt bezoeken te markeren en zelfs re altime locatietracking gebruiken om ervoor te zorgen dat u altijd weet waar uw gezinsleden zijn.

Dus als je klaar bent om je volgende reis te plannen, log dan in op je Google-account en log in op Google Maps Trip Planner om het te volgen.

De Google Maps Reisplanner gebruiken

Wanneer u voor het eerst inlogt op de Google Maps Trip Planner-pagina, ziet u een kaart en schijnbaar niets anders. Dat komt omdat de hoofdpagina de weergavekaart is voor uw geplande reizen.

Image
Image

Deze weergavekaart kan vele lagen (individuele kaarten) op elkaar bevatten. Maar voordat u lagen kunt toevoegen, moet u eerst uw reiskaarten maken. Om dit te doen, klikt u op het vierkant Grotere kaart weergeven icoon in de rechterbovenhoek van het venster.

Klik vervolgens op het menu pictogram in de linkerbovenhoek van het venster. Selecteer in het menu Maak nieuwe kaart.

Nu ben je klaar om je eerste reis te plannen!

Gebruik de afstandstool om stadswandelingen te plannen

Stel je voor dat je een reis naar New York City plant. U heeft gereserveerd voor een verblijf in het Roosevelt Hotel in de buurt van Park Avenue.

Je wilt een wandeltocht door de stad maken, maar je weet niet zeker hoe ver populaire attracties van het hotel verwijderd zijn.

Google Trip Planner heeft een handig hulpmiddel voor het meten van afstanden waarmee u kunt meten hoe ver wegen of paden kunnen zijn wanneer u zich daadwerkelijk op een locatie bevindt.

Image
Image

Hier leest u hoe u de meettool gebruikt.

  1. Klik op uw naamloze kaartbewerkingsscherm op het gereedschap Meet afstanden en gebieden (het liniaalpictogram).
  2. Het muispictogram verandert in een dradenkruis. Gebruik dit dradenkruis om uw geplande wandelroute langs de straten van de stad en naar uw geplande hotspots in kaart te brengen.
  3. Elke keer dat u met de muis klikt, wordt een nieuw segment aan uw route toegevoegd. Op elk kruispunt klikken is een goede manier om een stadswandeling te meten.
  4. Stel de naam van deze kaart in op NYC Walking Tour.

In dit voorbeeld kun je, als je iets minder dan drie kilometer loopt, een bezoek brengen aan het PlayStation Theater, Radio City Music Hall, het Museum of Modern Art, Rockefeller Center en natuurlijk heel veel winkels onderweg. Dat is een geweldige wandeling rond het blok.

Gebruik markeringen om locaties te markeren

Nu je alle locaties weet die je wilt bezoeken, kun je een set markeringen op deze kaart maken, zodat je ze later kunt onthouden.

Image
Image

Om een nieuwe markering op de kaart in te stellen, klikt u op het gereedschap Markering toevoegen (het punaisepictogram).

Het muispictogram verandert in een vizier. Klik op het vizier op de kaart bij de locaties die u van plan bent te bezoeken. Wanneer de markering is geplaatst, ziet u een pop-upvenster waarin u de naam van de locatie kunt invullen, samen met eventuele opmerkingen.

Het notitiegedeelte is een geweldige plek om reserveringen of reisplannen voor die locatie toe te voegen.

Klik op Save om die markering aan je nieuwe kaart toe te voegen.

Een alternatieve methode om markeringen toe te voegen is om de locatie te zoeken met behulp van het zoekveld. Een markering van die plek verschijnt op de kaart. Klik op Toevoegen aan kaart in de informatieve pop-up om die markering aan uw kaart toe te voegen.

Stuur uw re altime locatie naar uw familie

Image
Image

In een stad als New York zou het voor je gezinsleden heel gemakkelijk zijn om te verdwalen. In een tijd waarin elke mobiele telefoon ingebouwde GPS-tracking heeft, is hier echter geen enkele reden voor.

De tijd dat ouders walkietalkies bij zich droegen om in contact te blijven met hun kinderen tijdens het reizen, is voorbij. U kunt nu de locatie van uw gezin tijdens vakanties in de gaten houden door te zoeken naar hun kleine blauwe stip op een kaart.

Om GPS-tracking in Google Maps in te schakelen, installeert u de Google Maps-app voor Android of iOS. Als u en uw gezin tijdens de vakantie uit elkaar gaan, laat dan iedereen de Google Maps-app starten. Om re altime locatie delen te starten:

  1. Tik op het menu pictogram in de linkerbovenhoek van het scherm.
  2. Tik op Locatie delen in het menu.
  3. Tik op de Aan de slag knop.
  4. Kies Totdat je dit uitschakelt, en selecteer alle gezinsleden om je locatie mee te delen.
  5. Tik op de knop Share om je locatie te delen.

Nu kun je de locatie van je gezinsleden als blauwe stippen op een kaart van het gebied bekijken, rechtstreeks vanaf je telefoon.

Bekijk uw opgeslagen Trip Planner-kaarten in Google Maps door op het pictogram menu te klikken, op Uw plaatsen te tikken en opte tikken MAPS uit het menu.

Voeg kaarten toe aan blogs of sociale berichten

Als je vakantie iets meer buiten de gebaande paden is, zoals een wandeltocht de bergen in, is het altijd een goed idee om mensen te laten weten waar je naartoe gaat.

Image
Image

Uw Google Maps-reisplanner insluiten is eenvoudig.

  1. Klik in de Google Maps Reisplanner op de kaart die u heeft gemaakt op de Share link onder uw reisnaam.
  2. Klik op Insluiten op mijn site.
  3. Verander de privacy-instelling in Public voor insluiting in een blogpost, of in individuele gezinsleden voor een sociale post.
  4. Klik op de Klaar knop.
  5. Klik op de drie puntjes rechts van de reisnaam.
  6. Klik op Insluiten op mijn site.
  7. Kopieer de insluitcode die wordt weergegeven in het codevenster.

Als je de kaart in je blog insluit, zorg er dan voor dat je de post-edit-modus overschakelt naar Code View, en plak de iframe-insluitcode die je hebt gekopieerd van Google Maps Trip Planner.

Sla het bericht op en publiceer het, zodat iedereen je reisplannen kan zien.

Image
Image

Als je je Trip Planner-kaart wilt delen met vrienden en familie op Facebook of Twitter, klik dan op de Share link op je kaart en kopieer de link in de Link om te delen veld.

Als je deze link in een Facebook- of Twitter-bericht plakt, wordt een afbeelding van de kaart in het bericht ingesloten. Het is een perfecte manier om mensen te laten weten waar je naartoe gaat en hoe lang je van plan bent daar te blijven.

Delen dat je voor een langere periode niet thuis zult zijn met het publiek kan gevaarlijk zijn, aangezien dieven vaak het internet afspeuren naar mogelijkheden om in te breken in huizen. Het is het beste om uw kaartaandelen beperkt te houden tot vrienden en familie, tenzij u een publiek figuur bent en wilt dat uw reizen voor een breed publiek worden gepubliceerd.

Controleer het verkeer voordat u vertrekt

Als u tijdens uw vakantie een dagje uit wilt en plaatsen wilt bezoeken die op rijafstand van het hotel liggen, kan het moeilijk zijn als u de verkeerspatronen van een nieuw gebied niet kent.

Image
Image

De perfecte oplossing hiervoor is de ingebouwde verkeerskaart van Google Map. Voordat u het echter kunt gebruiken, moet u uw Trip Planner-kaart in Google Maps openen.

  1. Log in op Google Maps met hetzelfde account dat u hebt gebruikt om u aan te melden bij Google Maps Reisplanner.
  2. Klik op het Menu pictogram en klik vervolgens op Jouw plaatsen.
  3. Klik op Kaarten en kies uw opgeslagen vakantiekaart uit de lijst.
  4. Klik op X om het menu Lagen te sluiten.
  5. Klik nogmaals op het Menu icoon en klik op Verkeer.

Je ziet je opgeslagen vakantiekaart met de huidige verkeersomstandigheden als overlay bovenaan. Nu kunt u deze kaart gebruiken om uw route naar uw eerste toeristische bestemming te plannen en het verkeer te vermijden.

Andere dingen die u kunt doen met Google Maps Reisplanner

De bovenstaande functies zijn slechts enkele van de beste functies die u kunt vinden in de Google Map Reisplanner. Er zijn er nog een paar die nuttig kunnen zijn bij het plannen of tijdens uw volgende reis.

  • Layers: Leg de ene kaart op de andere, voeg naar wens lagen toe of verwijder ze. Hiermee kunt u een kaartweergave maken die alleen de gewenste locaties op één kaart bevat.
  • Links delen: deel uw kaarten rechtstreeks op Facebook, Twitter of Gmail.
  • Draw a line: Met deze tool kun je routes op je kaart tekenen. Het klikt op bekende wegen of paden op de kaart.
  • Routebeschrijving toevoegen: Gebruik deze tool om stapsgewijze routebeschrijvingen op één locatie tegelijk in te voegen. U kunt rij-, fiets- of wandelroutes toevoegen.
  • Exporteren naar KML/KMZ: Met deze functie kunt u uw kaarten exporteren in een indeling die u kunt importeren in andere kaartprogramma's zoals Google Earth of ESRI ArcGIS. (Meer informatie over KML-bestanden.)

Google Maps Trip Planner ziet eruit als een eenvoudige kaarttool aan de oppervlakte. Maar alle kenmerken en functies die u zult ontdekken tijdens het gebruik, maken het een waardevol hulpmiddel voor uw volgende gezinsvakantie.

Aanbevolen: