Chrome's highlight-links kunnen de manier waarop we internet gebruiken veranderen

Inhoudsopgave:

Chrome's highlight-links kunnen de manier waarop we internet gebruiken veranderen
Chrome's highlight-links kunnen de manier waarop we internet gebruiken veranderen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Chrome 90 laat je rechtstreeks linken naar elke gemarkeerde tekst op een webpagina.
  • Zoeken op het web kunnen slimmer en sneller worden.
  • Alleen op Chrome gebaseerde browsers ondersteunen het koppelen van hoogtepunten.
Image
Image

Google's Chrome-browser zal binnenkort veranderen hoe links op internet werken - en het wordt geweldig.

Met de nieuwe functie 'link om te markeren' van Chrome 90 kun je naar elk stuk tekst op een webpagina linken, niet alleen naar de pagina zelf. Deze eenvoudige wijziging kan de manier veranderen waarop we internet gebruiken, hoe we zoeken en meer. Het kan zelfs voldoende zijn om gebruikers weg te houden van Safari en Firefox, tenzij ze volgen.

"Mensen die blogberichten schrijven, kunnen nu rechtstreeks linken naar een specifieke zin waarnaar ze proberen te verwijzen", vertelde marketingadviseur Phil Johnston aan Lifewire via e-mail.

"Historisch gezien hadden pagina-naar-pagina-links een slechte UX omdat je niet zou weten in welke sectie de belangrijke tekst zich bevond, tenzij een anker werd gebruikt."

Markeer het web

Chrome-gebruikers kunnen tekst op elke pagina selecteren, er met de rechtermuisknop op klikken en Kopieer link om te markeren kiezen Dit kopieert een URL alleen voor dat specifieke tekstfragment op dat specifieke web bladzijde. Als u deze URL deelt, wordt iedereen die erop klikt direct naar die tekst geleid en wordt deze gemarkeerd.

Het is een slimme functionaliteit waarmee u nauwkeuriger kunt zijn met uw koppelingen.

Dit is om allerlei redenen handig. Je kunt een bladwijzer maken voor specifieke delen van een pagina, zodat je er later veel sneller op terug kunt komen.

Of je kunt deze links naar anderen sturen, en ze hoeven niet de hele pagina te doorzoeken om bij het gedeelte te komen dat je wilt dat ze zien. Maar dit is nog maar het begin.

Hoogtepuntkoppeling is momenteel alleen beschikbaar in Chrome en Edge, dus als u op een koppeling klikt en deze wordt geopend in Safari of Firefox, ziet u geen hoogtepunten. Maar als dat verandert, dan verandert dit fundamenteel de manier waarop het web werkt.

Woorden geen pagina's

Op dit moment gaat een link naar een webpagina, vergelijkbaar met hoe een telefoonnummer vroeger aan een gebouw werd gekoppeld, met extensies om individuele kantoren te bereiken. Nu kunnen we rechtstreeks contact opnemen met mensen via hun mobiel. Markeer links zijn als mobiele telefoonnummers voor het web.

Zodra je aan het web begint te denken in termen van individuele stukjes tekst, opent het wat je ermee kunt doen. Google-zoekopdrachten kunnen bijvoorbeeld linken naar een specifieke paragraaf die uw vraag beantwoordt in plaats van u op de pagina te dumpen en te vereisen dat u nog een zoekopdracht uitvoert om te krijgen wat u nodig heeft.

Image
Image

In feite heeft Google hier al de conceptuele basis voor gelegd. De zoekresultaten van Google tonen u vaak het relevante tekstfragment dat tijdens het zoeken uit de gekoppelde pagina is geknipt.

"Dus, als iemand zoekt op 'Hoe lang is King Kong'," vertelde SEO-specialist Greg Birch aan Lifewire via e-mail, "dan tonen ze een fragment uit een blogpost waarvan ze denken dat het het antwoord bevat. Tekst het koppelen van blokken is een ander aspect van die strategie."

Dit zal natuurlijk worden uitgebuit door link-hongerige SEO-optimizers, maar in dit geval kan het resultaat zelfs goed zijn voor gebruikers. Een anders slecht gerangschikte website kan worden verhoogd dankzij een bijzonder goed of relevant informatiefragment.

"Het zal waarschijnlijk alleen maar de manier veranderen waarop SEO's hun positie verbeteren", zegt Birch. "Je zou het kunnen gebruiken om je site hoger te rangschikken voor specifieke, op vragen gebaseerde zoekopdrachten."

Dit zou de zoekresultaten veel gerichter kunnen maken en het einde betekenen van blogposts met spam die hun woordentelling met pluisjes vullen om hun zoekrangschikking te verbeteren.

Wat nu?

Om dit soort atomaire koppeling van de grond te krijgen, moet het door alle browsers worden ondersteund en moet het voor iedereen mogelijk zijn om die koppelingen te genereren. Zullen Apple en Mozilla volgen? "Ik zie niet in waarom niet", zegt Birch. "Het is een slimme functionaliteit waarmee u nauwkeuriger kunt zijn met uw koppelingen."

Image
Image

Er is een nieuwe oogst van apps die dit soort deep-linking gebruiken. Ze laten je linken naar alinea's in documenten op je desktop, telefoon of iPad, en de beste van hen werken samen, waardoor een diepe onderlinge koppeling tussen apps mogelijk is. Stel je voor dat dit wordt gecombineerd met de nieuwe links naar hoogtepunten van Google.

Je kunt bijvoorbeeld webpagina's gewoon daar in de browser markeren en later zoeken, waarbij je je zoekopdracht beperkt tot fragmenten die je hebt verzameld. Of u kunt een app hebben die deze fragmenten automatisch verzamelt. En in dit scenario zou tekst op een webpagina live in een document kunnen worden toegevoegd, en die tekst zou veranderen wanneer de originele pagina wordt bijgewerkt.

De mogelijkheden zijn enorm. Laten we hopen dat dit niet de zoveelste SEO-tool wordt die het web nog meer verpest.

Aanbevolen: