Samsung Galaxy S10e Review: kleiner, goedkoper, maar nog steeds indrukwekkend

Inhoudsopgave:

Samsung Galaxy S10e Review: kleiner, goedkoper, maar nog steeds indrukwekkend
Samsung Galaxy S10e Review: kleiner, goedkoper, maar nog steeds indrukwekkend
Anonim

Bottom Line

De Samsung Galaxy S10e is bijna net zo indrukwekkend als zijn duurdere broers en zussen, en het zal je portemonnee niet zo veel pijn doen.

Samsung Galaxy S10e

Image
Image

We hebben de Samsung Galaxy S10e gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Samsung vlaggenschip Galaxy S10 is een grote, mooie en eersteklas smartphone die kan wedijveren met de beste van Apple, maar $ 899 is veel geld om aan een smartphone uit te geven. Daarom bestaat de Galaxy S10e. Deze telefoon is een beetje kleiner en heeft een aantal functies terug, maar heeft ook een lager prijskaartje van $ 749. Hoewel het nauwelijks goedkoop is, brengt het de S10e dichter bij de verwachte prijs van het vlaggenschip van Samsung, terwijl veel van de meest aantrekkelijke functies intact blijven.

De Galaxy S10e is niet zo'n indrukwekkend totaalpakket als de kern Galaxy S10, maar het is nog steeds een zeer aantrekkelijk toestel gezien de lagere prijs.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Design: nog steeds flitsend, zelfs met een flatscreen

Samsung's kleinere Galaxy S10e lijkt visueel op de Galaxy S10 en de extra grote Galaxy S10+, maar er zijn enkele belangrijke verschillen.

Behalve dat het een klein beetje korter en smaller is dan de Galaxy S10, is het meest voor de hand liggende onderscheid dat het scherm van de Galaxy S10e volledig plat is, terwijl de S10 en S10+ langs de rechter- en linkerkant buigen. Flatscreens waren vroeger de norm voor Samsung's Galaxy S-lijn, dus sommige oude Samsung-fans geven misschien de voorkeur aan deze verandering. Tussen het platte oppervlak en het grote schermformaat heeft de Galaxy S10e een silhouet dat lijkt op de Apple iPhone XS.

Zonder het gebogen scherm ziet de zijrand rond het scherm er wat groter uit en lijkt de Galaxy S10e niet zo strak als de standaard S10. Het perforatiescherm - met een klein gaatje in de rechterbovenhoek voor de camera aan de voorzijde - geeft deze telefoon echter nog steeds een onderscheidende allure die opv alt in de premium smartphonemarkt.

De Galaxy S10e heeft dezelfde gekleurde glasopties als de Galaxy S10, met reflecterende Prism White, Prism Black, Prism Green en Prism Blue opties. Er is ook een gewaagde kanariegele kleur die alleen beschikbaar is op de S10e, maar helaas is deze op het moment van schrijven nog niet in Noord-Amerika uitgebracht.

Het is waarschijnlijk het beste 1080p-paneel dat je vandaag op een smartphone kunt vinden.

De linkerkant van de telefoon heeft de volumeknop en een speciale knop voor de Bixby-spraakassistent, en de USB-C-poort en 3,5 mm koptelefoonpoort bevinden zich aan de onderkant. Aan de rechterkant vind je de aan / uit-knop, die ook dienst doet als vingerafdruksensor. Dit is een aanzienlijke verandering ten opzichte van de sensor in het display die te zien is op de grotere Galaxy S10-modellen.

De sensor van de Galaxy S10e is voor het grootste deel een upgrade: hij is aanzienlijk sneller en nauwkeuriger dan de in-display-versie van de Galaxy S10 die we hebben getest. De positionering is echter een beetje onhandig - als je je telefoon meestal met je rechterhand oppakt, is hij goed geplaatst voor je duim. Maar als je je linkerhand gebruikt, moet je je wijsvinger strekken om de sensor te bereiken, wat vastliep op wat een moeiteloos proces zou moeten zijn.

Net als de andere Galaxy S10-modellen is de Galaxy S10e IP68-gecertificeerd voor stof- en waterbestendigheid en bestand tegen onderdompeling in maximaal 1,5 meter water gedurende maximaal 30 minuten.

De Galaxy S10e wordt aangeboden met 128 GB of 256 GB interne opslag. Dit kan worden uitgebreid met een microSD-geheugenkaart (tot 512 GB).

Kijk eens naar enkele van de andere beste Samsung-telefoons die je kunt kopen.

Configuratieproces: volledig eenvoudig

Het instellen van de Galaxy S10e was een heel eenvoudig proces. Nadat we een simkaart hadden geplaatst, hoefden we de aan / uit-knop slechts een paar seconden ingedrukt te houden en de telefoon ging aan. Vanaf daar hebben we gewoon de aanwijzingen op het scherm gevolgd, waaronder het lezen en accepteren van overeenkomsten, verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk (optioneel), kiezen om al dan niet te herstellen vanaf een back-up en/of gegevens over te zetten vanaf een andere telefoon, en inloggen op Google- en Samsung-accounts.

Image
Image

Prestaties: Indrukwekkende kracht

De Galaxy S10e heeft een aantal iets lagere specificaties en functies in vergelijking met zijn duurdere tegenhangers, maar doet zeker geen concessies aan de verwerkingskracht.

De Galaxy S10e heeft hetzelfde Qualcomm Snapdragon 855 system-on-a-chip aan de binnenkant, wat momenteel de meest geavanceerde Android-smartphoneprocessor is die er is. Het komt niet helemaal overeen met Apple's eigen A12 Bionic-chip (die de nieuwste iPhones aandrijft), maar het maakt nog steeds indruk en heeft behoorlijk wat meer kracht dan de Snapdragon 845-chip van vorig jaar.

In combinatie met 6 GB RAM in het basismodel dat we hebben getest (er is ook een 8 GB-versie met 256 GB opslag), voldoet de Galaxy S10e aan alle verwerkingsvereisten, of je nu media streamt of snel van app wisselt, of het spelen van veeleisende mobiele games zoals Asph alt 9: Legends en PUBG Mobile.

Hoewel je wat schermresolutie opoffert met de Galaxy S10e, zou je dat misschien kunnen compenseren met prestaties.

Onze benchmarktesten bevestigen dit ook. De Galaxy S10e had een PCMark Work 2.0-score van 9, 648, wat een van de hoogste is die we hebben geregistreerd voor een van de nieuwste smartphones. Het verslaat zelfs de score van 9, 276 van de Galaxy S10, wat mogelijk te wijten is aan het scherm met een lagere resolutie van de Galaxy S10e.

GFXBench's resource-intensieve Car Chase-benchmarktest liep op 39 frames per seconde, bijna het dubbele van de Galaxy S10's score (21 fps) op het scherm met hogere resolutie en kwam overeen met hetzelfde 60 fps-teken op de T-Rex-benchmark. Dit laat zien dat hoewel je wat schermresolutie opoffert met de Galaxy S10e, je dit misschien goedmaakt in prestaties.

Bekijk onze gids voor Samsung Galaxy-telefoons.

Image
Image

Connectiviteit: Veel snel

We zagen geweldige snelheden op het 4G LTE-netwerk van Verizon, waarbij de meeste testresultaten binnen hetzelfde downloadbereik van 30-40 Mbps vielen dat we van andere recente smartphones hebben gezien. We hadden ook een paar tests die uitkwamen in het bereik van 58-63 Mbps, wat hoger is dan normaal in ons testgebied (ongeveer 10 mijl ten noorden van Chicago).

We weten niet zeker waarom de Galaxy S10e die hogere cijfers haalde bij meerdere tests, maar we klagen niet. Alles voelde snel aan in ons dagelijks gebruik, of we nu op het web surften, media streamden of apps downloadden.

De Galaxy S10e is ook compatibel met 2,4 Ghz en 5 Ghz wifi-netwerken.

Beeldkwaliteit: nog steeds geweldig bij 1080p

De Galaxy S10e heeft een geweldig scherm, ook al heeft het een iets lagere resolutie dan de Galaxy S10. Hier krijg je een 5,8-inch Dynamic AMOLED-scherm met een resolutie van 1080p. Het is pittig en levendig, met uitstekend contrast en helderheid. Het is waarschijnlijk het beste 1080p-paneel dat je vandaag op een smartphone zult vinden, en tijdens normaal gebruik merkten we niet veel verschil met het scherm van de Galaxy S10.

Ter vergelijking: de Galaxy S10 heeft een iets groter 6,1-inch scherm met een QHD+ (1440p) paneel. Het verschil is eigenlijk alleen van dichtbij zichtbaar, maar het is die kleine verbetering die het scherm van de Galaxy S10 tot een van de allerbeste op elke smartphone maakt. De S10e komt in de buurt, maar het is gewoon niet zo scherp. Het voelt gek om te klagen over zo'n klein verschil, maar Samsung's vlaggenschip Galaxy S-telefoons hebben al jaren QHD-schermen. Compromissen sluiten op deze specificatie, wanneer de Galaxy S10e duurder is dan de Galaxy S9, is een beetje teleurstellend.

Als je van plan bent om de telefoon te gebruiken met de Gear VR virtual reality headset shell, zal de daling in resolutie zeker meer opvallen als het scherm zich recht voor je ogen bevindt.

Lees meer beoordelingen van de beste AT&T-smartphones om te kopen.

Geluidskwaliteit: Luid en duidelijk

Met een klein luidsprekerrooster aan de onderkant van de telefoon en een ander in de oortelefoon boven het scherm, levert de Galaxy S10e een krachtige audioweergave. Muziek klinkt behoorlijk schoon en helder uit de telefoon, en het wordt zowel luider als voller als je de Dolby Atmos-software-optie activeert.

De gesprekskwaliteit was geweldig op het 4G LTE-netwerk van Verizon, of je nu via de ontvanger luistert of overschakelt naar de luidspreker.

Image
Image

Camera-/videokwaliteit: twee lenzen zijn beter dan één (maar niet zo goed als drie)

De Galaxy S10e heeft maar twee camera's aan de achterkant - en we zeggen "alleen" omdat de andere Galaxy S10-modellen er drie hebben. Uiteindelijk zorgt het verminderde aantal lenzen voor een minder veelzijdige camera-opstelling op de Galaxy S10e, en we waren teleurgesteld over het weglaten van de 12-megapixel telecamera (f/2.4) die de 2x optische zoom biedt op de andere S10-modellen.

Dus welke lenzen heeft de Galaxy S10e? Hier krijg je een 12-megapixel hoofdgroothoekcamera met een dual-aperture-functionaliteit die automatisch kan schakelen tussen brede f/1.5- en smalle f/2.4-instellingen, afhankelijk van de hoeveelheid licht waar je fotografeert. U kunt er ook handmatig tussen schakelen in de Pro-opnamemodus.

Die camera is gekoppeld aan een 16-megapixel ultragroothoekcamera (f/2.2), wat een unieke en leuke functie is. Met deze lens kun je "uitzoomen" en veel meer van je omgeving in beeld vastleggen zonder een aantal stappen terug te hoeven doen.

Wat betreft de ontbrekende camera met 2x optische zoom: de meeste opstellingen met twee camera's, waaronder recente iPhones en sommige eerdere Galaxy-modellen, hebben dit soort secundaire camera om een scène van dichterbij te bekijken. Het voelt als een nuttigere optie voor alledaagse opnamen dan de meegeleverde ultragroothoeklens, en puur digitaal zoomen verslechtert je opname.

De Galaxy S10e is een goed compromis als je super high-end functies wilt voor een aangenamere prijs.

Deze merkwaardige omissie maakt de Galaxy S10e een minder robuuste shooter, maar de dual-camera setup hier maakt nog steeds indruk.

De fotokwaliteit was geweldig. Onze opnamen waren kleurrijk en levendig, met veel detail en een sterk dynamisch bereik. De resultaten waren iets pittiger dan de Apple iPhone XS Max, maar niet op het punt dat ze er onnatuurlijk of overdreven bewerkt uitzagen. Nachtopnamen leverden behoorlijke details, maar konden de helderheid en verlichtingsboost van de speciale nachtmodi op de Google Pixel 3 en Huawei Mate 20 Pro niet helemaal evenaren.

De Galaxy S10e fungeert ook als een zeer krachtige videocamera, met de mogelijkheid om rijke, superheldere 4K-beelden vast te leggen met 60 frames per seconde, of naar een lagere resolutie te gaan en te profiteren van functies zoals autofocus en videostabilisatie. Het heeft ook een echt indrukwekkende Super Steady-modus voor scènes met veel actie, evenals meerdere slow-mo-opname-opties die erg leuk zijn om mee te spelen.

Image
Image

Batterij: stroom en voordelen

De Galaxy S10e heeft een batterijpakket van 3, 100 mAh, wat een lichte verbetering is ten opzichte van de Galaxy S9 van vorig jaar (3, 000 mAh-batterij) en een kleine stap lager dan de Galaxy S10 (3, 400 mAh-batterij). Uiteindelijk zal het je een intensief gebruik per dag opleveren, net zoals de standaard S10.

Op een gemiddelde doordeweekse dag - zonder langdurig batterijbelastende games en apps te gebruiken - zouden we de dag doorgaans eindigen met een batterijduur van ongeveer 30-35%. Door het harder te pushen met games en streaming media daalden we tot 15% of minder, dus als je een zeer zware gebruiker bent, wees dan bereid om 's middags een opwaardering te betalen.

Gelukkig heeft de Galaxy S10e draadloos opladen voor een moeiteloze batterijboost. Het heeft ook dezelfde PowerShare-functie als de grotere modellen, waarmee je een andere draadloos oplaadbare telefoon tegen de achterkant van het apparaat kunt plaatsen om een deel van je lading te delen. Deze functie kan ook worden gebruikt met Samsung's Galaxy Buds en Galaxy Watch Active-apparaten, wat waarschijnlijk van pas zal komen als je onderweg bent.

Software: een betere gebruikersinterface

De Galaxy S10e draait op de meest recente versie van het besturingssysteem van Google, Android 9 Pie, en de nieuwe One UI-skin van Samsung is een stapje hoger dan bij eerdere versies. Het is een schonere, eenvoudigere benadering die is gericht op bruikbaarheid, waardoor het gemakkelijker wordt om functies te vinden en door menu's te navigeren.

Het is nog steeds Android in de kern en heeft nog steeds het gevoel van een Samsung-skin, maar het bedrijf heeft hier een lichtere en meer doordachte touch gekregen. De persoonlijke assistent van Bixby heeft zelfs een aantal nieuwe trucs toegevoegd, zoals aanpasbare routines die de telefoon in bepaalde dagelijkse contexten zou moeten uitvoeren.

Image
Image

Prijs: Duur, maar heeft veel kracht voor de prijs

Voor $ 749 voor het basismodel is de Galaxy S10e nog steeds een dure smartphone. Maar het is $ 150 minder dan de Galaxy S10 en $ 250 minder dan de Galaxy S10 +, waardoor het een betere waarde lijkt. Het biedt veel kracht en functionaliteit zonder de grens van $ 1.000 te halen.

Er zijn goedkopere telefoons op vlaggenschipniveau die een beetje kracht en sommige functies opofferen, zoals de OnePlus 6T van $ 579, maar de Galaxy S10e is een goed compromis als je super high-end functies wilt voor een meer smakelijke prijs.

Bekijk onze gids voor het ontgrendelen van Samsung-telefoons.

Samsung Galaxy S10e vs. Apple iPhone XR: Battle of the "Budget Flagships"

De Galaxy S10e voelt aan als het antwoord van Samsung op de iPhone XR: beide zijn goedkopere alternatieven voor de duurste vlaggenschiptelefoons van het merk. De Galaxy S10e en iPhone Xr behouden allebei genoeg van hun vlaggenschip-DNA om de moeite waard te zijn, en bereiken die lagere prijs door het ontwerp aan te passen, een camera aan de achterkant af te knippen en de schermresolutie te verlagen. Gelukkig doen geen concessies aan de krachtige processor binnenin.

De iPhone XR biedt enkele voordelen, zoals een betere selectie van apps en games, soepele software en uitstekende op gebaren gebaseerde navigatie. Maar het voelt alsof je betere hardware krijgt met de Galaxy S10e. Het scherm van Samsung heeft een veel hogere resolutie, je hebt nog steeds twee camera's aan de achterkant om mee te werken en het heeft nog steeds de koptelefoonpoort die Apple lang geleden op de stoep heeft gezet. Beide zijn sterke telefoons, maar de Galaxy S10e voelt minder afgeslankt aan dan de iPhone XR.

Geïnteresseerd in het lezen van meer reviews? Bekijk onze selectie van de beste smartphones.

Afgekort, maar nog steeds geweldig

De Samsung Galaxy S10e offert een paar voordelen op en vermindert de schermgrootte en resolutie, maar het is nog steeds een sterk vlaggenschip dat is ontworpen om de aandacht te trekken. Als je op zoek bent naar de nieuwste en beste smartphonetechnologie, maar daarbij een klein krasje wilt besparen, is de Galaxy S10e een zeer waardevol alternatief.

Specs

  • Productnaam Galaxy S10e
  • Product Merk Samsung
  • SKU 887276328713
  • Prijs $749.00
  • Releasedatum maart 2019
  • Productafmetingen 0,31 x 2,77 x 5,6 inch.
  • Kleurprisma Zwart,
  • Opslag 128GB
  • RAM 6GB
  • Batterijcapaciteit 3, 100mAh
  • processor Qualcomm Snapdragon 855

Aanbevolen: