Hoe een screenshot te maken op een HP-laptop

Inhoudsopgave:

Hoe een screenshot te maken op een HP-laptop
Hoe een screenshot te maken op een HP-laptop
Anonim

Wat te weten

  • Op een laptop drukt u op prt sc (Print Screen). U kunt ook de Snipping-tool of Snip & Sketch openen vanuit het Start-menu.
  • Screenshots ga naar This PC > Pictures > Screenshots wanneer u het toetsenbord gebruikt.
  • Druk op een tablet tegelijkertijd op Power en Volume omlaag. Screenshots gaan naar je Photos app.

Dit artikel legt de belangrijkste manieren uit om een screenshot te maken op een HP-laptop: met het toetsenbord of met andere software, afhankelijk van je versie van Windows.

Vier manieren om het toetsenbord te gebruiken om een screenshot te maken

Er zijn vier manieren om het toetsenbord te gebruiken om schermafbeeldingen te maken met Windows. Bij elk moet je de afbeelding in een editor zoals Paint (of iets dergelijks) plakken om de afbeelding verder te bekijken en te manipuleren.

  1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets + Shift + S. Sleep uw cursor over het gedeelte van het scherm dat u wilt vastleggen.
  2. Gebruik de knop "Print Screen". Druk met het scherm omhoog dat u wilt vastleggen op Prt Sc. Het bevindt zich helemaal rechts op de bovenste rij van uw toetsenbord, in de buurt van de toetsen Invoegen en Verwijderen.

    Als u deze methode gebruikt, ziet u waarschijnlijk geen enkele indicatie dat de schermafbeelding "nam".

    Voor een meer visuele cue, gebruik de toetsencombinatie Windows + Prt Sc. Wanneer u deze snelkoppeling gebruikt, knippert uw scherm even zwart om te bevestigen dat de opname heeft plaatsgevonden. Knipper en je mist het misschien.

  3. Ten slotte kunt u Alt + Prt Sc gebruiken om het actieve venster vast te leggen. Nogmaals, je zult geen indicatie zien dat de vangst daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Vanuit de afbeeldingseditor van uw keuze kunt u de afbeelding opslaan en manipuleren.

Standaard gaan de opnamen naar Deze pc > Foto's > Screenshots.

Hoe Snip & Sketch te gebruiken in Windows 10

Windows 10 heeft ook enkele software-opties om een screenshot te maken. Een daarvan is de Snip & Sketch-app. Zo gebruik je het.

  1. Klik met het venster of scherm dat u wilt vastleggen open op het Startmenu.

    Image
    Image
  2. Zoek naar Snip & Sketch in de zoekbalk en selecteer het uit de resultaten.

    Image
    Image

    Je kunt Snip & Sketch ook openen met de sneltoets Windows + Shift + S.

  3. Er verschijnt een menu bovenaan het scherm. Klik op de vierde optie om de hele afbeelding vast te leggen, die eruitziet als een rechthoek met markeringen in elke hoek.

    Image
    Image

    Met de andere opties kun je een rechthoek tekenen om vast te leggen, een vrije vorm te maken of het actieve venster te pakken.

  4. Hoe je het scherm ook gebruikt, Windows zal het opslaan op het klembord en de map opslaan, en er zal een melding verschijnen. Klik op de melding (die een miniatuur van het scherm bevat dat u zojuist hebt gemaakt) om een aanpassingsvenster te openen.

    Image
    Image

    Om de schermafbeelding in een Word- of ander document te gebruiken, hoeft u niet op de miniatuur te klikken. Plaats de cursor waar u de afbeelding wilt hebben en druk vervolgens op Ctrl + V om te plakken.

  5. In dit venster kunt u de afbeelding markeren, markeren en bijsnijden met behulp van de gereedschappen bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  6. Om de schermafbeelding op te slaan, klik op het Save icoon.

    Image
    Image
  7. Kies in het volgende venster een bestandsnaam, bestandstype en locatie voor je opgeslagen screenshot.

    Image
    Image

Een screenshot maken met het knipprogramma

Een andere software-oplossing, die Microsoft langzaam uitfaseert in Windows-updates, is de Snipping Tool. Zo gebruik je het.

  1. Navigeer naar het venster dat u wilt vastleggen en klik vervolgens op het Startmenu.

    Image
    Image
  2. Gebruik het zoekvak om te zoeken naar "Snipping tool" en selecteer het uit de resultaten.

    Image
    Image
  3. Selecteer in het menu Mode het type selectie dat u wilt gebruiken. Als u het volledige scherm wilt vastleggen, klikt u op Knipsel op volledig scherm, maar u kunt ook een rechthoekig gedeelte, een enkel venster kiezen of een aangepaste vorm tekenen.

    Image
    Image
  4. Snipping Tool opent de schermafbeelding in een nieuw venster, waar u de hulpmiddelen bovenaan kunt gebruiken om aantekeningen en markeringen te maken voordat u de schermafbeelding opslaat.

    Image
    Image
  5. Klik om op te slaan op de knop die eruitziet als een diskette.

    Image
    Image
  6. Er wordt een opslagvenster geopend waarin u uw afbeelding een naam kunt geven, een bestandstype kunt selecteren en kunt kiezen waar u deze wilt opslaan.

    Image
    Image

Hoe maak je een screenshot op een HP tablet

HP stopte in 2011 met de tabletmarkt, maar u kunt het scherm vastleggen door op Power + Volume omlaag te drukken als u nog heb er een. Je kunt screenshots vinden in de Photos app.

Aanbevolen: