Heb je een tv nodig voor PlayStation VR?

Inhoudsopgave:

Heb je een tv nodig voor PlayStation VR?
Heb je een tv nodig voor PlayStation VR?
Anonim

Wat te weten

  • Je kunt de PS VR zonder tv gebruiken. Sluit de PS VR zoals gewoonlijk aan, maar sluit geen HDMI aan tussen de tv en de processoreenheid.
  • Zolang de PlayStation Camera is gemonteerd op een plek waar hij de speelruimte kan zien, heb je geen tv nodig om VR-games te spelen.
  • De tv laat andere mensen in de kamer naar je scherm kijken, maar het is niet nodig om te spelen.

Of je nu een tv vrijmaakt, een speciale ruimte voor virtual reality wilt of je PlayStation VR mee op reis neemt, het is mogelijk om de hardware aan te sluiten zonder een extern scherm. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, PlayStation 5 en zowel CUH-VR1- als CUH-VR2-modellen van PS VR.

Kan ik PS VR gebruiken zonder tv?

Het korte antwoord is dat dat kan, en je hoeft niets anders te doen om de randapparatuur aan te sluiten; je slaat gewoon een enkele kabelverbinding over. Dit is wat je moet doen.

  1. Schakel je PlayStation 4 of 5 uit en haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Sluit de PlayStation Camera aan op de poort aan de achterkant van je console.

    Als je PS VR gebruikt met een PlayStation 5-console, heb je een gratis Playstation Camera Adapter van Sony nodig.

  3. Zoek een geschikte plek voor je PlayStation Camera waar hij je zal 'zien' terwijl je aan het spelen bent. Het niet hebben van een tv om de camera bovenop of voor te plaatsen, is het andere grote verschil. Sony raadt aan dat het ongeveer anderhalve voet van de vloer is en zes voet verwijderd van waar u staat of zit.

    Je moet vermijden om hem op de grond te zetten om ervoor te zorgen dat hij de lichten op je VR-headset en controllers goed kan registreren (en geen struikelgevaar wordt). In plaats daarvan kun je het op een bureau, tafel of stoel zetten.

  4. Sluit de processoreenheid aan op uw console met een HDMI-kabel en sluit deze aan op de HDMI PS4-poort aan de achterkant van de doos.

    U kunt de HDMI TV poort open laten; dit is het enige verschil in hoe je PS VR instelt zonder tv.

    Image
    Image
  5. Leg een kabel tussen de micro-USB-poort aan de achterkant van de processoreenheid en een USB-poort aan de voorkant van de console.

    Image
    Image
  6. Sluit het netsnoer aan op de AC-adapter van de PS VR en sluit de kabel vervolgens aan op de achterkant van de processoreenheid. Steek het netsnoer in een stopcontact.
  7. Sluit de twee kabels van de PS VR-headset aan op de voorkant van de processoreenheid. Deze stap verschilt afhankelijk van je PlayStation VR-model:

    • CUH-VR1: Schuif de rechterkant van de processoreenheid naar achteren om de poorten te onthullen, sluit de kabels aan en schuif het compartiment weer naar voren. Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op het uiteinde van de headset.
    • CUH-VR2: Sluit de kabels van de headset aan op de poorten aan de voorkant van de processoreenheid.

    Zorg ervoor dat de symbolen op de kabels overeenkomen met die boven de poorten: Driehoek en Cirkel voor links, X en Vierkant voor rechts.

    Image
    Image
  8. Steek je console weer aan en zet hem aan.
  9. Zet je PS VR-headset op en druk op de Power-knop. Om de camera-instellingen aan te passen, ga naar Instellingen > Apparaten > PlayStation VR > PS-camera aanpassen.

Wat heb ik nodig voor PlayStation VR?

Hoewel een tv niet nodig is om het virtual reality-systeem van Sony te gebruiken, heb je een paar andere dingen nodig.

Ten eerste heb je een PlayStation 4- of PlayStation 5-console nodig (met de camera-adapter voor de PS5) om hem op aan te sluiten. In tegenstelling tot sommige op zichzelf staande VR-systemen zoals de Oculus Go, heeft PS VR een extern systeem nodig voor grafische weergave en verwerking.

Als je VR-set niet wordt geleverd met Move-bewegingscontrollers, heb je er ook een nodig om sommige (maar niet alle) compatibele games te spelen. Sommige titels hebben alleen de standaard DualShock 4- of DualSense-controllers nodig die bij de consoles zijn geleverd, en de camera gebruikt de lichten die ze uitstralen om beweging te detecteren.

Je hebt geen optionele accessoires nodig, zoals de PlayStation Move Sharp Shooter, een plastic behuizing voor de controllers die je het gevoel geeft dat je een pistool vasthoudt. Die kunnen goed zijn voor onderdompeling, maar ze zijn niet nodig om games te laten werken.

Wat een kamer betreft, heb je een open gebied nodig met niets waar je tijdens het spelen over kunt struikelen of raken. Het kan gemakkelijk zijn om je om te draaien terwijl je een VR-game speelt, dus je wilt zoveel mogelijk ruimte opzij zetten; idealiter heb je twee meter aan elke kant.

Heeft u een goede tv nodig voor VR?

Omdat de tv uiteindelijk optioneel is voor PS VR, maakt de kwaliteit niet uit. Een goed, groot scherm is handig als je VR-games speelt met vrienden en wilt dat ze zien wat er gebeurt terwijl je speelt. Anders staat alles op het scherm in de headset, wat werkt, of er nu een tv is aangesloten of niet.

FAQ

    Wat is Sony PlayStation VR?

    Sony PlayStation VR is het virtual reality-spelsysteem van het merk en bestaat uit een headset, koptelefoon, processor en benodigde kabels. PS VR-systemen werken specifiek met PS4- en PS5-gameconsoles en ondersteunde PlayStation VR-games.

    Welke technologieën gebruikt Sony voor PlayStation VR?

    PS VR is een gekoppeld VR-systeem dat een PlayStation-console gebruikt in plaats van een VR-compatibele pc voor verwerkingskracht. PS VR werkt ook met een aparte verwerkingseenheid voor taken zoals 3D-audio en kabelbeheer. Het systeem gebruikt ook een PlayStation-camera, een versnellingsmeter en gyroscoopsensoren om hoofd- en lichaamsbewegingen te volgen.

Aanbevolen: