Wat is een Lightning-connector? En heb je er een nodig?

Inhoudsopgave:

Wat is een Lightning-connector? En heb je er een nodig?
Wat is een Lightning-connector? En heb je er een nodig?
Anonim

De Lightning-connector is een kleine verbindingskabel die wordt gebruikt met mobiele apparaten van Apple (en zelfs sommige accessoires) die de apparaten oplaadt en verbindt met computers en oplaadstenen.

Wat is een Lightning-connector?

De Lightning-connector werd in 2012 geïntroduceerd met de komst van de iPhone 5 en, kort daarna, de iPad 4. Het blijft de standaard manier om ze zowel op te laden als aan te sluiten op andere apparaten zoals een laptop, hoewel sommige apparaten, zoals de iPad Pro van 2018, gebruiken mogelijk USB-C in plaats van Lightning als standaardconnector.

De kabel zelf is klein met een dunne Lightning-adapter aan de ene kant en een standaard USB-A-adapter aan de andere. De Lightning-connector is 80 procent kleiner dan de 30-pins connector die hij heeft vervangen en is volledig omkeerbaar, wat betekent dat het niet uitmaakt naar welke kant de connector is gericht wanneer je hem in de Lightning-poort steekt.

Image
Image

Wat kan de Lightning-connector doen?

De kabel wordt voornamelijk gebruikt om het apparaat op te laden. De iPhone en iPad bevatten beide een Lightning-kabel en een oplader die wordt gebruikt om het USB-uiteinde van de kabel op een stopcontact aan te sluiten. De kabel kan ook worden gebruikt om het apparaat op te laden door het op de USB-poort van een computer aan te sluiten, maar de kwaliteit van de lading die u uit uw laptop of desktop-pc kunt halen, zal variëren. De USB-poort op een oudere computer levert mogelijk niet genoeg stroom om een iPhone of iPad op te laden.

De Lightning-connector doet meer dan alleen stroom verzenden. Het kan ook digitale informatie verzenden en ontvangen, zodat u het kunt gebruiken om foto's en video's naar uw laptop te uploaden of om muziek en films te downloaden. De iPhone, iPad en iPod Touch werken samen met iTunes om bestanden te synchroniseren tussen uw iOS-apparaat en uw computer.

De Lightning-connector kan ook audio verzenden. Beginnend met de iPhone 7 heeft Apple de hoofdtelefoonconnector in zijn smartphone-opstelling gedumpt. Hoewel de opkomst van draadloze hoofdtelefoons en luidsprekers Apple's beslissing dreef, bevatten de nieuwste iPhones een Lightning-naar-hoofdtelefoonadapter die de apparaten verbindt met hoofdtelefoons met ministekkeraansluitingen.

Lightning Connector-adapters breiden het gebruik ervan uit

Een brede markt van Lightning-adapters breidt de mogelijkheden van uw draagbare Apple-apparaten uit.

  • Lightning-naar-USB-cameraverbindingskit. Dit apparaat geeft je iPhone of iPad effectief een USB-poort. Hoewel geadverteerd voor het aansluiten van camera's op uw smartphone of tablet, ondersteunt de USB-poort een bedraad toetsenbord, een muzikaal toetsenbord met MIDI of zelfs een USB-naar-Ethernet-kabel. Deze adapter is er in drie varianten: USB, Micro-USB en USB-C voor nieuwere apparaten.
  • Lightning-naar-HDMI "Digital AV"-adapter. Dit apparaat is een geweldige manier om uw iPhone of iPad op uw HDTV aan te sluiten. Met de adapter kunt u niet alleen het scherm van uw apparaat op de tv dupliceren, veel apps zoals Netflix en Hulu werken met de adapter om er video op volledig scherm doorheen te sturen. De adapter bevat ook een Lightning-poort, zodat u uw iPhone of iPad kunt opladen terwijl deze is aangesloten op uw tv.
  • Lightning-naar-3,5 mm koptelefoonaansluiting. Deze dongle verbindt een standaard bedrade hoofdtelefoon met de iPhone of iPad via de Lightning-poort. Het werkt met elk apparaat dat de 3,5 mm-standaard voor audio gebruikt, inclusief externe luidsprekers.
  • Bliksem-naar-VGA. Gebruik deze kabel om video uit te voeren naar een monitor of projector die de VGA-ingangsstandaard gebruikt. Deze technologie verzendt alleen video, geen geluid, maar is perfect voor presentaties op het werk.

Waarom heeft de Mac een Lightning-kabel? Waarmee werkt het nog meer?

Omdat de adapter zo dun en veelzijdig is, is de Lightning-connector een geweldige manier geworden om veel van de geweldige accessoires die we gebruiken met de iPhone, iPad en Mac op te laden. Hier zijn enkele van de verschillende apparaten en accessoires die de Lightning-poort gebruiken:

  • Magisch toetsenbord
  • Magische muis 2
  • Magic Trackpad 2
  • Apple Pencil (De Lightning-poort wordt ook gebruikt om de Pencil te koppelen met de iPad Pro.)
  • Siri-afstandsbediening (voor gebruik met de nieuwste Apple TV's.)
  • AirPods oplaadcassette
  • Beats X-oortelefoons
  • Earpods (Dit zijn de nieuwe hoofdtelefoons die bij de iPhone en iPad worden geleverd.)

Welke mobiele apparaten zijn compatibel met de Lightning-connector?

Apple introduceerde de Lightning-connector in september 2012 en het is de standaardpoort geworden op het mobiele aanbod van Apple, waaronder de iPhone, iPad en iPod Touch. De volgende apparaten hebben Lightning-poorten:

  • iPhone 5 en hoger.
  • iPad 4 en nieuwer (inclusief Air-, Mini- en Pro-modellen).
  • iPod Touch 5e generatie en hoger.
  • 7e generatie iPod Nano

iPad

iPod

  • iPod Nano (7e generatie)
  • iPod Touch (5e generatie)
  • iPod Touch (6e generatie)

Hoewel er een 30-pins adapter beschikbaar is voor de Lightning-connector voor achterwaartse compatibiliteit met oudere accessoires, is er geen Lightning-adapter voor de 30-pins connector. Dit betekent dat apparaten die eerder zijn geproduceerd dan die op deze lijst niet werken met nieuwere accessoires waarvoor de Lightning-connector nodig is.

FAQ

    Hoe krijg je water uit een Lightning-connector?

    Ontkoppel alle kabels of accessoires, tik zachtjes op uw apparaat met de connector naar beneden gericht om vloeistof te verwijderen en laat het apparaat ten minste 30 minuten in een droge ruimte staan. Probeer opnieuw op te laden. Als de waarschuwing voor vloeistofdetectie nog steeds verschijnt, laat u het apparaat maximaal 24 uur drogen op een plek met wat luchtstroom.

    Hoe verwijder je een kapotte Lightning-connector?

    Wanneer een Lightning-kabel in een apparaat afbreekt, gebruik dan een grote en stevige pin (zoals een luierpin of naainaald) om het gebroken stuk eruit te wrikken. U kunt ook een kleine punttang gebruiken om de kapotte connector uit te graven.

    Hoe maak je een Lightning Connector schoon?

    Een vuile Lightning-kabel of -poort kan een defecte verbinding veroorzaken, dus je moet de oplaadpoort schoonmaken met perslucht. Vervolg door de connector en poort schoon te maken met een wattenstaafje gedrenkt in ontsmettingsalcohol.

Aanbevolen: