Hoe de Amazon Echo-temperatuursensor te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Amazon Echo-temperatuursensor te gebruiken
Hoe de Amazon Echo-temperatuursensor te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Als je de Amazon Echo-temperatuursensor wilt gebruiken, zeg je: " Alexa, wat is de temperatuur binnen?"
  • Instellen per apparaatgroep: Tik in de Alexa-app op Apparaten, selecteer een smart home-groep > Bewerken. Selecteer de temperatuursensor > Save.
  • Je kunt dan zeggen: " Alexa, wat is de temperatuur van (groepsnaam)?"

In dit artikel wordt uitgelegd hoe je de ingebouwde Amazon Echo-temperatuursensor gebruikt die te vinden is in sommige Amazon Echo-apparaten, waaronder de Echo (4e generatie) en Echo Plus (2e generatie). Alleen de Echo en Echo Plus hebben ingebouwde temperatuursensoren.

Vergelijkbare functionaliteit is beschikbaar bij Alexa-compatibele thermostaten en standalone temperatuursensoren.

Hoe de Amazon Echo-temperatuursensor te gebruiken

Om de Amazon Echo-temperatuursensor te gebruiken, hoef je alleen maar te zeggen: "Alexa, wat is de temperatuur binnenin?"

Dit werkt alleen als je een compatibel Echo-apparaat hebt en het werkt alleen als je dat Echo-apparaat gebruikt. Je moet ook dat exacte commando gebruiken. Variaties op dit commando zullen mislukken, of Alexa zal het verkeerd interpreteren.

Als een ander Echo-apparaat je vraag oppikt, zelfs in dezelfde kamer als de compatibele Echo, kan het je de temperatuur niet geven.

De Amazon Echo-temperatuursensor instellen

Om de temperatuur van je compatibele Echo van andere Echo-apparaten of de Alexa-app te achterhalen, moet je deze aan een apparaatgroep toewijzen. Nadat je de sensor aan een apparaatgroep hebt toegewezen, vraag je een van je Echo-apparaten, of zelfs de Alexa-app, naar de temperatuur van die groep.

Als je compatibele Echo zich bijvoorbeeld in je woonkamer bevindt, zou je vragen: "Alexa, wat is de temperatuur van de woonkamergroep?" of "Alexa, wat is de temperatuur in de woonkamer?"

Zodra je de Amazon Echo-temperatuursensor aan een groep hebt toegewezen, kun je hem ook in routines gebruiken.

Hier leest u hoe u de Amazon Echo-temperatuursensor instelt:

  1. Open de Alexa-app op je telefoon.
  2. Tik op Apparaten.
  3. Selecteer een Smart Home Device Group die een compatibel echo-apparaat bevat.
  4. Selecteer Bewerken.

    Image
    Image
  5. Selecteer in het gedeelte Apparaten de temperatuursensor en tik op Opslaan.

    Image
    Image
  6. De temperatuursensor is nu toegewezen aan de relevante apparaatgroep. In de toekomst kun je de temperatuur van die sensor van elk van je Echo-apparaten of de Alexa-app krijgen door te zeggen: "Alexa, wat is de temperatuur van (groepsnaam)?"

Hoe de Amazon Echo-temperatuursensor in routines te gebruiken

Het instellen van een Amazon Echo-temperatuursensorroutine werkt op dezelfde manier als het instellen van een Alexa-routine. Je gebruikt de Alexa-app, creëert een routine en gebruikt de temperatuursensor om een gebeurtenis in je slimme huis te activeren.

Hier is een voorbeeld van hoe je een Amazon Echo-temperatuursensorroutine instelt:

  1. Open de Alexa-app.
  2. Tik op Meer.
  3. Tik op Routines.
  4. Tik op Plus (+).

    Image
    Image
  5. Tik op Wanneer dit gebeurt.
  6. Tik op Smart Home.
  7. Tik op je Echo-apparaat dat een ingebouwde temperatuursensor heeft.

    Image
    Image
  8. Stel de triggertemperatuur in met de schuifregelaar en tik op Opslaan.

    Als u wilt activeren wanneer de temperatuur onder een bepaald punt da alt, tikt u op Boven en schakelt u dit over naar Below.

  9. Tik op Actie toevoegen.
  10. Selecteer de actie die u wilt activeren. Voor dit voorbeeld gebruiken we Alexa Says.

    Image
    Image
  11. Volg de aanwijzingen op het scherm voor uw specifieke activiteit en tik op Volgende.
  12. Controleer de routinedetails en verander alles wat veranderd moet worden.
  13. Als je klaar bent, tik je op Opslaan.

    Image
    Image
  14. Als uw actie een reactie van een Echo-apparaat vereist, kiest u het apparaat van uw voorkeur.
  15. Je routine is nu klaar voor gebruik.

    Image
    Image

Alexa-compatibele thermostaten en standalone sensoren

Hoewel slechts een paar Echo-apparaten ingebouwde temperatuursensoren hebben, zijn er andere manieren om Alexa-compatibele temperatuursensoren aan je huis toe te voegen. De twee meest voorkomende opties zijn voor Alexa geschikte thermostaten en stand-alone temperatuursensoren.

Als je een slimme thermostaat met Alexa installeert, kun je Alexa gebruiken om de huidige temperatuur bij de thermostaat te achterhalen, naast het verhogen of verlagen van de airconditioning of de verwarmingstemperatuur. Om de temperatuur van een van deze thermostaten te achterhalen, vraag je: "Alexa, wat is de temperatuur binnenin?" Je kunt ook vragen: "Alexa, wat is de temperatuur van de thermostaat?" of "Alexa, waar is de thermostaat op ingesteld?"

Op zichzelf staande temperatuursensoren werken op vrijwel dezelfde manier als de temperatuursensor op compatibele Echo-apparaten. Zodra je een van deze sensoren met Alexa hebt verbonden, via wifi of een draadloze hub, kun je deze toewijzen aan een apparaatgroep en vervolgens vragen: "Alexa, wat is de temperatuur van (apparaatgroep)?"

FAQ

    Waarom geeft Alexa me de verkeerde temperatuur?

    Als Alexa de verkeerde temperatuur weergeeft, gebruikt het mogelijk de verkeerde locatie-instellingen. Om de locatie van uw apparaat te wijzigen, opent u de Alexa-app en selecteert u Devices > Echo & Alexa > Your Device > ApparaatlocatieVoer uw volledige adres in en selecteer Opslaan

    Hoe verbind je Alexa met wifi?

    Je kunt de wifi-instellingen van je apparaat bijwerken door naar de Alexa-app te gaan en Devices > Echo & Alexa > te selecterenUw apparaat . Selecteer naast Wi-Fi-netwerk Wijzigen en volg de instructies op het scherm om verbinding te maken met een nieuw netwerk.

    Hoe reset je Alexa?

    Je kunt je Echo-apparaat resetten met de Alexa-app. Tik op Apparaten > Echo & Alexa en kies het apparaat dat je wilt resetten. Zoek onder Apparaatinstellingen Factory Reset en tik erop. Houd er rekening mee dat hiermee al je eerdere instellingen worden gewist.

Aanbevolen: