Problemen met het Windows 11 Ethernet-stuurprogramma oplossen

Inhoudsopgave:

Problemen met het Windows 11 Ethernet-stuurprogramma oplossen
Problemen met het Windows 11 Ethernet-stuurprogramma oplossen
Anonim

De juiste Ethernet-driver is nodig voor Windows 11 om correct toegang te krijgen tot een bekabeld netwerk. Problemen met dit stuurprogramma resulteren in fouten, problemen met internet en vaak helemaal geen internetverbinding.

Deze handleiding is bijna uitsluitend bedoeld voor driver-gerelateerde problemen met de Ethernet-kaart. Als je er niet zeker van bent dat het probleem dat je hebt met het stuurprogramma te maken heeft, bekijk dan deze algemene tips voor als je geen internet kunt bereiken.

Wat veroorzaakt problemen met het Ethernet-stuurprogramma

Problemen met apparaatstuurprogramma's zijn vaak de oorzaak van hardwareproblemen, omdat stuurprogramma's noodzakelijke componenten zijn voor uw computer om correct met hardware te communiceren. Uw netwerkinterfacekaart is een fysiek apparaat, net als al het andere dat door uw computer wordt gebruikt, dus ook deze kan problemen met stuurprogramma's tegenkomen.

Soms raakt het Ethernet-stuurprogramma zo verouderd dat er problemen optreden die alleen een update kan oplossen. In andere gevallen kan het stuurprogramma beschadigd zijn geraakt door een softwareconflict of een virus.

Problemen met Windows 11 Ethernet-stuurprogramma oplossen

Het is verleidelijk om alleen op de Ethernet-driver te focussen bij het oplossen van dit probleem. Aangezien er echter enigszins verschillende redenen kunnen zijn voor het Ethernet-probleem die niet direct verband houden met het stuurprogramma, zijn de volgende zaken een combinatie van dingen die u kunt proberen om Ethernet-problemen op te lossen.

  1. Start de computer opnieuw op. Opnieuw opstarten is een gebruikelijke eerste stap voor de meeste technische problemen, en het is misschien ook alles wat u hoeft te doen om het Ethernet-probleem op te lossen.

    Een gemakkelijke manier om Windows 11 opnieuw op te starten, is door met de rechtermuisknop op de knop Start te klikken en naar Afsluiten of afmelden > Herstarten.

  2. Schakel indien mogelijk over naar wifi. Als uw computer toegang heeft tot het draadloze netwerk, is het logisch om door te gaan met deze stappen om een probleem met alleen Ethernet op te lossen.

    Als je het wifi-netwerk ook niet kunt bereiken, zijn er waarschijnlijk bredere problemen in het spel. Ga verder met de relevante stappen hieronder die niet alleen van toepassing zijn op een bekabeld netwerk, maar los vervolgens ook wifi-problemen op.

  3. Dwing Windows om het Ethernet-stuurprogramma opnieuw te installeren. Open hiervoor Apparaatbeheer (klik met de rechtermuisknop op Start om het te vinden), vouw de groep Netwerkadapters uit, klik met de rechtermuisknop op het Ethernet-apparaat en ga naar Apparaat verwijderen > Verwijderen.

    Na een herstart zal Windows het apparaat automatisch identificeren en het stuurprogramma opnieuw installeren.

    Image
    Image

    Controleer terwijl je in Apparaatbeheer bent of het Ethernet-apparaat is ingeschakeld. Als er een zwarte pijl naast staat, is deze gewoon uitgeschakeld en is de oplossing eenvoudig: klik er met de rechtermuisknop op en kies Apparaat inschakelen.

  4. Voer de ingebouwde probleemoplosser voor het netwerk uit, hier te vinden: Settings > System > Troubleshoot> Andere probleemoplossers > Netwerkadapter Selecteer Voer de probleemoplosser uit om Windows te laten proberen de probleem.

    Image
    Image
  5. Stel de netwerkinstellingen van Windows 11 opnieuw in. Als u dit doet, wordt de Ethernet-adapter verwijderd en opnieuw geïnstalleerd en worden verschillende netwerkinstellingen teruggezet naar hun standaardwaarden.

    Deze tool bevindt zich ook in Instellingen: Instellingen > Netwerk en internet > Geavanceerde netwerkinstellingen> Netwerk reset.

    Image
    Image
  6. Voer een hulpprogramma voor het bijwerken van stuurprogramma's uit om te controleren op updates voor Ethernet-stuurprogramma's. Het bestaande stuurprogramma kan geheel ontbreken, of beschadigd of verouderd zijn, en dat zou het Ethernet-probleem kunnen veroorzaken.

    Een stuurprogramma-updater kan nog steeds werken, zelfs als je geen internet hebt. Kijk door de hierboven gelinkte lijst voor een die offline werkt, en volg dan de aanwijzingen van die app. Je moet bepalen welk stuurprogramma je nodig hebt, het stuurprogramma downloaden van een werkende computer en het vervolgens kopiëren naar Windows 11 om het te installeren.

  7. Voer een netsh Winsock-reset uit. Dit is niet direct gerelateerd aan de Ethernet-driver, maar het kan handig zijn voor algemene netwerkverbindingsproblemen.

    Volg die link om meer te weten te komen over wat dit doet en hoe je het moet doen. Als u al vertrouwd bent met het gebruik van de opdrachtprompt, voert u deze opdracht uit en start u uw pc opnieuw op:

    
    

    netsh winsock reset

  8. Sluit de kabel aan op een andere Ethernet-poort op de router en zorg ervoor dat beide uiteinden, inclusief die op uw computer, goed vastzitten. Nogmaals, dit heeft niets te maken met het stuurprogramma van het apparaat, maar het kan de oplossing zijn voor een algemeen probleem dat er geen bekabeld internet is.

    Je hoeft geen nieuwe router te kopen als slechts één poort slecht is, aangezien de meeste mensen kunnen leven met een niet-werkende poort, zolang er maar andere zijn die in plaats daarvan kunnen worden gebruikt.

    FAQ

      Hoe update ik Ethernet-stuurprogramma's in Windows 10?

      Om stuurprogramma's in Windows 10 bij te werken, start u Apparaatbeheer vanuit het Configuratiescherm of gebruikt u de WIN+X sneltoets. Selecteer Netwerkadapters om de categorie > uit te vouwen, klik met de rechtermuisknop op het stuurprogramma > en kies Stuurprogramma bijwerken.

      Hoe installeer ik Ethernet-stuurprogramma's opnieuw in Windows 10?

      Installeer het netwerkstuurprogramma automatisch opnieuw vanuit Apparaatbeheerr > Netwerkadapters Klik met de rechtermuisknop op de adapter > kies Verwijderen > start uw computer opnieuw op. Als u problemen ondervindt met een driverupdate, kunt u ook een driver terugdraaien en een eerdere versie opnieuw installeren door met de rechtermuisknop op de driver te klikken en Properties > Roll Back te selecteren Bestuurder

Aanbevolen: