Problemen oplossen met CF-geheugenkaarten

Inhoudsopgave:

Problemen oplossen met CF-geheugenkaarten
Problemen oplossen met CF-geheugenkaarten
Anonim

Hoewel de meeste camera's intern geheugen hebben, hebben de meeste niet genoeg om het gebruik de moeite waard te maken - dus de meeste fotografen vertrouwen op geheugenkaarten om hun foto's op te slaan. Er zijn ten minste zes typen geheugenkaarten die consumenten in het verleden in digitale camera's hebben gebruikt. De meeste nieuwe camera's gebruiken SD-geheugenkaarten, maar CF-geheugenkaarten (CompactFlash) blijven vandaag in gebruik, met name in high-end camera's. Ze zijn meestal iets groter dan een postzegel en kunnen duizenden foto's bevatten.

Image
Image

Problemen oplossen met veelvoorkomende problemen met CF-kaarten

Zoals bij alle media, kunnen CF-kaarten problemen krijgen. Gezien de aard van fotografie kan dit desastreus zijn, vooral voor professionele fotografen. Regelmatig een back-up maken van afbeeldingen naar een andere bron (uw computer, een externe harde schijf of de cloud) is cruciaal, maar er zijn een paar veelvoorkomende problemen waarvoor u stappen kunt ondernemen om het probleem op te lossen:

  1. Kaartherkenningsproblemen Uw camera kan problemen hebben met het herkennen van CF-geheugenkaarten met hoge capaciteit (meestal ten minste 16 GB) of het lezen van de volledige geheugenruimte. Als dit gebeurt, heeft uw camera mogelijk een firmware-update of upgrade nodig. Controleer de website van uw camerafabrikant om te zien of deze beschikbaar zijn.
  2. Langzame, haperende prestaties Als de downloads van uw CF-kaart langzamer en minder soepel lijken te verlopen dan u verwacht, heeft de kaart mogelijk geen UDMA-protocol (Ultra Direct Memory Access). Oudere CF-kaarten gebruiken PIO-protocollen (programmed input/output), die gegevens langzamer overdragen dan UDMA. Omdat de CF-kaarten die UDMA ondersteunen duurder zijn dan de PIO CF-kaarten, kunt u sommige van beide soorten kaarten in gebruik hebben. De oplossing is om te upgraden naar een UDMA-kaart.

  3. Storing met mogelijk verlies van foto's Probeer eerst de CF-kaart in een ander apparaat te lezen om er zeker van te zijn dat het probleem bij de kaart ligt en niet bij het originele apparaat. Als de CF-geheugenkaart nog steeds niet werkt, hebt u mogelijk een gegevensherstelservice nodig. U kunt dergelijke diensten vinden bij camerareparatie- en computerreparatiewinkels, of u kunt software voor gegevensherstel downloaden. Neem contact op met de fabrikant van uw CF-kaart voor specifieke aanbevelingen voor herstelsoftware.
  4. Kan gegevens niet lezen Gebruik bij het formatteren van uw CF-geheugenkaart met uw computer een bestandssysteem dat werkt met uw camera. Sommige oudere camera's kunnen geen CF-kaarten lezen die zijn geformatteerd als FAT32 (File Allocation Table) of NTFS (New Technology File System). Als dit het geval is, formatteert u de CF-kaart met het FAT-bestandssysteem. Evenzo kunnen sommige camera's geen CF-kaarten lezen die door andere apparaten zijn geformatteerd, ongeacht het bestandssysteem dat u selecteert. Formatteer de CF-kaart met de camera. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de camera of blader door het instellingenmenu van de camera om een format-opdracht te vinden. Selecteer deze opdracht en klik vervolgens op Ja wanneer u wordt gevraagd of u de geheugenkaart wilt formatteren.

    Dit proces wist alle gegevens die op de kaart zijn opgeslagen.

De geschiedenis van de CF-standaard

De CF-standaard werd oorspronkelijk ontwikkeld in 1995 en was gericht op de markt voor professionele beeldverwerkingsproducten in plaats van camera's op consumentenniveau. De nieuwste CF-specificatie is versie 6.0 en deze CF-kaarten ondersteunen overdrachtssnelheden tot 167 MB per seconde. Als je meer wilt weten over de CompactFlash-standaard, bezoek dan de CompactFlash Association-website, waar ze standaarden en nieuws aankondigen.

Aanbevolen: