Een Logitech-webcam inschakelen

Inhoudsopgave:

Een Logitech-webcam inschakelen
Een Logitech-webcam inschakelen
Anonim

Wat te weten

  • Computers met macOS 10.10 of Windows 8 en hoger installeren Logitech-webcams automatisch wanneer ze zijn aangesloten.
  • Om een Logitech-webcam in te schakelen, opent u een app zoals Camera of FaceTime die webcamfunctionaliteit ondersteunt.
  • De webcam-instellingen van Logitech kunnen worden gewijzigd binnen de camera of broadcast-app die je gebruikt.

Logitech's webcams hebben geen speciale aan/uit-schakelaar. Deze handleiding leidt u door de stappen voor het instellen van een Logitech-webcam voor gebruik met een computer. Ook wordt beschreven hoe u een Logitech-webcam aanzet om een foto of video te maken, online te streamen of deel te nemen aan een videogroepschat.

De instructies op deze pagina zijn van toepassing op pc's met Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 en Windows 11 en Macs met macOS 10.10 of hoger. Opmerkingen voor oudere besturingssystemen zijn aanwezig.

Een Logitech-webcam instellen op Windows en Mac

Dit is wat u moet doen om uw Logitech-webcam in te stellen en aan te zetten.

  1. Plaats uw Logitech-webcam in de gewenste positie op uw computer, bureau, statief of standaard.

    Image
    Image

    Je kunt je webcam verplaatsen en aanpassen wanneer je maar wilt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat de positionering nu perfect is.

  2. Sluit uw Logitech-webcam aan op uw computer via een USB-poort.

    Image
    Image
  3. Uw computer zou automatisch de Logitech-webcam moeten detecteren en de juiste apparaatstuurprogramma's moeten installeren als deze nog niet aanwezig zijn.

    Als uw computer een besturingssysteem gebruikt dat ouder is dan Windows 8 of macOS 10.10, moet u de stuurprogramma's zelf handmatig installeren vanaf de Logitech-ondersteuningswebsite.

  4. Open de app of website waarmee je de webcam wilt gebruiken. Voor dit voorbeeld gebruiken we de Windows 10 Camera-app, hoewel de stappen voor de meeste programma's en services met webcam vergelijkbaar moeten zijn.
  5. Je zou automatisch een video-invoer van je Logitech-webcam in de app moeten zien nadat je deze hebt geopend. U hoeft uw webcam niet aan te zetten.

    Als je geen afbeelding ziet, of als er een andere webcam wordt gebruikt, selecteer je de naam ervan in een menu. Het menu zou zoiets moeten heten als Camera, Video, Input of SourceDe specifieke menunaam verschilt van app tot app, maar de functie moet hetzelfde zijn.

    Image
    Image
  6. Als u de ingebouwde microfoon van uw Logitech-webcam wilt gebruiken, opent u Instellingen en selecteert u System > Sound in Windows en zorgt u ervoor dat deze is geselecteerd in het Invoer vervolgkeuzemenu. Open op Mac het Apple menu en klik op System Preferences > Sound en selecteer uw webcam in de lijst aantal apparaten.

    Image
    Image

    Hoewel webcamaudio functioneel is, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een speciale microfoon als je een podcast of audiobestand opneemt voor een project, voor een ervaring van hogere kwaliteit. Als je streamt op Twitch, zijn er verschillende gamingheadsets met ingebouwde microfoons.

Hoe krijg ik toegang tot mijn Logitech-webcaminstellingen?

De webcam-instellingen van Logitech worden meestal beheerd in de app waarmee je de camera gebruikt. Als u bijvoorbeeld OBS Studio gebruikt om te streamen op Twitch, YouTube of Facebook Gaming en u wilt wijzigen hoe de webcam werkt of eruitziet, moet u de Bron bewerken of Scène instellingen die erop betrekking hebben. In de Windows Camera-app kun je de helderheid van de webcam en andere vergelijkbare instellingen wijzigen via de linkerwerkbalk.

Als je de instellingen voor je Logitech-webcam niet kunt vinden in de app die je gebruikt, ondersteunt de app waarschijnlijk gewoon geen extra opties voor het gebruik van de camera. De meeste Logitech-webcams zijn compatibel met vrijwel alle camera- en streaming-apps, dus je zou er een moeten kunnen vinden met de instellingen die je nodig hebt.

Bottom Line

Antivirussoftware, onjuiste stuurprogramma's en USB-hardwareproblemen kunnen een Logitech-webcam vaak ondetecteerbaar maken op uw computer. Gelukkig zijn er een aantal snelle oplossingen om een webcam te repareren die niet goed werkt.

Hoe controleer ik mijn Logitech-webcam?

Als je net een nieuwe Logitech-webcam hebt gekocht en je wilt snel controleren of alles goed werkt, kun je dit het snelst doen door deze via de bovenstaande stappen op je computer aan te sluiten en vervolgens open de standaard Camera- of FaceTime-app van uw computer.

Als je een bug of glitch met je webcam ervaart, is het prima om het op een ander apparaat te testen. Als u dit doet, veroorzaakt dit geen conflicten of problemen op uw hoofdcomputer.

Je kunt je nieuwe Logitech-webcam natuurlijk in elke gewenste app testen, dus het is prima om Skype, Twitch, Telegram, Zoom of een van de vele andere apps met webcam te gebruiken. Er zijn ook verschillende aanvullende webcamcontroles die u mogelijk wilt uitvoeren.

FAQ

    Hoe weet ik welke Logitech-webcam ik heb?

    Om erachter te komen welke Logitech-webcam u gebruikt, moet u ervoor zorgen dat deze via USB is aangesloten op uw computer en vervolgens op een pc naar het Start menu > gaanConfiguratiescherm > Administratieve hulpmiddelen > Computerbeheer > Apparaatbeheer Ga naar Imaging Devices en klik op het plusteken (+), klik vervolgens met de rechtermuisknop op uw webcam en selecteer Properties om informatie over uw Logitech-webcam te bekijken. Selecteer op een Mac het Apple menu > Over deze Mac > Systeemrapport > Hardware > Camera , en bekijk uw webcaminfo.

    Hoe demp ik een Logitech-webcam?

    Als je jezelf wilt dempen met een Logitech-webcam, moet je de microfoon van je computer uitschakelen. Klik op een Windows-pc met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram en selecteer Opnameapparaten, kies vervolgens uw microfoon, selecteer Eigenschappen, en klik onder het tabblad Levels op het luidsprekerpictogram om je microfoon te dempen (of sleep het volume naar het laagste niveau). Ga op een Mac naar System Preferences > Sound > Input en verplaats de Invoervolume schuifregelaar naar het laagste niveau.

Aanbevolen: