De 5 beste manieren om van gebruiker te wisselen in Windows 10

Inhoudsopgave:

De 5 beste manieren om van gebruiker te wisselen in Windows 10
De 5 beste manieren om van gebruiker te wisselen in Windows 10
Anonim

Er zijn meerdere manieren om van gebruiker te wisselen in Windows 10. Welke optie je kiest, hangt af van wat sneller voor je is en of je wilt overschakelen terwijl je computer op het inlogscherm staat of terwijl je hem gebruikt.

Waarom gebruikers wisselen op Windows 10?

In een huishouden waar meerdere mensen dezelfde computer gebruiken, is het belangrijk om van gebruiker te wisselen zonder uit te loggen. Het kan u helpen voorkomen dat u werk verliest terwijl de andere persoon dezelfde computer gebruikt.

Gebruikers wisselen in het aanmeldscherm van Windows 10

Image
Image

Het inlogscherm van Windows 10 is de eerste plaats waar u zich met meerdere gebruikers kunt aanmelden bij Windows.

Op het inlogscherm ziet u een lijst met beschikbare gebruikers die zich hebben aangemeld bij de Windows 10-pc in de linkerbenedenhoek van het scherm. De volgende gebruiker kan gewoon zijn gebruikersaccount selecteren en zijn inloggegevens invoeren om in te loggen op de computer. Hierdoor worden gebruikersaccounts gewisseld zonder de eerder ingelogde gebruiker uit te loggen.

De methode om van gebruiker te wisselen in het inlogscherm is exact dezelfde aanpak die u zult gebruiken om van gebruiker te wisselen vanaf het Windows 10-vergrendelingsscherm. U selecteert gewoon de gebruiker uit de lijst in het linkerpictogrammenu en kiest de gebruiker waarnaar u wilt overschakelen. Druk op Windows-toets+L om toegang te krijgen tot het vergrendelscherm

Gebruikers wisselen in Windows 10 vanuit het startmenu

Image
Image

Een van de gemakkelijkste manieren om van gebruiker te wisselen op Windows 10 is rechtstreeks vanuit het menu Start.

Terwijl u bent aangemeld op de pc met Windows 10, kunt u eenvoudig het menu Start selecteren. U ziet een lijst met gebruikers die op de pc zijn ingelogd in de rij met pictogrammen aan de linkerkant van het scherm. Selecteer gewoon de gebruiker waarnaar u wilt overschakelen.

Hiermee wordt het inlogscherm voor die gebruiker geopend. Zodra de volgende gebruiker zijn inloggegevens invoert, wordt Windows geopend met het account van die gebruiker en worden al zijn aangepaste Windows-instellingen voor het account opgenomen.

Wissel gebruikers in Windows 10 met Ctrl+Alt+Delete

Image
Image

Druk in Windows 10 op Ctrl+Alt+Del en selecteer vervolgens Switch user om over te schakelen naar het vergrendelscherm.

Dit vergrendelingsscherm heeft dezelfde lijst met beschikbare gebruikers die op de pc zijn ingelogd. Selecteer de gebruiker en voer vervolgens de inloggegevens in om toegang te krijgen tot het account zonder de vorige gebruiker uit te loggen of zijn werk te verliezen.

Wissel gebruikers in Windows 10 met Alt+F4

Image
Image

Een van de snelste manieren om van gebruiker te wisselen is met de sneltoets Alt+F4. Wanneer u in Windows 10 op Alt+F4 drukt, wordt uw momenteel geopende toepassing gesloten. Door herhaaldelijk op Alt+F4 te drukken, wordt elke applicatie één voor één gesloten. Als alle toepassingen zijn gesloten en u nogmaals op Alt+F4 drukt, wordt het dialoogvenster Windows afsluiten geopend.

Als u de vervolgkeuzelijst in dit venster selecteert, ziet u een optie om Van gebruiker te wisselen. Dit opent hetzelfde inlog-/vergrendelscherm dat u in de vorige stappen hebt gezien. De andere gebruiker hoeft alleen zijn inloggegevens in te voeren om toegang te krijgen tot zijn eigen account.

Deze optie is alleen nuttig als de vorige gebruiker geen applicaties open hoeft te houden, of tenminste zijn werk al heeft opgeslagen.

Schakel van gebruiker in Windows 10 met behulp van de opdrachtprompt

Image
Image

Een andere methode die u kunt gebruiken om van gebruiker te wisselen, vereist geen hulpprogramma of sneltoets. Het enige wat u hoeft te doen is de opdrachtprompt te openen en vervolgens het volgende in te voeren:

runas /user:\ explorer.exe

Je ziet een verzoek om het wachtwoord van de gebruiker. Typ het wachtwoord om over te schakelen naar het account van de andere gebruiker.

Dit is een snelle en gemakkelijke methode om snel accounts in Windows 10 te wisselen met slechts een paar simpele toetsaanslagen. U moet echter wel de computernaam en de gebruikersnaam weten.

Aanbevolen: