Waarom u de e-mailbeveiliging van DuckDuckGo zou moeten gebruiken

Inhoudsopgave:

Waarom u de e-mailbeveiliging van DuckDuckGo zou moeten gebruiken
Waarom u de e-mailbeveiliging van DuckDuckGo zou moeten gebruiken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • E-mailbeveiliging verwijdert trackers uit uw e-mail.
  • DuckDuckGo slaat je e-mails nooit op.
  • Het blokkeren van e-mailtrackers wordt steeds eenvoudiger.
Image
Image

De meeste niet-persoonlijke e-mails die u ontvangt, bevatten trackers die allerlei soorten privé-informatie teruglekken naar de afzender. DuckDuckGo is hier om daar een einde aan te maken.

DuckDuckGo's nieuwe e-mailbeveiliging reinigt e-mails die naar u zijn verzonden en verwijdert de trackers voordat u ze ontvangt. Je kunt er ook privé-eendadressen mee maken, die je kunt deactiveren als ze worden gelekt of overspoeld worden met spam. En de DuckDuckGo-browserextensie kan automatisch uw Duck-adres invullen, of een willekeurig gegenereerd Private Duck-adres gebruiken dat ook naar uw inbox wordt doorgestuurd. Dit alles om te minimaliseren wie u online volgt.

"Zeventig procent van de e-mails bevat trackers die kunnen detecteren wanneer je een bericht hebt geopend, waar je was toen je het opende en welk apparaat je gebruikte", vertelde Allison Goodman van DuckDuckGo aan Lifewire via e-mail.

Privé e-mail

Wanneer een marketeer u een e-mail stuurt, bevat deze meestal een trackingpixel, een onzichtbare afbeelding die wordt geladen wanneer u de e-mail bekijkt, net als een afbeelding die in een webbrowser wordt geladen.

"Wat trackers betreft, stelt elke afzonderlijke nieuwsbrief of verkoop-e-mail die u ontvangt de afzender in staat om te weten of u de e-mail hebt geopend, hoe vaak u deze hebt geopend en ook op welke links u hebt geklikt, " cybercriminaliteit detective Robert Holmes vertelde Lifewire via e-mail.

Bovendien, omdat uw computer de afbeeldingspixel moet opvragen, kent de server van de marketeer het IP-adres van uw computer, wat betekent dat hij uw locatie kan volgen, vaak tot in het gebouw waarin u zich bevindt.

70% van de e-mails bevat trackers die kunnen detecteren wanneer je een bericht hebt geopend…

Naarmate het bewustzijn van e-mailtrackers is toegenomen, zijn e-mailservices begonnen ze af te sluiten. E-mailprovider Fastmail slaat alle afbeeldingen op zijn eigen servers op en blokkeert effectief trackers voordat ze bij u aankomen. En in de aankomende iOS 15 en macOS Monterey blokkeert Apple niet alleen trackingpixels, maar kunt u ook wegwerp-e-mailadressen genereren die naar uw werkelijke e-mailadres worden doorgestuurd, zodat u nooit uw werkelijke e-mailadres aan iemand hoeft te geven.

DuckDuckGo biedt iedereen dezelfde bescherming, ongeacht het apparaat of de e-mailservice die je gebruikt. Het is in wezen een filter waar je e-mail doorheen gaat voordat je het ziet, ontdaan van alle privacy-schendende technologie.

Hoe de e-mailbeveiliging van DuckDuckGo werkt

Het werkt als volgt: je meldt je aan voor DuckDuckGo Email Protection en kiest een nieuw Duck-adres. Nu, wanneer u zich ergens voor aanmeldt, kunt u uw Duck-adres gebruiken. Alle inkomende e-mail wordt door de servers van DuckDuckGo gerouteerd en schoongemaakt.

Hoe zit het met privacy, vraag je? Betekent dit niet dat DuckDuckGo je e-mails kan lezen? Ja en nee. E-mail wordt verzonden in duidelijke, platte tekst. Elke server die het op weg naar jou passeert, kan de volledige inhoud van elke e-mail lezen.

Image
Image

DuckDuckGo is gewoon een andere server onderweg, en het slaat niets op behalve je e-mailadres.

"Het enige dat we opslaan is het e-mailadres van een gebruiker waarnaar we e-mails moeten doorsturen, wat het absolute minimum is dat nodig is om de service te laten werken", zegt Goodman. "DuckDuckGo zal nooit e-mails van gebruikers opslaan voor deze service. Dat is niet nodig. Wanneer we een e-mail ontvangen, verwijderen we onmiddellijk trackers ervan en sturen deze vervolgens door naar de gebruiker, zonder deze op onze systemen op te slaan."

En denk hier eens over na: vertrouwt u DuckDuckGo meer of minder dan uw huidige e-mailprovider? Als je bijvoorbeeld Gmail van Google gebruikt, vertrouw je DuckDuckGo waarschijnlijk meer.

Privacy Essentials

E-mail is fundamenteel onveilig. Het is niet-versleuteld en werkt meer als een open ansichtkaart dan als een brief in een verzegelde envelop. Maar dat betekent niet dat we privacyschendingen moeten accepteren.

Het aanbod van DuckDuckGo is geweldig, omdat het door iedereen kan worden gebruikt. U kunt Gmail, iCloud Mail of Exchange-e-mail op het werk gebruiken, of een privacy-first e-mailprovider zoals Fastmail. Het maakt niet uit, want de e-mailbeveiliging van DuckDuckGo werkt voordat de e-mail bij Google of waar dan ook terechtkomt.

E-mail mag dan zwak zijn in termen van beveiliging, maar zijn kracht is zijn open karakter. Het is mogelijk om er allerlei services op te bouwen. Sommige hiervan zijn invasief, maar andere zijn pro-user.

Het goede nieuws is dat trackers op hun retour lijken te zijn. Het tij is tegen hen, en als u zich zorgen maakt over uw privacy, is het nu triviaal eenvoudig om ze te omzeilen.

Aanbevolen: