Digitale boekverkoop keldert: hebben papieren boeken gewonnen?

Inhoudsopgave:

Digitale boekverkoop keldert: hebben papieren boeken gewonnen?
Digitale boekverkoop keldert: hebben papieren boeken gewonnen?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De verkoop van paperbacks en hardcovers steeg in mei, terwijl de verkoop van e-books met bijna 25% daalde.
  • Papieren boeken gaan nergens heen.
  • Het aanbod van digitale boeken was nooit erg aantrekkelijk.
Image
Image

De verkoop van e-books da alt, terwijl de verkoop van papieren boeken - al verrassend sterk - gestaag groeit.

Papieren boeken hebben het lot van de meeste andere fysieke media vermeden. Vinyl en tapes zijn populair en groeien, net als filmfotografie, maar dit zijn kleine nichemarkten in vergelijking met het leven vóór digitaal. Ondertussen zijn kranten en dvd's vervangen door digitale alternatieven en zijn zelfs tijdschriften nu meer een kunstobject dan iets om te lezen. Dus wat is er met boeken?

"Met een boek dat zowel digitaal als gedrukt is, heb ik in mijn eigen ervaring gemerkt dat de verkoop van gedrukte boeken altijd beter is geweest ", vertelde schrijver en filmmaker Daniel Hess via e-mail aan Lifewire.

Die nieuwe boekgeur

Vraag een boekenliefhebber waarom ze papieren boeken lezen, en ze zullen je misschien vertellen dat ze dol zijn op de geur van een boek. Anderen, waaronder verschillende respondenten op verzoeken om commentaar op dit artikel, zeiden dat ze dachten dat boeken je weg konden laten van het scherm.

Maar nostalgie is niet genoeg om te concurreren met het gemak van directe aankopen en een bijna oneindige bibliotheek op zak. Die vergelijking is in alle andere media ver in de digitale richting doorgeslagen. We zijn misschien nostalgisch voor polaroids, maar we kopen geen camera en film. We downloaden een app waarmee onze foto's op polaroids lijken.

Image
Image

En zoals elke e-readerfan weet, is het hele punt van zoiets als een Kindle of Kobo dat het geen scherm heeft, niet zoals een telefoon- of computerscherm. Een e-reader gebruikt een niet-oplichtende, reflecterende witte pagina met zwarte e-inkt. Het vertrouwt op gereflecteerd licht om het te zien, net als papier. Dit maakt het veel comfortabeler om urenlang te lezen dan welke tablet of telefoon dan ook. Dus het anti-schermargument slaat ook nergens op.

De meeste reacties die ik kreeg, romantiseerden het boek als een object. Ik hoopte op enig objectief inzicht in waarom mensen nog steeds de voorkeur geven aan papier boven e-inkt of pixels, maar bijna iedereen die ik sprak concentreerde zich op het boek-als-object.

"De ervaring is onvergelijkbaar. Het is alsof je in een restaurant met een Michelin-ster eet versus Subway. Je raakt kwaliteitspapier aan als je pagina's omslaat, kijkt naar de prachtige omslag - het draagt allemaal bij aan de ervaring", app-ontwikkelaar Alexey Chernikov vertelde Lifewire via Twitter.

Winkelervaring

Het belangrijkste verschil tussen e-books en andere digitale media is dat je een speciaal e-readerapparaat moet kopen, terwijl je voor nieuws, muziek, het maken en delen van foto's en al het andere je telefoon kunt gebruiken. Je kunt e-books lezen op je telefoon, maar het is een slechte ervaring.

Dus, als lezen op de telefoon uit is, dan moet je iemand overtuigen om een Kindle of iets dergelijks te kopen, of een nog duurdere tablet, zoals een iPad. Misschien is dit alleen al een voldoende grote barrière voor e-books?

Digitale vermoeidheid

We hebben misschien ook genoeg van kortstondige dingen, en boeken zijn niet alleen iets, maar ook iets moois. In de begintijd van e-books namen ze een vlucht, net als alle andere digitale media. Volgens een artikel van Publishers Weekly van bijna precies 10 jaar geleden daalde de verkoop van papieren romans met een kwart, "terwijl de verkoop van e-books van 16 uitgevers met 169,4% steeg."

In plaats van op e-books te springen, zetten uitgevers hun schouders onder papier.

Image
Image

In het begin leken uitgevers bijna terughoudend om e-books te omarmen, misschien omdat ze zagen hoe Amazon de markt zou gaan domineren en dicteren. In plaats van all-in te gaan op digitaal, zoals muziekbedrijven uiteindelijk deden, leek het deze schrijver dat uitgevers e-books nooit echt als een legitiem medium beschouwden.

Tegenwoordig zijn boeken echt prachtige objecten. Het papier is goed, typografie schoon en duidelijk, en de omslagen - een van de grootste voordelen van papier ten opzichte van die kleine miniaturen op e-books - zijn fantastisch.

"Uitgevers zijn na 2010 of zo opgevoerd om covers te verbeteren en de kwaliteit te verbeteren", vertelde uitgeverij MA Nick Santos Pedro aan Lifewire via een bericht.

Je raakt kwaliteitspapier aan wanneer je pagina's omslaat, kijk naar de prachtige omslag - het draagt allemaal bij aan de ervaring.

Een ander voordeel van papier ten opzichte van digitaal is dat de boekwinkelervaring zoveel beter is dan proberen een nieuw e-boek te vinden om te lezen. Maar wat papier niet alleen levend, maar ook gezond en groeiend houdt, er is ruimte voor zowel digitaal als papier.

"Hoewel ik hou van het gemak van e-boeken, kan ik het niet laten om een papieren exemplaar voor mijn verzameling te kopen als ik een e-boek lees dat ik echt leuk vind", vertelde boekliefhebber Roy Lima via e-mail aan Lifewire.

Aanbevolen: